proqsimo Re: Szukam, kupię, oddam 23.03.12, 17:23 Witam. Czytałem czas jakiś serię książek, bodajże 3 lub 4 tomy, niestety nie mogę sobie przypomnieć tytułu ani autora. Książka zaczyna się sceną zdobycia przez wrogą armię miasta. Ucieczka mieszkańców. Główny bohater, młody kapitan straży ucieka, zostaje rozdzielony z żoną i przekonany, że Ona zginęła. Jak okazuje się później dostała się ona w niewolę i trafiła do haremu władcy wrogiego imperium. Pamiętam że później spora część akcji toczy się wokół zdobywania jakiś umocnień nad rzeką chyba przez którąś ze stron konfliktu. Pamiętam też że główny bohater żeni się nieświadomie z własną córką. To tyle. Proszę o autora lub tytuł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scrammy Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.icpnet.pl 05.04.12, 16:16 Witam! Poszukuję pewnej książki, którą czytałem za dzieciaka. Nie pamiętam raczej zbyt wiele, ale jeśli ktoś kiedyś ją czytał, to na pewno skojarzy. Książka opowiadała o jakimś chłopcu który podróżował przez dziwne krainy... Pamiętam też, że znalazł się w jakimś innym świecie po przejściu przez ścianę z różaną tapetą (oO). Kojarzę też coś, że ten chłopiec znalazł się pod lodem w jeziorze... Za nic nie mogę tego znaleźć. Wdzięczny byłbym za jakiekolwiek wskazówki nawet. Chociaż nie ukrywam, że najbardziej interesuje mnie tytuł i autor ^^ Z góry dzięki : ) Odpowiedz Link Zgłoś
wsamrazek Jaka to ksiązka? 06.04.12, 23:20 Czytałem jako dziecko i nie pamiętam tytuł i autora. Książka opowiada o przygodach małego chłopca w czasie kryzysu, w latach dwudziestych w Niemczech. Chłopcy ukradli pistolety Parabellum i przekazali je bojówce parti socjalistycznej. Przekradali się na teren bazy policji i brali udział w demonstracjach. Będę wdzięczny za wszelkie informacje - tytuł, autor może jakieś nazwiska bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocisko Re: Jaka to ksiązka? IP: 213.134.163.* 12.10.12, 22:57 czy to czasem nie'' Ali i jego banda'' ? autora nie pamiętam , ale był to ktoś z byłego enerdowa .Oprócz tytułowego Alego występowali tam jeszcze jakiś Edek ,Zosia ,Lemke i kapitan Steinbach . Był kryzys , demonstracje , bojówki socjalistyczne , jakaś broń , ale czy to ta powieść? nie pamiętam ... Odpowiedz Link Zgłoś
wsamrazek Re: Jaka to ksiązka? 12.12.12, 21:29 Wielkie dzięki, tak to "Ali i jego banda". Miło było sobie przeczytać po latach jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudencja Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.30.104.162.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.04.12, 19:04 Chciałabym sprzedać cały cykl" Pieśń Lodu i ognia" , wszystkie 8 książek , 10 zł każda, stan używany. Chce ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:) Kłopoty rodu Pożyczalskich -- pilnie kupię! IP: *.tktelekom.pl 26.04.12, 19:20 Witam, kompletuję wydaną w latach 90-tych przez wyd. Prószyński i Spółka serię o Pożyczalskich. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko 1 części (Kłopoty rodu Pożyczalskich) oraz trzeciej (Pożyczalscy w przestworzach). Jeśli ktoś posiada na zbyciu egzemplarze w stanie minimum dobrym, chętnie odkupię! :) netka78(at)interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki "Marzyciele" Gilbert Adair - kupię! IP: *.61.classcom.pl 20.05.12, 13:30 Pilnie poszukuję tej książki, ale wciąż bezskutecznie... Może ktoś posiada i byłby chętny sprzedać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
avoid.0 Re: "Marzyciele" Gilbert Adair - kupię! 21.03.13, 15:53 Mam jeden egzemplarz w stanie bardzo dobrym +, jeśli nadal jesteś zainteresowana kupnem to proszę o kontakt przez pocztę gazetową. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Kupię "Przypadki inżyniera ludzkich dusz" 06.06.12, 09:39 ale za sumę dwucyfrową ;) wolfino@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_rada Re: Szukam, kupię, oddam 13.06.12, 10:57 PAT RILAY "Zwycięzca w każdym z nas" ===> Szukam!! W każdym stanie, w którym da się przeczytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.ip200.fastwebnet.it 13.06.12, 15:03 Szukam książki ks. Stanisława Pasławskiego "Nieuchwytne skarby" oraz innych książek tego autora Odpowiedz Link Zgłoś
julka1800 E. Jodko - Kulka -poszukiwane ksiązki 22.06.12, 21:46 Witam , szukam ksiązek E. Jodko Kulki "Anka" oraz "Wszystko powiem Lilce" Lothamer. Dla mojej córki:)) Jesli ktoś miałby.. chetnie odkupię. Odpowiedz Link Zgłoś
katinka77 Re: Szukam, kupię, oddam 24.06.12, 22:31 czas uzdrowic swoje zycie - baaaaaaaaaardzo szukam, odkupię ! - nie ksero tylko książke . Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
katinka77 Re: Szukam, kupię, oddam 24.06.12, 22:37 katinka77 napisał(a): dokładnie taką www.antykwariat.waw.pl/ksiazka,1005807/praca_zbiorowa_czas_uzdrowic_swoje_zycie,170806.html Odpowiedz Link Zgłoś
bandorocanto Re: Szukam, kupię, oddam 25.06.12, 18:56 Poszukuję książki T. Lubelskiego "Nowa fala- o pewnej przygodzie kina francuskiego." Mogę zakupić lub wymienić na inne pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekJurek Re: Szukam, kupię, oddam IP: 212.160.148.* 29.06.12, 10:45 Szukam książeczek wydawanych w 2005 i 2006 roku przez wydawnictwo Edipresse - "Przygody Misia Bruno". Zależy mi głównie na książeczkach i ewentualnie figurkach (do każdego numeru były 2 figurki). Mam nr 1 Dom, 2 Las, 3 Targ i 5 Basen. Pozostałych poszukuję. kontakt: jurekjurek@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszukiwacz Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.swidnica.mm.pl 07.07.12, 22:19 Witam, szukam książki na prezent dla narzeczonej. Chodzi o książkę w której będzie sporo wątków erotycznych, nieco szczegółowo opisany lekko perwersyjny seks, chodzi o fragmenty które mogą spowodować zawstydzenie u porządnej kobiety i sprawią że będzie się rumienić. Bardzo podobały jej się książki Margit Sandemo i Grahama Mastertona, więcej lubianych przez nią autorów nie znam. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
knihowa Re: Szukam, kupię, oddam 14.10.13, 14:17 Polecam "Raz w roku w Skiroławkach" Edmunda Niziurskiego. B Odpowiedz Link Zgłoś
fatih7 Re: Szukam, kupię, oddam 09.07.12, 09:05 Poszukuję polskich starych zabawek i komiksów: żołnierzyki kioskowce, blaszane auta, auta na kabel itp. Będę wdzięczny za kontakt : vini1@vp.pl. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilka Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.85-237-163.tkchopin.pl 18.07.12, 18:42 Szukam ebooka do książki, której recenzje znalazłam na sieci. "Hanka. Historia pewnego pałacu"Szczesiak Moniki. Recenzja do książki tak mnie zaintrygowała, że skonam jak jej nie przeczytam! Jak mogę się dowiedzieć, czy będzie książka wydana w formie ebooka? Odpowiedz Link Zgłoś
odorcik szukam: dzikie łabędzie.trzy córy Chin 19.07.12, 20:03 czy ktoś ma do sprzedania?? może wiecie w której księgarni jest dostępna?? zależy mi na wydaniu z 2007r. Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Kolekcja "Gazety Wyborczej" XX wiek 22.07.12, 20:37 Chciałabym kupić Kolekcję "Gazety Wyborczej" XX wiek od 21 do 40 tomu. Zależy mi na książkach nieużywanych (nowych). Szukałam maila do wydawnictwa GW, ale niestety nie mogę znaleźć, czy może Ktoś wie gdzie można kupić ? ( na allegro są, ale używane).Myślałam, że można napisać do wydawnictwa, ale tak jak wyżej napisałam nie mam namiarów. Chodzi mi o następujące tytuły : 21. Opowiadania - Iwaszkiewicz Jarosław 22. Absalomie, Absalomie... - Faulkner William 23. Proces - Kafka Franz 24. Sedno sprawy - Greene Graham 25. Cesarz - Kapuściński Ryszard 26. Obietnica poranka - Romain Gary 27. Pociągi pod specjalnym nadzorem - Hrabal Bohumil 28. Oddział chorych na raka - Sołżenicyn Aleksander 29. Władca much - Golding William 30. Sto lat samotności - García Márquez Gabriel 31. Solaris - Lem Stanisław 32. Żart - Kundera Milan 33. Utracona cześć Katarzyny Blum albo: Jak powstaje przemoc i do czego może doprowadzić - Böll Heinrich 34. Mała apokalipsa - Konwicki Tadeusz 35. Stąd do wieczności - Jones James 36. Tajny agent - Conrad Joseph 37. Ojciec chrzestny - Puzo Mario 38. Trans-Atlantyk - Gombrowicz Witold 39. Paragraf 22 - Heller Joseph 40. Wilk stepowy - Hesse Hermann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kolekcja "Gazety Wyborczej" XX wiek IP: 83.218.108.* 10.01.13, 12:30 Nie wiem czy nadal aktualny jest ten wątek, ale ja mam do sprzedania nowe książki o ktore Pani pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Kolekcja "Gazety Wyborczej" XX wiek IP: *.ostrowmaz.mm.pl 08.04.13, 17:56 Jeśli dysponuje Pani jeszcze tymi tytułami jestem zainteresowana ich kupnem (także kilku innych ksiazek z tej serii) Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: Kolekcja "Gazety Wyborczej" XX wiek 06.11.13, 19:48 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Nie wiem czy nadal aktualny jest ten wątek, ale ja mam do sprzedania nowe książ > ki o ktore Pani pyta. Czy sprzedaż wymienionych książek jest aktualna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Kolekcja "Gazety Wyborczej" XX wiek IP: *.gemini.net.pl 21.01.14, 15:05 Witam, jestem zainteresowana zakupem tomów z kolekcji gazety wyborczej XX wieku proszę o kontakt 508-452-288 Odpowiedz Link Zgłoś
ennylin Re: Szukam, kupię, oddam 22.07.12, 21:01 Poszukuję książek Stephena R. Donaldsona z cyklu Kroniki Thomasa Covenanta - wszystkie tomy poza 1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmks123 A. matthews Posłuchaj swego serca 01.08.12, 10:50 Witam, poszukuję książki Andrew Matthews - "Posłuchaj swego serca". Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
talicja "Timba"za każdą rozsądną cenę:-)KUPIE 15.08.12, 19:09 j.w.,szukam tej ksiazki,sentyment z dzieciństwa,pewnie nie tylko mój:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolika2 Re: "Timba"za każdą rozsądną cenę:-)KUPIE IP: *.avamex.com.pl 27.09.12, 10:02 Czy 10 zł + koszt wysyłki to rozsądna cena? Książka jest w twardej oprawie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oskarynka zamienię 01.09.12, 10:59 Mamy do wymiany: Opowiadania letnie - wielu autorów m.in Janusz Wiśniewski Dom nad rozlewiskiem - Małgorzata Kalicińska Anglik w Paryżu - Michael Sandler Sosnowe Dziedzictwo - Maria Ulatowska Rozmyślania przy makijażu - Maria Kornatowska Sto lat samotności - Gabriel Marquez propozycja wymiany na: jarogliwice@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mapola "Niezatapialny. Pełna historia RMS Titanic" 15.09.12, 11:13 Ta książka to spełnienie marzeń mojego syna - od dłuższego czasu bezskutecznie jej szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia :) Szukam bajki o Srebrnogrzywku IP: *.sti.net.pl 30.10.12, 23:53 Szukam bajki (właściwie wiersza) o Srebrnogrzywku Czesława Janczarskiego, wydanego osobno lub z innymi bajkami. Może ktoś zna na pamięć i mógłby mi ten wierszyk napisać :P Jakby ktoś miał namiary na książkę to proszę o kontakt na madzia_87@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
daigakuin Szukam książki z obszaru "płaszcza i szpadu" 04.11.12, 14:23 Witam, wiele lat temu czytałem powieść (w kilku tomach - chyba trzech), w której przedstawione były przygody (chyba) Wojtka. Wychowany na wsi i pobierający nauki przez Braci polskich - arian, w wyniku pewnych zdarzeń emigruje do Francji i Włoch, gdzie kontynuje naukę ogólną oraz naukę szermierki. Oczywiście umiejętność szermierki powoduje, że przeżywa wiele przygód. Nie jestem do końca pewny, ale w drugim lub trzecim tomie nosi imię Adalbert i jest kapitanem okrętu. Nie potrafię sobie przypomnieć ani tytułu ani autora:( Może ktoś będzie miał lepszą pamięć ode mnie:) Pozdrawiam daigakuin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag.ia Re: Szukam, kupię, oddam IP: 31.41.239.* 17.11.12, 04:54 Jacek Podsiadło, Wiersze zebrane, tom I Pilnie poszukuję i odkupię, jeśli właściciel nie jest specjalnie przywiązany. Mail: madziek086@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś