Gość: ola IP: *.au.poznan.pl 13.11.03, 12:06 czy na podstawie ksiazki Harrisa "czekolada" zostal nakrecony film "czekolada" (bo film mi sie podobal). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reptar Re: "czekolada" 13.11.03, 12:32 Gość portalu: ola napisał(a): > czy na podstawie ksiazki Harrisa "czekolada" zostal nakrecony > film "czekolada" (bo film mi sie podobal). Nie Harrisa tylko Harris, bo to pani. A jeśli chodzi o ekranizację, to jest to dla mnie sztandarowy (i często na tym forum przytaczany) przykład spaprania książki przez filmowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viosna Re: "czekolada" IP: *.zyb.citynet.pl 13.11.03, 12:56 To prawda, Czekolada, mimo interesującej obsady to jedna z gorszych adaptacji, niestety... Choć myślę, że jeśli teraz przeczytasz książkę to wiele Cię zaskoczy i mimo że teoretycznie treść i fabuła jest Ci znana, to lektura będzie prawdziwą przyjemnością. Zachęcam V. Odpowiedz Link Zgłoś
glonik Re: "czekolada" 13.11.03, 17:33 I jeszcze "Jeżynowe wino" i "Pięć ćwiartek pomarańczy", równie dobre, a może nawet lepsze, szczególnie"Pięć ćwiartek..." Odpowiedz Link Zgłoś
sky81 Re: "czekolada" 04.01.04, 15:22 czy książki które przytaczasz też są autorstwa Harris??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modi Re: "czekolada" IP: *.lochow.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 15:48 Wymienione wyzej ksiązki napisala Joanne Harris. Wydalo je wydawnictwo Proszynski i ska www.kkkk.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawa Re: "czekolada" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 15:58 film był ok , ale tylko tyle, bez polotu , a książkę zobaczyłam w ksiegarni tuż po obejrzeniu filmu i jestem przekonana , że jest lepsza nniż film( jak to zazwyczaj bywa) pozdówka Odpowiedz Link Zgłoś