Gość: greenhills IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:11 ..wlasnie odlozylam na polke..przeczytalam. czytalam dlugo, aczkolwiek namietnie, powoli. zwyczajnie rozkoszowalam sie kazdym zdaniem. genialna. az szkoda, ze sie juz skonczyla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rixa Re: Ojciec chrzestny 03.01.07, 15:22 świetne, czytałam to wiosną... genialne, budzi emocje;) nie wiem, jak to napisać, ale czułam się związana z bohaterami. Osobiście wk* mnie przemoc wobec kobiet, ale do zastrzeżenie do kregu kulturowego, nie książki. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: Ojciec chrzestny 03.01.07, 15:46 Jeśli nie chcesz "wypaść z klimatu" to łap za "Sycylijczyka" tego samego autora. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Ojciec chrzestny 03.01.07, 15:59 mnie się też ogromnie podobała ta książka! Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Ojciec chrzestny 03.01.07, 23:21 dla mnie też jest jedną z ważniejszych powieści; dzięki niej wzięłam się za inne dzieła tego autora; bardzo lubię "Mroczną arenę", "Dziesiątą Aleję" i "Czwartego K"; na półce czeka "Rodzina Borgiów", a kupię na pewno "Omertę" i "Sycylijczyka". Odpowiedz Link Zgłoś
cien_wiatru Re: Ojciec chrzestny 04.01.07, 02:54 Ja tez " Ojca chrzestnego" bardzo lubie, ale pozostalymi ksiazkami Puzo sie zozczarowalam. A " Rodzina Borgiow " to zwyczajny gniot. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami "Rodzina Borgiów" 05.01.07, 08:23 cien_wiatru napisała: > A " Rodzina Borgiow " to zwyczajny gniot. A czy tę książkę to sam Puzo pisał czy też wdowa po nim kończyła? Bo coś mi się tak kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Ojciec chrzestny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 12:57 To ja chyba jakaś inna jestem. Mnie ta ksiażka nie ruszyła. Wszyscy się nią zachwycają, a ja nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Ojciec chrzestny 04.01.07, 14:27 uwielbiam ta ksiazke czytam ja srednio raz do roku polecam "sycylijczyka" i "ostatniego dona" "rodzina borgiow" tez jest doskonala Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Ojciec chrzestny 04.01.07, 17:44 Prawda, ja czytałam szybko, to jedna z tych książek, które "pożarłam" :) Ale jakoś w drugą część nie umiałam się zagłębić ... Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: Ojciec chrzestny 05.01.07, 08:25 sztuka.latania napisała: > Ale jakoś w drugą część nie umiałam się zagłębić ... Tzn. w tego jakiegoś sequelo-prequela, który się ostatnio ukazał? Odpowiedz Link Zgłoś
kaathaarina27 Re: Ojciec chrzestny 11.01.07, 14:34 mnie też powalił geniusz tej książki..A co ciekawe przeczytałam ją dopiero w grudniu zeszłego roku będąc.. na wakacjach w Tajlandii :)Nic przyjemniejszego:) Skoro większość poleca dalszą twórczość Puzo to zapewne zacznę wyczytywać jego pozycje po kolei :)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.berserker Re: Ojciec chrzestny 11.01.07, 14:38 Dobra książka, faktycznie. I film na podstawie - takoż (chyba jedyny w którym mi się gra aktorska Ala Pacino podobała). Odpowiedz Link Zgłoś