Dodaj do ulubionych

MAM DO WAS SPRAWĘ ZAJRZYJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.chello.pl 03.11.03, 22:14
Hej sorka że zawracam Wam głowę na forum poświęconym książkom[notabene
najczęściej je odwiedzam].Mam 22 lata jestem teraz na rozstaju dróg
życiowych za długo by tłumaczyć.Mam pytanie czego załujecie w życiu, chodzi
mi o to co byście zmienili jak nie postąpili [tak krótko w paru
słowach,proszę o poważne potraktowanie tematu to dla mnie ważne]!!
I jeszcze jedno czy uważacie że czasem trzeba w życiu postawić wszystko na
jedną kartę [choć innym np.Waszym rodzicom wydaje się to bezsensowne itd]czy
też zrezygnować z siebie aby zadowolić innych?!
Wiecie jak to czasmi jest wiecie co macie zrobić ale boicie się wyjść
z "ciepełka" w którym tkwicie!?
Czy byliście w takiej sytuacji a jeśli tak to czy mieliście odwagę być
nonkorfomistami!?Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • lena_magda Re: MAM DO WAS SPRAWĘ ZAJRZYJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.03, 16:45
      Gość portalu: Gośka napisał(a):

> Hej sorka że zawracam Wam głowę na forum poświęconym książkom[notabene
      > najczęściej je odwiedzam].Mam 22 lata jestem teraz na rozstaju dróg
      > życiowych za długo by tłumaczyć.Mam pytanie czego załujecie w życiu, chodzi
      > mi o to co byście zmienili jak nie postąpili [tak krótko w paru
      > słowach,proszę o poważne potraktowanie tematu to dla mnie ważne]!!
      > I jeszcze jedno czy uważacie że czasem trzeba w życiu postawić wszystko na
      > jedną kartę [choć innym np.Waszym rodzicom wydaje się to bezsensowne itd]czy
      > też zrezygnować z siebie aby zadowolić innych?!
      > Wiecie jak to czasmi jest wiecie co macie zrobić ale boicie się wyjść
      > z "ciepełka" w którym tkwicie!?
      > Czy byliście w takiej sytuacji a jeśli tak to czy mieliście odwagę być
      > nonkorfomistami!?Z góry dziękuję

Zależy czego Twój problem dotyczy, czasem potrzeba mocnego uderzenia i spalenia
      za sobą mostów, czasem trzeba lawirować a i tak postawić na swoim. Zauważ, że
      proponujesz krańcowe rozwiązania. Zastanów się, czy gra jest warta świeczki i
      czy czegoś nie stracisz.
      Jak chcesz pisz na priv - lena_magda@gazeta.pl
    • maniaczytania Re: MAM DO WAS SPRAWĘ ZAJRZYJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.03, 17:04
      dobrze przemysl wszystkie za i przeciw jednej i drugiej opcji, raczej tak na
      jedna karte wszystkiego stawiac nie warto, nie warto tez palic za soba mostow,
      a tym bardziej niszczyc wiezi z rodzicami, moze to sie wydac dziwne, ale oni
      zyja troche dluzej, maja wieksze doswiadczenie i po czasie moze sie okazac, ze
      to oni mieli racje (oby nie bylo za pozno), jestes jeszcze bardzo mloda, moze
      chca cie uchronic przed popelnieniem zyciowego bledu? na pewno nie chca ci
      zrobic na zlosc, raczej dzialaja w imieniu twojego dobra
      ogolnie podalas za malo informacji, zeby cos doradzic, wazne jest bowiem, czego
      to dotyczy, jesli chcesz, napisz na priv : maniaczytania@poczta.gazeta.pl
    • Gość: tintin Re: MAM DO WAS SPRAWĘ ZAJRZYJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.itpp.pl 04.11.03, 17:34
      No własnie. Za mało danych. Pamietam że w tym mniej więcej wieku i troche
      póxniej musiałem dokonac kilku waznych wyborów. I jak patrze na to z
      perspektywy lat to wybrałem dobrze. Za każdym razem było to na na ostrzu noża i
      sprawa wazna (zostac za granicą? zerwac czy nie, rzucic studia? itp). I zawsze
      rodzice byli przeciw. Czesc decyzji wziąłem na tak, częśc na nie. I dziś włos
      mi sie jezy że mogłem zrobic odwrotnie.
      Czyli puenta. Nie chodzi o to czy sie buntować przeciw rodzicom czy nie. Czy
      stawiac na jedną kartę czy nie. Ale żeby czynic to rozsądnie :))))
    • Gość: Gośka Re: MAM DO WAS SPRAWĘ ZAJRZYJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.11.03, 20:51
      Dziękuję Wam bardzo to miło z waszej strony, że odpowiedzieliście ,niedługo
      skorzystam i jeśli można to pogadam z osobaMI,KTÓRE dały mi swój e-mail-
      [kochani jesteście].Aj nie chodzi tu o faceta ani nic takiego[nie jestem w
      ciąży spox] tylko o życiowe wybory, pasje a raczej o to że w którymś momencie
      zrezygnowałam z siebie , ze swoich planów itd.Oczywiście to moja wina bo
      przecież mogłam się postawić!!!!Ale mądry Polak po szkodzie!Odezwę się
      niedługo -balsam na moją duszę że daliście znać.Papatki
      • Gość: ryża małpa Re: MAM DO WAS SPRAWĘ ZAJRZYJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 04.11.03, 22:53
        Heh, witam w klubie, też się szaropie pomiedzy tym co chcialabym robić a co by
        było rozsądne. na razie z moich przemyśleń wynika że: tylko ludzie z bardzo
        silnym chcarkterem ipasja w życiu mają siłę, zeby życ całkime po swojemu. Znam
        jednego takiego magika, robi świetna robotę, ma mnóstwo nierealnych pomysłów ,
        które ...realizuje a wszyscy się łapia za głowy. na , ale on jest bardzo
        specjalny ( żeby nie bylo wątpliwości - wcale sie w nim nie kocham :-)). Trzeba
        się zastanowić czy ma sie odpowiednio duzo sily.
        Po drugie: koszmarne realia!!! Jeżłęi możesz sobie finansowo pozwolić na trudne
        początki- walcz o ile masz siłę i chęć. Mi powoli zaczyna się nie chcieć - nic
        nie chcieć- mam doś przekonywania , udowadniania....no i ta presja społeczna:
        (((To silniejsze niż się myśli...

Heh, radziła jedna niezguła niepozbierana drugiej...pozdrawiam i łącze się w
        bólach egzystencji :)
    • unejolievache Re: MAM DO WAS SPRAWĘ ZAJRZYJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.03, 21:31
      pewnie juz troszke za pozno,ale....przemysl wszystko i nie odejmuj decyzji zbyt
      pochopnie...i moze porozmawiaj na spokojnie z przyjaciolmi i rodzicami...w
      konuc oni powinniCie znac najlepiej... buziaki,3maj sie cieplutko:*
      • Gość: Gośka Re: MAM DO WAS SPRAWĘ ZAJRZYJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.11.03, 22:36
        Hej tak sobie jeszcze dziś zajrzałam[no dobra ciekawa byłam czy coś ktoś
        skrobnął].Nie jest za późno bardzo Ci dziękuję słuchajcie po prostu muszę
        sobie trochę przemysleć pewne sprawy i dam więcej znać pod koniec tygodnia.Z
        góry dziękuję wszystkim którzy mi tu piszą.Trzymajcie się cieplutko-do
        następnego e-maila!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka