Dodaj do ulubionych

"podróż Teo"

15.08.03, 12:17
Witam,
czy znacie tą książkę: Podróż Teo" Catherine
Clement?? Jeśli tak to napiszcie kilka słów.
Przymierzam się do kupna jej, ale nie wiem czy warto.
Chociaż z recenzji jakie przeczytałam wydaje się być
książką ciekawą. Jak sądzicie??
pozdr.
Obserwuj wątek
    • irre Re: 'podróż Teo' 15.08.03, 16:40
      kupuj i nie zastanawiaj się! super książka, dzięki której można poznać wiele
      religii świata (w skrócie oczywiście), naprawdę świetna
      • Gość: gosik Re: 'podróż Teo' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 19:10
        książka świetna- dla amatora. dla człowieka który trochę orientuje się w
        religiach świata, będzie ona zbyt ogólnikowa. ale dla takiego szarego zjadacza
        chleba jak ja był bardzo dobra! ja bym kupiła... :)
    • kalamburka_89 Re: 'podróż Teo' 15.08.03, 22:43
      Właśnie jestem w trakcie czytania tej książki. O religiach można się
      dowiedzieć, owszem, sporo. Ale jeżeli chodzi o fabułę, to nudniejszej i
      bardziej naiwnej dawno nie widziałam. Osobiście uważam, że przeczytać można,
      ale kupić bym jej nie kupiła. "Podróż Teo" to pozbierane od teologów ciekawe
      informacje i przemyślenia, wplecione w beznadziejną, kiczowatą fabułę. Takie
      jest moje zdanie. W zamierzeniu miał to być "Świat Zofii", ale nie o filozofii,
      a o religiach, tylko że "Świat Zofii, oprócz tego, że jest podręcznikiem
      historii filozofii, jest jeszcze ciekawą książką, a "Podróż Teo", no cóż...
    • mamalgosia Re: 'podróż Teo' 16.08.03, 12:00
      Liznęłam w życiu trochę religioznawstwa i uwazam, ze ta akurat książka nie
      ujmuje dobrze tego aspektu. Fabuła tez mnie trochę nudziła. Ale nie przeczę, ze
      można się z niej czegos dowiedzieć. Przeczytać można. Ale jest chyba droga,
      prawda? Bo gruba i w twardej oprawie. Mam ją na własność, mogę Ci podarować,
      jeśli chcesz, tylko chyba poczta strasznie zdarłaby za przesyłkę.
      Jeśli jesteś zainteresowana, to pisz do mnie na priva

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka