lenawawa 15.08.06, 18:15 Ostatnio przeczytałam dwie książki polskich pisarek - Moniki Sawickiej " Kruchość porcelany", i Izabeli Sowy " 10 minut od centrum". Ciekawi mnie czy forumowicze znaja twórczość tych pań i co sądzą na temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bożena Re: polskie młode pisarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 22:08 Izabeli Sowy czytalam wszystkie ksiazki z owocami w tytule a wiec "Herbatniki z jagodami","Zielone jabluszko" i "Smak swiezych malin".Ksiazki rewelacyjne."Kruchosc porcelany "tez czytalam a teraz szukam dalszych losow bohaterki w ksiazce pt."Silaczka",ale nie wiem,czy juz sie ukazala.Swietnie tez pisze Monika Szwaja -jej ksiazka "Zapiski stanu powaznego" jest super.Wydaje mi sie ze nasze mlode autorki tez moga sie pochwalic swietna literatura dla kobiet i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: polskie młode pisarki IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 15.08.06, 22:11 Z owocowych książek Sowy jest jeszcze ,,Cierpkość wiśni''. Też warto przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: polskie młode pisarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 22:20 Tak,masz rację,po prostu przeoczyłam ten tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: polskie młode pisarki IP: *.acn.waw.pl 15.08.06, 22:27 Przecież to Żeromski!:) Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: polskie młode pisarki 16.08.06, 20:29 Anna Brzezinska - Opowiesci z Wilzynskiej Doliny moj number one Odpowiedz Link Zgłoś