Gość: Paderek IP: *.ksw.edu.pl 05.12.06, 12:54 Zachecam wszystkich do kupienia ksiazki R.Ziemkiewicza:''Michnikowszczyzna.Zapis choroby'' Nie dajmy sie oglopiac,przejzyjmy na oczy!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Michnikowszczyzna.. 05.12.06, 12:58 A czy kolega mógłby przejrzeć na słownik ortograficzny? Tak w ramach od-ogłupiania? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Michnikowszczyzna.. 05.12.06, 13:03 zaba_pelagia napisała: > A czy kolega mógłby przejrzeć na słownik ortograficzny? > Tak w ramach od-ogłupiania? Popieram. A co do Ziemkiewicza, zawsze kojarzą mi się z nim wymyślone przez Kijowskiego w związku z bodajże Tyrmandem pojęcia "geniusza gó..arzy" oraz "mędrca i filozofa idiotów". Jak idol ledwo potrafi sklecić kilka słów z jakim takim składem i przynajmniej pozorami logiki, to nie ma się i co dziwić, że wyznawcy (zawsze przecież kilka szczebli niżej niż on) mają kłopoty nawet z ortografią. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Michnikowszczyzna.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 11:49 też się zgadzam. Bardziej na miejscu byłby tekst typu "Ziemkiewiczostwo. Zapis służalstwa obudowanego marnym poczuciem humoru". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paderek Re: Michnikowszczyzna.. IP: *.ksw.edu.pl 05.12.06, 13:05 Jednak na moim przykladzie nawet widac ze to oglUpienie dziala :D Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Michnikowszczyzna.. 05.12.06, 14:22 Michnik winny, że się w szkole uczyc nie chciało? Tak daleko jego macki nie siegają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Michnikowszczyzna.. IP: *.CNet.Gawex.PL 05.12.06, 15:10 Byłam na spotkaniu i z jednym, i z drugim: pan R.Z. do pięt Michnikowi nie sięga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quentin Re: Michnikowszczyzna.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 16:41 Pan Z. nie jest osobą, która będzie mi otwierać oczy na cokolwiek, a już na pewno nie na Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umyslscisniety Re: Michnikowszczyzna.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.06, 15:34 "a już na pewno nie na Michnika" hehe i wlasnie o to chodzi, "otoz to" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab widzisz paderek jak sie stadko michnikolizow IP: 81.210.16.* 06.12.06, 17:13 ujadaniem zanioslo. przeciez to forum gazety, czego sie spodziewales? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: widzisz paderek jak sie stadko michnikolizow 06.12.06, 17:31 Gość portalu: jastrzab napisał(a): > ujadaniem zanioslo. przeciez to forum gazety, czego sie spodziewales? Wyłazi prawdziwy poziom, co? Paderek Ci podziękuje za ten wspaniały wkład do reklamowania Ziemkiewicza. ROFL :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamoń Re: widzisz paderek jak sie stadko michnikolizow IP: *.nask.waw.pl 07.12.06, 08:53 Jaki wysyp michnikoidów!!! Może to forum przemianować na forum Książki A.Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna lepiej byc na forum pod wezwaniem AM niz RZ 07.12.06, 09:40 bo o ile z AM mozna sie niezgodzac, o tyle nie mozna go posadzac o brak odwagi i intelekt. A pana Z. mozna posadzac jedynie o osobista (na pograniczu neurotycznej) niechec do AM. Co do intelektu RZ wypowiadac sie nie bede, chociaz zastanawiam sie o czym bedzie pisal pan Z. gdy Adama Michnika zabraknie? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: lepiej byc na forum pod wezwaniem AM niz RZ 07.12.06, 12:00 a najlepszy jest język wyznawców Ziemiewicza i Kaczyńskiego. Jak ktoś się z nimi zgadza, to jest OK. Jak nie, to jest "ujadanie". I to własnie mówi o miłośnikach Ziemkiewicza wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Samobójcze. 08.12.06, 09:25 nie mozna go posadzac o brak odwagi i intelekt. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia O! Ktoś mi zwinął książeczkę! 08.12.06, 15:02 Gość portalu: gamoń napisał(a): > Jaki wysyp michnikoidów!!! > Może to forum przemianować na forum Książki A.Michnika. Myślę, że byłoby to niezręczne, nazywać forum o książkach imieniem osoby, która kradła książki: [...] "A Adaś jest książkowym wariatem. Swego czasu wylansował modę na kradzież książek. Kradł, to znaczy brał u kogoś z półki i sobie zabierał (...)." (cyt. za publikowaną w Res Publice z marca 1996 r. rozmową z Kuroniem "Na trzy sposoby", s. 51). Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: O! Ktoś mi zwinął książeczkę! 08.12.06, 15:31 inkwizytornia napisał: > Gość portalu: gamoń napisał(a): > > Jaki wysyp michnikoidów!!! > > Może to forum przemianować na forum Książki A.Michnika. > > Myślę, że byłoby to niezręczne, nazywać forum o książkach imieniem osoby, która > > kradła książki: > [...] > "A Adaś jest książkowym wariatem. Swego czasu wylansował modę na kradzież > książek. Kradł, to znaczy brał u kogoś z półki i sobie zabierał (...)." > (cyt. za publikowaną w Res Publice z marca 1996 r. rozmową z Kuroniem "Na trzy > sposoby", s. 51). Pomyliłeś drogę, kolego - forum hiszpańskiej inkwizycji piętro niżej. ;-) (w tym miejscu powinien być emotikon z "pa pa" - niestety forum tego nie zapewnia...) Odpowiedz Link Zgłoś