venus22 31.07.03, 21:29 Ksiazki: Magda Leja - Wszystko Dla Naszej Mamy. ??? - 35-tego Maja? czy mozna to jeszcze gdzies kupic? venus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniamania Re: Kto pamieta...? IP: *.lodz.mm.pl 01.08.03, 09:41 "35 maja, albo jak Konrad pojechał konno do mórz południowych" - Erich Kaestner, czytałam w dzieciństwie, najbardziej podobał mi się moment jazdy na wrotkach po równiku :)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Kto pamieta...? 01.08.03, 10:16 venus22 napisała: > Magda Leja - Wszystko Dla Naszej Mamy. Tylko tyle, że pamiętam. Ot tak mi się kołacze gdzieś po zakamarkach pamięci. Nic więcej nie pamiętam poza tym, że kiedyś to czytałem i że chyba miało czerwoną okładkę. Ale ile wtedy miałem lat, nie mam pojęcia. I bardziej pamiętam nazwisko autorki (w wersji Magdalena Leja) niż tytuł, więc może to nawet była jakaś inna jej książka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: Kto pamieta...? IP: *.avamex.krakow.pl 01.08.03, 20:43 Witam.Ja mam w swoim księgozbiorze "Wszystko dla naszej mamy" (obecnie schowane w którymś pudle z literaturą "młodzieżową").O ile dobrze pamiętam,to na białej okładce były narysowane CZERWONE linie (niczym w zeszycie),a na ich tle - postaci dzieci ( autorstwa-na 95%- Bohdana Butenki ).Jutro sprawdzę,czy mnie pamięć nie myli.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Kto pamieta...? 01.08.03, 21:28 35-tego Maja - Erich Kaestner, wlasnie, dziekuje!!! z rysunkami Butenki! tak mnie to meczylo.. Zazdroszcze wszystkim ktorzy maja swoje ksiazki z dziecinstwa. Ja niestety wiele stracilam. A czy mozna je jeszcze kupic? i ewnetualnie, gdzie? mozna online? (bo ja w Kanadzie..) Venus Odpowiedz Link Zgłoś