Gość: screen Dla mezczyzny Statek Łysiaka ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:38 jw Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 09:50 już ktoś polecał, więc poprę ową osobę - "Klin" Chmielewskiej :-)) rewelacja, zwłaszcza w takiej sytuacji joaśka Odpowiedz Link Zgłoś
zoe13 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 04.09.06, 07:54 Klin, Romans wszechczasów i inne tytuły Chmielewskiej z początków jej kariery. POLECAm! Mnie "leczy" nie tylko z rzstań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:54 "Alchemik' Odpowiedz Link Zgłoś
instynkt25 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 10:13 ja ze swojej strony moge polecic "Weronika postanawia umrzeć" lub "Zahir" P. Coelho jesli jeszcze nie czytalas... mysle ze szczegolnie ta pierwsza moze pomoc... a poza ksiazkami na pewno rozmowa z kims zaufanym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa83 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.plock.msk.pl 01.09.06, 10:20 Z poradnikow psychologicznych, na swiezo po rozstaniu, polecam "Optymizmu mozna sie nauczyc" Seligmana. Dziala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_vanie Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.ipartners.pl 01.09.06, 10:23 Serdecznie polecam "Ciało niczyje" Krystyny Kofty. pozatym pamiętaj, że po każdym deszczu wychodzi słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 21:04 po każdym deszczu wychodzi słońce? Ty chyba zyjesz w jakiejś innej krainie. Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 10:41 zdecydowanie musierowicz, czy na rozstanie, czy na depresje, czy na chandre :) którakolwiek, kłamczucha, czy ida...:) trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
joannka2 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 03.09.06, 22:49 Nat.ka wracaj do kozmosó!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytadełko Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 198.155.189.* 01.09.06, 10:49 Ja polecam Ziemkiewicza "Obce cciało" Dla mnie super na każdą okazję .Cholernie prawdziwa choć ta prawda czasem jest bolesna. A poza tym pamiętaj nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Każdy to kiedyś przerabiał lub ma to jeszcze przed sobą.Trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
agha4 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 10:52 Ja proponuje......"Zahira" Paulo Coelho.... nie skupiaj sie na wydarzeniach bo ciezko sie w tym polapac ale na słowach jakie pisze autor....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamkap Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 85.219.165.* 01.09.06, 11:02 Ja proponuję starsze ksiązki Chmielewskiej, Klin, Wszystko czerwone, Lesio. I Musierowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania-m Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:58 A ja polecam: "Kto zabrał mój ser?" (tylko nie pamiętam autora). Uczy o tym, że życie to ciągłe zmiany. Przeznaczona trochę dla wypalonych menedżerów, ale zasady w niej przekazywane można stosować także w codziennym życiu. Sprawdziłam:)Napisana w formie bajki dla dzieci, czyta się może pół godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja "balsam dla duszy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:03 zawsze stawia mnie na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziwi Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 195.116.202.* 01.09.06, 11:11 A ja proponowałabym Ci cokolwiek Chmielewskiej, ma taki język że naprawde nie sposób się nie uśmiechnąć lub uśmaić (zależy ile komu trzeba do smiechu)przy jej książkach a o to chodzi w takich smutnych i ciężkich do przeżycia chwilach. Sama będe chyba musiała sięgnąć po jej książke po przepłakanym poniedziałkowym popołudniu. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni i druga mądrośc że w zyciu wazne są tylke te chwile których jeszcze nie znamy dla których warto żyć, więc skoro się ułożyło tak jak się ułożyło tzn. że to lepsze jeszcze przed Tobą. Powodzenia i uśmiech na buźke :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina544 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 212.69.68.* 01.09.06, 14:48 Stachura - cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carla Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.chello.pl 01.09.06, 11:15 Witaj Zapłakana, Współczuję Ci bardzo!!! Otrzyj łzy i przeczytaj sobie "Siostry" Jennifer Weiner. Miła, ciepła opowieść o wybaczaniu i miłości dwóch sióstr. Polecam również ksiązku Nicka Hornby, Tony Parsonsa (na motywach tych książek często kręci się sliczne filmy z Hugh Grantem:)). Z poważniejszej literatury,polecam np,. "Z głowy" Janusza Głowackiego - wnikliwy komentarz rzeczywistosci i - moim zdaniem - świetne poczucie humoru. Pozdrawiam i trzymaj się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gos Diabel ubiera sie u Prady IP: *.elementy.pl 01.09.06, 13:39 Bądź "Ksieżniczki z Park Avenue", "Dziewczyna Pracująca", "Portier nosi garnitur od Gabbany". Wszystkie ksiażki wydawnictwa Albatros. Czyta się świetnie, sa leciutkie, zabawne, wciagajace. Zapomnisz o bozym świecie. Po cieżkich przeżyciach takie pierdoły są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
airdawid Niebianska Plaza 01.09.06, 11:17 "Niebianska Plaza". Wiem, ze film nie kazdego kreci (z powodu Leo), ale ksiazka jak dla mnie to mistrzostwo literatury podrozniczej. Moge polecic jeszcze "Droge" lub "Wloczedzy Dharmy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwinka Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:28 -"Impreza u Ralpha"(Lisa Jewell) - nie najwyższych lotów, dość lekka, ale w Twojej sytuacji doda wiary w siebie; -"Stateczna i postrzelona" (Monika Szwaja) - ociepli, rozbawi i pokaże, że każdy koniec jest początkiem czegoś nowego, nierzadko lepszego:) -"Kandyd" (Wolter) - odrobina ponadczasowej, optymistycznej i b.życiowej filozofii, pierwowzór "Alchemika" -polecam też poezję ks. Twardowskiego - ukoi, obudzi mądry dystans i wskaże drogę Co do "Samotności w sieci" - o ile lubisz bardzo(!) emocjonalne książki, ta Cię na pewno wciągnie, ale jak na mój gust dużo w niej smutku; czytałam ją w podobnym stanie jak Twój i przyznaję, że mocno mnie rozbiła - po niej tęskni się do miłości.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apanaczi Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.streamcn.pl 01.09.06, 11:33 Bardzo gorąco polecam "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej.M.in. o tym,że warto podejmować nowe wyzwania,nie poddawać się,mimo przeciwności losu,że na każdym etapie życia można spotkać na swej drodze bratnie dusze,że można ulec - po rozstaniu - kolejnej fascynacji.Przeczytaj koniecznie,będzie Ci lżej,dostaniesz sporą dawkę optymizmu i nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniuka.usa Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.aster.pl 01.09.06, 11:45 Polecam przewodnik turystyczny. Pomyśl gdzie chciałabyś pojechać. Pocztaj i...pojedz. Duża szansa,że podczas przygotowań odżyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdfh Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:39 nick hornby długa droga w dół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boga141 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.09.06, 11:44 Polecam Ci książkę Artura Pereza-Reverte "Królowa Południa" lub Michaela Fabera "Szkarłatny płatek i biały".Jedna i druga daje otuchę kobiecie , tak w dużym uproszczeniu ,że z każdego dna można wyjść .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:51 Świetne książki,rewelacyjnie śmieszne i mądre pisze pani Kosmowska,polecam!!!!!!!!!!Rozmieszają do łez ,co niektóre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.aig.pl 01.09.06, 12:08 Naprawdę mogę polecić 2 książki Paolo Coelho - "Alchemik" i "Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam". Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 21:05 taaa ... faktycznie strasznie podnoszące na duuuchu Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 12:13 >..ksiazke.. ktora moze pomoc mi wrocic do normalnego zycia, po ciezkim > rozstaniu z mezczyzna Owszem, ale nie książkę polecam, lecz ZEN. Pomaga w wielu sytuacjach życiowych i nie pozwala na dołki. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.elekta Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 12:17 Szkarlatny platek i bialy Michela Fabera - dobrze sie czyta, zajmuje mysli. Kat milosci - Yaloma - otwiera glowe. Wspolczuje Ci, jak bedziesz chciala pogadac to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.chomiczowka.net.pl 01.09.06, 12:28 A ja zaproponowałabym ci coś niepłaczliwego i na wesoło: 'Nie zależy mu na tobie' Greg Behrendt i Liz Tucillo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 12:48 "życie Pi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 12:56 jeszcze dobra jst "czekolada" Joanne Harris albo "medea i jej dzieci" Ludmiły Ulickiej Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 13:27 Gość portalu: zaplakana... napisał(a): > zna ktos ksiazke.. ktora moze pomoc mi wrocic do normalnego zycia, po ciezkim > rozstaniu z mezczyzna z ktorym spedzilam kupe czasu :( ? prosze o pomoc > jesli ktos ma jakies tytuly do zaporonowania, aby zapomniec i wrocic wreszcie > do normalnego zycia.. :( książka Ci nie pomoże. znajdź sobie kogoś, lub przebywaj jak najwięcej w gronie przyjaciół. unikaj samotności. i trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś