Gość: thaliena IP: *.combidata.com.pl 21.10.03, 08:51 na stronach gazety.pl przeczytalam ze rusza akcja podaj ksiazke. ciekawa jestem co o niej myslicie i czy zamierzacie wziac w niej udzial? bo ja na pewno :) swietny pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Podaj książkę :) IP: 5.5DEBUG* / *.statoil.com 21.10.03, 09:18 Pomysł fajny, tylko co dalej? Pierwszy problem widzę wtedy gdy komuś dana książka tak się spodoba i zatrzyma ją sobie, drugi w kwestii "higienicznej" - co z bakteriami czy pasożytami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thaliena Re: Podaj książkę :) IP: *.combidata.com.pl 21.10.03, 09:29 no wlasnie. co jesli ktos zatrzyma ksiazke? moze lepszym pomyslem byloby przynoszenie ksiazek na wymiane? Odpowiedz Link Zgłoś
hellio Re: book crossing 21.10.03, 09:55 Mnie się bardzo spodobało, ale... Jak pomyślałam, że musiałabym wziąć z półki którąś z tych które lubię i gdzieś "zostawić", to mi się żal zrobiło tej, i tej, i tej. W końcu zd3ecydowała bym się na jakąś książkę telefoniczną z tamtego roku - żartuję, ale trochę to po pierwsze... a potem pomyślałam, że ją gdzieś zostawię na przystanku, a ktoś zamiast czytać - wrzuci ją do kosza od śmieci -będzie wydzierał kartkę po kartce i robił samoloty etc to straciłam dużo serca do tej akcji. W dodatku nie możnatych książek rejestrować, więc mamy pewność, że się nie dowiemy czy poszła na samoloty, czy zmieniła czyjeś życie. A propos, wierzycie w to, że może się tak zdarzyć, że przypadkowo znaleziona książka uruchomi jakąś wajchę we wnętrzu człowieka i ...coś zrobi, czegoś zaniecha, na[isze pierwszy wiersz, wyzna prawdę, zapisze się na flamenco...etc. Wierzycie w to? Pozdrawiam, H Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia8 Re: Podaj książkę :) 21.10.03, 12:28 Ja w tej akcji udziału nie wezmę - z całkiem oczywistego powodu. Chcę, żeby pisarze pisali. A to, oczywiście, musi im się opłacać. Jeśli zaś dostatecznie wiele osób "uwolni" książki, to pisarze przekwalifikują się na pucybutów. Czego bardzo sobie nie życzę. Ludzie kochani, istnieją przecież biblioteki! Odpowiedz Link Zgłoś
santri Re: Podaj książkę :) 21.10.03, 12:57 akcja ma przypomnieć ludziom o książkach, o tym ,że warto czytać a nie głupio gapic się w tv. coś jak "cała Polska czyta dzieciom", tylko dla dorosłych:)))i dlatego warto zaryzykować i rzucić ksiązkę w wir wydarzeń!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0minika Re: Podaj książkę :) IP: *.artcom.pl 21.10.03, 13:31 Mi się akcja strasznie podoba tylko, po pierwsze, obejmuje praktycznie same duże miasta, a po drugie - co się stanie z tą biedną książką zostawioną na ławce w parku kiedy spadnie deszcz? A w zimie to już całkiem przerąbane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thaliena Re: Podaj książkę :) IP: *.combidata.com.pl 21.10.03, 13:40 tez mi sie wydaje ze aura nie sprzyja pozostawianiu ksiazek w parku. pozostaje jednak zawsze opcja "centr dystrybucji" i zgadzam sie z przedprzedmowca ze akcja ma przypomniec ludziom ze warto czasem poczytac i oderwac sie od tv. a co do oddawania ulubionych ksiazek to niekoniecznie musi to sie wiazac ze strata. przeciez nie raz sie zdarza ze w biblioteczce znajduja sie dwa takie same tytuly, jesli ktos np. sprezentowal nam cos co juz mamy.. Odpowiedz Link Zgłoś