Gość: Marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 20:35 Poszukuje książek, które mówią o prawdziwych przeżyciach ludzi, które pomogły im się nawrócić w wiarę w Boga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigrid.storrada Re: Nawrocenie 14.07.08, 00:34 może znajdziesz sobie coś ciekawego w działach "świadectwa którejś z internetowych księgarń: dobry skarbiec www.dobryskarbiec.pl/osc/chrzescijanskie-swiadectwa-c-1_6.html?page=1&sort=2aaetos www.aetos.pl/index.php?cPath=32 dabar- niektóre pozycje w dziale biografie dabar.pl/dbr/index.php/cPath/503 z żadnej z tych księgarni nie korzystałam, więc nie mogę polecić, ale może znajdziesz tam jakieś tytuły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Nawrocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:45 Może być mały problem,bo ja korzystam z bibliotek publicznych a tam panie nie zawsze wiedzą jak pomóc. Wołałabym tytuły ewentualnie autorów,którzy zajmują się taka tematyką może być to również historia zmyślona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Nawrocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:50 Dzięki parę tytułów znalazłam może uda mi się je znaleźć i wypożyczyć w bibliotece publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
maryniszyn Re: Nawrocenie 14.07.08, 23:16 "Wyznania" św. Augustyna Jak dla mnie absolutna rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Nawrocenie 14.07.08, 23:33 Andre Frossard "Spotkałem Boga". Tu możesz poczytać: www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZS/frossard.html Odpowiedz Link Zgłoś
gdytyjeszczenamucheptapta Re: Nawrocenie 15.07.08, 02:02 Gość portalu: Marta napisał(a): > Poszukuje książek, które mówią o prawdziwych przeżyciach ludzi, > które pomogły im się nawrócić w wiarę w Boga. A prawdziwe przeżycia ludzi, którym udało się wydostać z tej smutnej bajki, mogą być? Tu kilka tropów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=79129015&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila_Róża Re: Nawrocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:35 Lloyd C. Douglas - Szata, starożytny Rzym, nawrócenie głównego bohatera, wzruszająca historia. Druga to dokument. M. Maurice Caillet - Byłem Masonem. Z mroku loży do światła Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
maryniszyn Re: Nawrocenie 15.07.08, 17:15 "Gdzie jest twój Bóg? Historie nawróceń XX wieku" Angelo Comastri Odpowiedz Link Zgłoś
maryniszyn Re: Nawrocenie 22.07.08, 21:55 "Byłem rabinem Rzymu. Historia wielkiego nawrócenia" Eugenio Zolli fragmenty:www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS/b_rabinem_00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nawrocenie IP: *.swi.vectranet.pl 24.07.08, 14:37 Polecam ,,Zranionego pasterza"- świetne, cudowne, prawdziwe, umacniające Odpowiedz Link Zgłoś