Gość: joka IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.07, 14:36 prosxe poleccie mi ksiazke od ktorej sie nie oderwe przez cala niedziele az do poniedziałku rana - bardzo mi to potrzebne bo mam straszna depresje, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chepri Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.magma-net.pl 27.03.07, 14:43 Ma być głupiutka i lekka? czy raczej cięższa i poważniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.07, 15:03 tylko błagam nie głupiutka !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim-bom Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.07, 15:21 CIEŃ WIATRU Zafona Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 27.03.07, 15:44 Mr Perfect - doskonala ksiazka pozera sie ja po prostu lekka, latwa i przyjemna Odpowiedz Link Zgłoś
golemno Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 27.03.07, 16:14 Tez polecam Zafona. Wciaga. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 27.03.07, 18:39 W pierwszej kolejnosci tez mi przyszedl Zafon do glowy. A moze cos ... bardziej powaznego? Moze Igor Newerly "Wzgorze blekitnego snu" ? Czytalam to kilka lat temu i wciaz mam ochote wrocic do tej ksiazki, a ze obszerne tomiszcze, to zajmie cie na dluzej :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivnar Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 01.04.07, 15:47 prawda, wciąga niesamowicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 18:06 "Moja mama czarownica. Opowiesc o Dorocie Terakowskiej" wciaga strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: 193.108.194.* 27.03.07, 17:05 A.Libery "Madame" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: 213.199.219.* 27.03.07, 21:37 wiem, ze nie wszyscy cenia muarkamiego, ale mi ostatnio w takiej sytuacji pomoglo 'na poludnie od granicy, na zachod od slonca'. tylko ze zajelo mi to 3 godziny, tyle, ile obejrzenie filmu.. uwazam, ze jest wstarczajaco zajmujacy na chwile. ewentualnie 'norwegian wood', chociaz to depresyjne, wiec moze lepiej nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: 213.199.219.* 27.03.07, 21:40 aa..w takiej sytacji, o ktorej mowisz, pomogla mi tez kiedys tokarczuk 'podroz ludzi ksiegi', ale to tez kilka godzin tylko zajmie.. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 27.03.07, 21:42 Poślubić Buddę -Wei Hui :-) Faktoria Jedwabiu -nie pamietam autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 13:19 wszystkim bardzo dziekuje, dobrze ze mozna na Was liczyc gdy czlowiek w potrzebie. jesli jeszcze cos sobie przypomnicie to bardzo prosze, dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
hermionagranger5 Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 28.03.07, 13:34 Dzienniki Anais Nin. Intuicyjny wybór - czytałam w podobnej (może?) sytuacji. Miej dobry dzień:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 15:45 im obszerniejsza tym lepsza - potrzebuje bardzo zajac mysli i oderwac sie , wieć im wiecej czytania tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawa-siemiankowska Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 28.03.07, 16:27 Podobnie, jak ktoś powyżej " Madame" Antoniego Libery- mimo różnych obowiązków nie byłam w stanie się oderwać. Znakomita konstrukcja, piekny język, dobra akcja, finezja i gra erudycyjna:) Z leciutkich polecam Joy Fielding, pogranicze powieści obyczajowo- kryminalnej, ale też bardzo dobrze się czyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 18:54 "Atramentowe Serce" - Cornelii Funke "Smoczy Jeździec" - Cornelii Funke i oczywiście... "Cień Wiatru" Zafona Ale to zależy od tego co lubisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.sggw.waw.pl 01.04.07, 18:35 "auto da fe"canetti ja czytałam ją jeden dzień,mega wciągająca w sam raz na odrealnienie Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 07.04.07, 22:05 Podpisuję się pod Madame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlod Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:29 " Lolita" Nabokova Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: 212.160.172.* 04.04.07, 15:50 Każda, po uprzednim posmarowaniu Super Glue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladymacbeth Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:31 zdecydowanie "Gdybym ci kiedyś powiedziała" Judy Budnitz- doskonałą na kobiecą depresję, jak nie poskutkuje możesz mi rękę uciąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
nadia261 Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 07.04.07, 17:41 jak zostałem pisarzem czyli próba autobiografii intelektualnej - a. stasiuk piękni dwudziestoletni m.hłasko Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe 09.04.07, 21:54 "O bohaterach i grobach" Sabato. Nie zmruzysz oka ale oprocz depresji mozesz psychozy doznac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.aster.pl 10.04.07, 01:42 A ja ostatnio nie moglam sie oderwac od "Faktoria jedwabiu". A na depresje polecam Przygode Fryzjera damskiego E.Mendozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HYDRO Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: *.zax.pl 10.04.07, 21:46 A ja polecam "Stacje polarną", "Strefe 7" i "Nieuchwytny cel", książki wciągają tak że czytasz je przec całą noc i nie ma sie odść. Tylko trzeba lubiec takie militarno-szpiegoskie klimaty. Pozdtawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Re: ksiazka od ktorej sie nie oderwe IP: 62.87.184.* 10.04.07, 23:13 dzieki dobrze ze pomogliscie, dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś