Gość: mia Re: Co teraz czytasz? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.05, 13:51 Mario Puzo - Dziesiąta Aleja Odpowiedz Link Zgłoś
ilovefashiontv Dzienniki Sylvii Plath 06.07.05, 15:50 achoch --- And I eat men like air. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaja Re: Co teraz czytasz? IP: *.r1.do.r2.rojcanet.pl 06.07.05, 16:44 Dolina motyli.-K.Januszewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica sztukmistrz z Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:35 Jestem wciągnieta od pierwszego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahua1 Re: Co teraz czytasz? 07.07.05, 16:38 Ja teraz czytam ,,Milczenie owiec". Trochę makabryczne , ale ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limonka 100 dni samotnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:58 Szkoda tylko,ze w zasadzie przeplataja sie tam watki fantastyczne np. cyganie z latajacymi dywanami itp. ogolnie ciekawa i wciagajaca. Poza tym polecam Samotnosc w sieci troche jakby z mojej bajk, generalnie smutne lecz prawdziwe mozna rzec, a przeczytac warto. Dodam jeszcze Herbatniki z jagodami Izabeli Sowy, zadnego lzawego romansu nie znajdziecie w tej ksiazce, a jednak siegnijcie po nia. Czyta sie lekko, szybko i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Przerwana lekcja muzyki 08.07.05, 00:25 Susanny Kaysen- świetna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
kromeczka1981 Re: Co teraz czytasz? 08.07.05, 10:30 Ja czytam "Przeminęło z wiatrem" i bardzo mi się podoba. -- www.czytelnia.studioit.pl-forum dobrej książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Co teraz czytasz? IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.05, 19:54 Jerzy Kosiński - "Pasja". Zrozumiem zasady gry w polo na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
hildaa Re: Co teraz czytasz? 09.07.05, 15:29 JA, KLAUDIUSZ. a nie dawno skonczylam EGIPCJANIN SINUHE wiec jestem w kregu powiesci historycznych;) Odpowiedz Link Zgłoś
assamblage Re: Co teraz czytasz? 09.07.05, 16:11 Dostojewskiego obecnie -"Idiotę"-polecam, niesłychanie wciągajaca. Jak wszystkie jego książki, analizuje ludzkie postawy, opisuje realia walki dobra ze złem, intryguje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Co teraz czytasz? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 22:21 Agaty Tuszyńskiej "Rodzinną historię lęku". Polecam... co prawda nie jest to tematyka na lato, gdy za oknem 30 stop. C, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Co teraz czytasz? IP: *.piotrkow.net.pl 14.07.05, 23:05 Stanisław Broszkiewicz - "Z Kobusem do gwiazd" :) (czy ktoś to zna?) Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Co teraz czytasz? 15.07.05, 18:19 Mam stos,koło tapczanu i w gabinecie i w korytarzu, ale nie czytam chwilowo nic.Rany, zobaczcie ile stopni na termometrze,za oknem, głowa się kiwa od temperatury. Nic nie czytam,chyba,że te posty.Naprawdę. Myślę za to co dalej kupić i dłożyć na te stosy,a jest tego dużo.Jutro do księgarni,może się ochłodzi.Nie czytam chwilowo i jak widać nawet nie mam siły się tego wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jjz.109 Hugo Pratt + Elliot Pattison 16.07.05, 23:38 "Balladę o słonym morzu" Hugo Pratta własnie skończyłem w tych chwilach. symultanicznie czytam "Kościaną górę" Pattisona, czeka nowy tom komiksu Stana Sakai o roninie Usagim, poczytuję do snu "Leksykon Kabaretu Starszych Panów"... uff dużo tego. (aha, rozgrzebani "Szpetni czterdziestoletni", "Boska komedia" - utknąłem w Czyśćcu, "Wspomnienie o Zbyszku Cybulskim" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Co teraz czytasz? 24.07.05, 00:01 To też, jak zawsze i (prawie) codziennie. Ale: właśnie skończyłam niesamowicie sugestywną powieść Herty Müller "Dziś wolałabym siebie nie spotkać" i już zaczynam się delektować jej najnowszą książką "Król kłania się i zabija". Proza tej kobiety jest tak niesamowita, że nie potrafię jej porównać z czymkolwiek. Dawno nie czytałam czegoś, co poruszyło mnie tak głęboko... Polecam wszystkim, którzy tej rumuńskiej, piszącej po niemiecku pisarki jeszcze nie poznali! (Ale o ile dobrze pamiętam Ty też się panią M. zachwycasz, kawo_malinowa?) I przy okazji - podziękowania dla pani Leszczyńskiej, tłumaczki. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: Co teraz czytasz? 24.07.05, 00:04 Zachwycam się, ale na razie tylko dwie powieści czytałam : Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu jeszcze o pani M. 24.07.05, 00:14 kawa_malinowa napisała: > > Zachwycam się, ale na razie tylko dwie powieści czytałam : Ha! zawsze możesz przeczytać więcej :) Zwłaszcza, gdy te dwie (które, jeśli mogę zapytać?) Cię zachwyciły. Wyd. Czarne ma już kolejne trzy w zapowiedziach, hurra! B Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: jeszcze o pani M. 24.07.05, 10:22 "Sercątko" "Dzis wolałabym..." Mozna, tylko trzeba znaleźć środki :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: jeszcze o pani M. 24.07.05, 10:47 kawa_malinowa napisała: > Mozna, tylko trzeba znaleźć środki :) Oczywiście. Tylko dla mnie "środki" to również zasoby bibliotek publicznych, uniwersyteckich i przyjaciół :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: jeszcze o pani M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:07 Skończyłam "Zmowę pierwszych żon".Zupełnie inna niż film.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_22 Re: Co teraz czytasz? 24.09.05, 15:09 "Auteczko " Hrabala, "Dziecko na niebie" Carrolla, "Tworząc historię" H. Clinton, "Podróż Teo" Clemont, Sapowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_sobczyk Re: Co teraz czytasz? 24.09.05, 15:18 "Lot nad kukułczym gniazdem" - Kena Keseya :) Polecam! Rewelacja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Co teraz czytasz? IP: 62.3.165.* 27.09.05, 21:22 "Gra w klasy" "Salonowe życie" Matuszkiewicz "Trzech panów w łódce" Odpowiedz Link Zgłoś
ankka_krak Re: Co teraz czytasz? 26.07.05, 00:06 po raz drugi - Ludzi Bezdomnych Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: "Długa droga w dół" N.Hornby n/t 28.07.05, 13:34 Zahir - zawiodłam się wracam do klasyki - Niebezpieczne związki z kolorowej serii - Stąd do wieczności z innej serii - Katedra Notre Dame z jeszcze innej serii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroica Królowa Margot - Dumasa IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.05, 19:41 Dużo krwi, dużo złego na szczytach władzy, polski wątek (1572), liczne romanse w szesnastowiecznej Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melaine_koina Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:54 wczoraj "Szkice o miłości" Jose Ortega y Gasset, filozof z początku zeszłego wieku, kobiety mogą protestować... dzisiaj zapomniany chyba "Kubuś Fatalista" Odpowiedz Link Zgłoś
bizon.bizonowicz Re: Co teraz czytasz? 29.07.05, 00:39 "Pana od poezji" Siedleckiej, równocześnie z "Epilogiem burzy" Herberta Odpowiedz Link Zgłoś
pistis_sophia Re: Co teraz czytasz? 02.08.05, 11:23 A ja czytam sobie "Kolejkę" Sorokina. Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Re: przymierzam się do "Zbrodni i kary" n/t 02.08.05, 11:06 "Poczwarka" D.Terakowskiej "Na pastwę aniołów" J.Carrolla "Ewangelia wg Jezusa Chrystusa" Jose Saramago Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: przymierzam się do "Zbrodni i kary" n/t 29.08.05, 23:13 tak się przymierzyłem, że byłem już po 1. części, gdy zostawiłem knigę u rodziców w domu :( i chwilowo nic nie czytam, poza gazetami, bo czasu brak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: przymierzam się do "Zbrodni i kary" 16.09.05, 12:15 oratio napisał: > tak się przymierzyłem, że byłem już po 1. części, gdy zostawiłem knigę u > rodziców w domu :( i chwilowo nic nie czytam, poza gazetami, bo czasu brak ;) > Książkę odebrałem i czytam dalej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libra Re: Co teraz czytasz? IP: *.in.tarnow.pl 05.08.05, 13:15 Właśnie skończyłam Achaję.Dla miłośników mocnej fantastyki.Polecam.Miłej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczola Re: Co teraz czytasz? IP: *.crowley.pl 05.08.05, 14:56 Mag- J. Fowles Mikael- M. Waltari Ostatnie kuszenie Chrystusa-N. Kazantzakis wszystkie trzy wymiennie i zależnie od nastroju:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em. Re: Co teraz czytasz? IP: *.net.autocom.pl 05.08.05, 14:52 "Z głowy" Głowackiego - bardzo ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwol-bis Teraz czytam "Flaki z nietoperza" IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 05.08.05, 15:09 Bardzo intrygująca literatura - "Flaki z nietoperza". Tytuł wymusza wymioty, zawartość zmusza do zastanowienia, po pięciu dniach jestem już w stanie totalnego zamyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś