Dodaj do ulubionych

Dla fanow Magdaleny Samozwaniec

IP: *.ed.shawcable.net 24.04.07, 17:12
Mam dobra wiadomosc dla wszystkich fanow (i nie tylko) Magdaleny Samozwaniec.
W tym roku, w pazdzierniku mija 35-ta rocznica smierci pisarki. W ramach
uczczenia tej rocznicy, juz wkrotce na polskim rynku ksiegarskim ukaze sie
wspanialy zbior wspomnien o Samozwaniec nakladem Panstwowego Instytutu
Wydawniczego, pt. "Magdalena, corka Kossaka". Ksiazka przedstawia wszystkim
Magdalena jakiej nie znalismy i jest zaopatrzona unikatowa ikonografia,
skladajaca sie z ponad 100 niepublikowanych dotad fotografii.
Mlody, utalentowany autor, Rafal Podraza, bedzie podpisywal ksiazke 19-maja w
Palacu Kultury i Nauki, na Miedzynarodowych Targach Ksiazki.

Oby tylko zdobyc egzemplarz, bo krytycy zapowiadaja, ze bedzie to "bialy
kruk".

Obserwuj wątek
    • mzrr21 Re: Dla fanow Magdaleny Samozwaniec 24.04.07, 17:58
      Skąd ta informacja?
      • Gość: koza Re: Dla fanow Magdaleny Samozwaniec IP: *.54.187.248.eltronik.net.pl 24.04.07, 18:11
        od autora, ale dobre i to
      • Gość: rzepik Re: Dla fanow Magdaleny Samozwaniec IP: *.ed.shawcable.net 24.04.07, 18:21
        ... tak sie sklada, ze wiadomosc jest zza oceanu
        • maladanka Re: A w Zakopanem 24.04.07, 21:29
          w Kossakówce urządzono ciucholand! Rzeczywistość nawet nie skrzeczy, a głośno
          wyje!
          • Gość: ? Re: A w Zakopanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:30
            W Zakopanem czy w Krakowie?
          • yanga Re: A w Zakopanem 27.04.07, 13:42
            Rzeczywistość nigdy nie skrzeczała, co nie przeszkadza, że może wyć. A tę
            książkę to chyba wydają, żeby ją sprzedać, a nie chować pod ladą, co nie? No
            chyba, że wraca nowe.
            • Gość: rzepik Re: A w Zakopanem IP: *.ed.shawcable.net 27.04.07, 15:59
              Janga, o czym ty piszesz ? :) Kto wyl? Kto skrzeczal?

• mzrr21 Re: A w Zakopanem 27.04.07, 17:54
                Napisałam do PIW-u i otrzymałam odpowiedź, że książka ukaże sie 14 maja br.
                • Gość: rzepik Re: A w Zakopanem IP: *.ed.shawcable.net 27.04.07, 21:34
                  Calkiej mozliwe. Co do 19-go maja, wiem tylko ze w tym dniu odbedzie sie
                  oficjalna promocja na Targach Ksiazki i autor bedzie podpisywac egzemplarze.
              • yanga Re: A w Zakopanem 27.04.07, 22:15
                Maladanka napisała wyżej, że "Rzeczywistość już nie skrzeczy, tylko wyje". Otóż
                naprawdę skrzeczy pospolitość, a wyję ja, kiedy ktoś przekręca Wyspiańskiego.
                • Gość: lalamido Re: Kupiłam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:28
                  Kupiłam dziś na Targach, jeszcze ciepłą i z 20% rabatem. Przekartkowałam
                  wracając metrem do domu. Zapowiada się ciekawie. Jest sporo wzmainek o Reksie,
                  córce Magdaleny.
                  • Gość: lalamido Re: Kupiłam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:38
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=49913707&a=49913707
                    Dla zainteresowanych Teresą Starzewską - w "Magdalenie, córce Kossaka" o swojej
                    matce i jej losach (podobno nadal żyje i mieszka pod Paryżem) opowiada Isabelle
                    Burignat - córka Reksy, a wnuczka Magdaleny!
                    • monikate Re: Kupiłam !!! 18.05.07, 20:21
                      Ile ta ksiazka kosztuje?
                      • Gość: lalamido Re: Kupiłam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:06
                        37 a na Targach 30. WARTO:)
                        • sto100 Re: Kupiłam !!! 18.05.07, 21:59
                          jutro jestem, i ja kupuję.
                          • Gość: rzepik Re: Kupiłam !!! IP: *.ed.shawcable.net 20.05.07, 06:06
                            ...a nie mowilam (pisalam)? :) Stuprocentowy bialy kruk.
                            • sto100 Re: Kupiłam !!! 20.05.07, 08:39
                              kupiłam, bo wiedziałam już, co szukam. Dzięki tej informacji.
                              Ale na stoisku PIW mało widoczna.
                              • Gość: lalamido Re: Przeczytałam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 08:52
                                Jednym tchem:)
                                Prawdziwe okoliczności poznania Zygmunta Niewidowskiego, szokująca historia
                                Teresy Starzewskiej, konflikt w rodzinie Kossaków, przyjaźń z "narzeczoną"
                                drugiego męża...uffff
                                • Gość: gozdzika Re: Przeczytałam!!! IP: *.ed.shawcable.net 21.05.07, 18:41
                                  lalamido, czy mozesz napsac do mnie na batanikanka@gazeta.pl ?
                                  mam pytanie co do ksiazki.
                                • starysmyk Re: Przeczytałam!!! 23.05.07, 17:52
                                  Przeciez Niewidowski sam opisal historie ich poznania w swoich wspomnieniach 30
                                  lat zycia z Madzia. Czy w tej ksiazcze napisali cos innego?

p.s. W ksiegarniach brak bo wykupiona, nadal szukam.
                                  • Gość: logo Re: Przeczytałam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:36
                                    Hmmm... pan Zygmunt nieco się minął z prawdą w swoich wspomnieniach, a może
                                    raczej coś pominął. Na przykład to, że był narzeczonym Teresy...
                    • starysmyk Re: Kupiłam !!! 23.05.07, 17:50
                      Sa jakies zdjecia tej wnuczki albo corki? Czy ona sama udzielala wywiadu?
    • wuempe Re: Dla fanow Magdaleny Samozwaniec 23.05.07, 22:10
      cieszę się, bardzo lubiłam kiedyś, może będzie więc czas na przypomnienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka