monikate 11.12.07, 18:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=73011660 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onion68 Re: Fajny wątek 11.12.07, 20:53 Ten wątek jest przede wszystkim niesłychanie ciekawy, bo z ok. dwudziestu wypowiedzi, które przeczytałam, na pytanie o nielubianego bohatera lektury coś połowa odpowiada, że opisy przyrody albo cała książka :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Fajny wątek 11.12.07, 20:55 No właśnie. Też mi się to w oczy rzuciło. Niech żyje czytanie ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: Fajny wątek 11.12.07, 21:19 A ja mam dokładnie tak jak ktoś tam napisał - wiem że czytałam, bo kazali, ale nie pamiętam kompletnie nic, bohaterów, wydarzeń, nazwisk. Musiałam przeczytać Kordiana czy Powrót Posła ale o czym to w ogóle było?? czyżby wyparcie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Fajny wątek 11.12.07, 22:25 Mnie ten wątek wcale nie rozbawił, przeciwnie, zrobiło mi się smutno. I nawet nie chce mi się pisać, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Fajny wątek 12.12.07, 22:33 > Mnie ten wątek wcale nie rozbawił, przeciwnie, zrobiło mi się > smutno. I nawet nie chce mi się pisać, dlaczego. Mnie się też zrobiło trochę smutno, ale mam świadomość, że lektury szkolne były, są i będą znienawidzone. Vide wykaz "książek najgorszych" w osławionej Biblionetce. Gdyby "Harry Potter" trafił do lektur szkolnych, też pewnie figurowałby na tej liście. Jako dziecko zaczytywałam się "Porwaniem w Tiutiurlistanie", bo nikt mnie do tego nie zmuszał. A do niektórych książek z kanonu lektur dorosłam dopiero po wielu latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Fajny wątek:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 08:27 ..a ponieważ nie chcę go psuć własnym, niepotrzebnym wpisem: 'O je, o pije' Autor: rookie.feller Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Fajny wątek:-) 12.12.07, 10:21 Gość portalu: Kasia napisał(a): > 'O je, o pije' Autor: rookie.feller Bardzo bardzo dziękuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Fajny wątek:-) 12.12.07, 12:19 Od kiedy link do tego wątku znalazł się w moich "ulubionych", zapadła głucha cisza, ech.. Może to dobrze, rookie z kajzerką zasłużyli na chwile dobrego snu, byle nie do jutra!:-) Jeszcze raz bardzo dziekuję w imieniu wszystkich czytelników forum "książki". Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Fajny wątek:-) 13.12.07, 09:57 oddechy zamarły w świtu bladym cudzie myśli pierzchły w niebyt werbalnej ułudzie bo przyszedł bo wrócił bo cucho i sza.. bo duma, się skupia rookie się obudził łał!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Fajny wątek:-) 13.12.07, 13:30 w południe znów banał: rookie w letarg wpadł ostawił funkluby odszedł w siną dal kaj? Odpowiedz Link Zgłoś