Dodaj do ulubionych

Podaj książkę :)

IP: *.combidata.com.pl 21.10.03, 08:51
na stronach gazety.pl przeczytalam ze rusza akcja podaj ksiazke. ciekawa
jestem co o niej myslicie i czy zamierzacie wziac w niej udzial? bo ja na
pewno :) swietny pomysl!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Podaj książkę :) IP: 5.5DEBUG* / *.statoil.com 21.10.03, 09:18
      Pomysł fajny, tylko co dalej? Pierwszy problem widzę wtedy gdy komuś dana
      książka tak się spodoba i zatrzyma ją sobie, drugi w kwestii "higienicznej" -
      co z bakteriami czy pasożytami?
      • Gość: thaliena Re: Podaj książkę :) IP: *.combidata.com.pl 21.10.03, 09:29
        no wlasnie. co jesli ktos zatrzyma ksiazke?

moze lepszym pomyslem byloby przynoszenie ksiazek na wymiane?
    • hellio Re: book crossing 21.10.03, 09:55
      Mnie się bardzo spodobało, ale...
      Jak pomyślałam, że musiałabym wziąć z półki którąś z tych które lubię i
      gdzieś "zostawić", to mi się żal zrobiło tej, i tej, i tej. W końcu
      zd3ecydowała bym się na jakąś książkę telefoniczną z tamtego roku - żartuję,
      ale trochę to po pierwsze...
      a potem pomyślałam, że ją gdzieś zostawię na przystanku, a ktoś zamiast czytać
      - wrzuci ją do kosza od śmieci
      -będzie wydzierał kartkę po kartce i robił samoloty
      etc
      to straciłam dużo serca do tej akcji. W dodatku nie możnatych książek
      rejestrować, więc mamy pewność, że się nie dowiemy czy poszła na samoloty, czy
      zmieniła czyjeś życie. A propos, wierzycie w to, że może się tak zdarzyć, że
      przypadkowo znaleziona książka uruchomi jakąś wajchę we wnętrzu człowieka
      i ...coś zrobi, czegoś zaniecha, na[isze pierwszy wiersz, wyzna prawdę, zapisze
      się na flamenco...etc. Wierzycie w to? Pozdrawiam, H
    • magdusia8 Re: Podaj książkę :) 21.10.03, 12:28
      Ja w tej akcji udziału nie wezmę - z całkiem oczywistego powodu. Chcę, żeby
      pisarze pisali. A to, oczywiście, musi im się opłacać. Jeśli zaś dostatecznie
      wiele osób "uwolni" książki, to pisarze przekwalifikują się na pucybutów. Czego
      bardzo sobie nie życzę.
      Ludzie kochani, istnieją przecież biblioteki!
      • santri Re: Podaj książkę :) 21.10.03, 12:57
        akcja ma przypomnieć ludziom o książkach, o tym ,że warto czytać a nie głupio
        gapic się w tv. coś jak "cała Polska czyta dzieciom", tylko dla dorosłych:)))i
        dlatego warto zaryzykować i rzucić ksiązkę w wir wydarzeń!!!!!!
        • Gość: d0minika Re: Podaj książkę :) IP: *.artcom.pl 21.10.03, 13:31
          Mi się akcja strasznie podoba tylko, po pierwsze, obejmuje praktycznie same
          duże miasta, a po drugie - co się stanie z tą biedną książką zostawioną na
          ławce w parku kiedy spadnie deszcz? A w zimie to już całkiem przerąbane...
          • Gość: thaliena Re: Podaj książkę :) IP: *.combidata.com.pl 21.10.03, 13:40
            tez mi sie wydaje ze aura nie sprzyja pozostawianiu ksiazek w parku. pozostaje
            jednak zawsze opcja "centr dystrybucji"

i zgadzam sie z przedprzedmowca ze akcja ma przypomniec ludziom ze warto czasem
            poczytac i oderwac sie od tv.

a co do oddawania ulubionych ksiazek to niekoniecznie musi to sie wiazac ze
            strata. przeciez nie raz sie zdarza ze w biblioteczce znajduja sie dwa takie
            same tytuly, jesli ktos np. sprezentowal nam cos co juz mamy..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka