Gość: magdapiszczek IP: *.2-0.pl 08.08.07, 12:11 czy macie? Czy ktos moze poradzic gdzie sie zamawia i jaki koszt? No chyba ze sami robicie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ultima-thule Re: ekslibris 17.08.07, 09:11 obawiam się, że trudno Ci będzie znaleźć kogoś kto się tym zajmuje, polecam popytać raczej w antykwariatach bądź jakichś dobrych (naprawdę dobrych)księgarniach Odpowiedz Link Zgłoś
regndronning Re: ekslibris 17.08.07, 12:13 Ja ostatnio zamawialam na prezent dla promotorki, u znajomego grafika. Koszt ponad 500 zl. w tym plytka CD ROM z wzorem (metalowe matryce chyba juz wychodza w grafice z uzycia, przynajmniej laik ich nie obsluzy) + ok 100 kopi na ladnym papierze podpisanych. wzor byl jednorazowy tzn grafik nie uzyje go juz wiecej nigdzie. Bardzo ladnie to wyszlo i elegancko. a pamietam ze gdzies na allegro mozna zamowic chyba pieczatki a la exlibris. jest ograniczona liczba wzoow, zamawia sie i pozniej przysylaja. Wiec jesli nie chcesz miec jakiego super artystowskiego, tylko dla ciebie, unikatowego.. to poszukaj tam.. a jesli wolisz cos unikatowego to popytaj studentow ASP albo w galeriach. Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: ekslibris 18.08.07, 21:45 Ja sama zrobiłam w ubiegłym miesiącu 2 exlibrisy - dla wujka bibiofila, i dla siebie. Ponieważ książki właściwie na tony możemy sprzedawać, w grę wchodziła tylko pieczątka, zamiast naklejek. A niedawno rozglądałam się za kimś, kto robi to profesjonalnie, i znalazłam firmę, która zrobiłaby projekt za 100 zł. Za 1 pieczątkę zapłaciłam 52 zł (z bezpłatną dostawą do domu). Odpowiedz Link Zgłoś