Dodaj do ulubionych

Frida1 kontra Frida2

IP: *.unitel.com.pl 14.01.03, 11:24
Czytałam książkę pt. Frida wydaną przez Muzę (nie pamietam autorki, taka
pomarańczowo czerwona okładka z jej portretem), ale jest to bardziej powieśc
z wątkami biograficznymi. Dzis znalazłam książke - biografie Fridy w
Wydawnictwie Świat Ksiązki. Czy ktos czytał obie albo tę drugą i może
doradzić czy warto ją także przeczytać.
Mankamentem wydania Muzy jest brak zdjęć i reprodukcji obrazów Fridy Kahlo.
Czy druga pozycja to nadrabia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alicja Re: Frida1 kontra Frida2 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.01.03, 18:10
      Nie czytałam jeszcze ani jednej, chociaż tę z Muzy dostałam pod choinkę. Mam za
      to album z reprodukcjami i zdjęciami - w tej chwili nie pamietam wydawnictwa,
      ale jak chcesz, to jutro Ci napiszę.
      pozdrawiam
      • krasnoludek1 Re: Frida1 kontra Frida2 14.01.03, 20:17
        Zdecydowanie nadrabia!

Ja rónież czytałam "pomarańczową" Fride (świetna jest prawda?) i urzeczona nią
        kupiłam i tą drug książkę. jeszce jej nie czytałam, ale po przejrezniu moge Ci
        powiedzieć, że jest tam sporo zdjęć samej Fridy, Diega oraz jej obrazów. Warto!
        • Gość: monika_kot Re: Frida1 kontra Frida2 IP: *.unitel.com.pl 15.01.03, 07:10
          Dzięki Ci Alicjo i Krasnoludek 1 za wypowiedź. Faktycznie, Frida "pomarańczowa"
          jest fascynujaca, więc raczej już bez namyślania się kupię i tą drugą
          ksiązkę ,tym bardziej że ma fotki. Jak możesz podaj mi cos więcej o tym albumie
          z obrazami Fridy. A swoją drogą wybieracie się na film Frida, który będzie miał
          swoją premierę chyba w lutym ? W tytułowej roli Salma hayek. Ponoc rola jest
          dla niej idealna i może być Oscar... Widziałam tylko w internecie trailery i
          jestem pod wrażeniem zwłaszcza to przeniesienie obrazów Fridy na żywe
          postacie. zajrzyjcie na jakiś portal do działu filmowego. Piękna reklamówka...
          Pozdrawiam!
          • Gość: luna31 Re: Frida1 kontra Frida2 IP: *.duna.pl 21.01.03, 22:53
            Uwielbiam obrazy Fridy! A wszystko zaczęło się od książki Barbary
            Mujicy ,,Frida", potem kupiłam album za jedyne 25 zł z niemieckiego
            wydawnictwa tachen pt,,Frida Kahlo 1907-1954.Cierpienie i pasja".Myślę,że
            warto go mieć .Oczywiście zamówiłam książkę w Świecie Książki,ale jeszcze do
            mnie nie dotarła.Pozdrawiam.
            • Gość: monika_kot Re: Frida1 kontra Frida2 IP: *.unitel.com.pl 22.01.03, 15:14
              Luna! Czy ten album z obrazami fridy jest jeszcze do kupienia? Fridy ze Świata
              Ksiązki jeszcze nie nabyłam, bo mam na razie inne rzeczy do czytania ale na
              pewno tez to uczynię. Może potem spotkamy sie na forum by to obgadać:)
          • Gość: Alicja Re: Frida1 kontra Frida2 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 15:48
            O rany - obiecałam i zapomniałam. A wszystko przez to, że internet mam tylko w
            pracy. Jutro - słowo :) POZDRAWIAM
            • Gość: aallicja WYDAWNICTWO TASCHEN IP: cachemachine:* / 10.5.6.* 26.01.03, 14:41
              Lepiej późno niż wcale ;)
    • Gość: Ginny Re: Frida1 kontra Frida2 IP: router:* / 10.102.21.* 23.01.03, 08:55
      Czytałam "Fridę" pomarańczową i uważam, że to niesamowita powieść. Nie mogłam
      się oderwać, zafascynowana tą kobietą. I na film na pewno pójdę. Też widziałam
      zwiastun- zapowiada się smakowicie.
      • Gość: luna 31 Re: Frida1 kontra Frida2 DO MONIKI IP: 80.51.244.* 23.01.03, 20:53
        Album jest do kupienia, bo jest to z takiej znanej serii-super wydany na
        kredowym papierze.Sa tam zdjęcia Fridy oraz Diega, jej dom, obrazy z opisem
        (sic!).Poza tym polecam numer lutowy ,,Twojego Stylu".Jest tam wywiad z Salmą
        Hayek i zdjecia Salmy z filmu-bbbboskie!!Pozdróffki.
        • Gość: monika_kot Re: Frida1 kontra Frida2 DO MONIKI IP: *.unitel.com.pl 27.01.03, 08:13
          Hej Luna!
          Dzięki za namiary na album, juz go znalazłam w internecie. Dobrze że piszesz o
          twoim Stylu bo chybabym przegapiła ten numer a tak wiem w ciewmno że znajdę tam
          coś ciekawego. Bardzo sporadycznie kupuję TS. Teraz trzeba już tylko poczekać
          na film...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka