Dodaj do ulubionych

Jak wydać ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 10:41
Witam, mam do was pytanie. Napisałem książkę po czym umieściłem ją w
internecie dla sprawdzenia jak się spodoba, ku mojemu zdziwieniu zdobyła dużo
dobrych ocen (były także krytykujące ale w mniejszej ilości) i naszła mnie z
czasem taka myśl aby tą książke wydać i tutaj zaczyna się moje pytanie co i
jak ? gdzie kierować swoje mejle i pytania do jakich wydawnic no i ile mniej
więcej kosztuje wydanie 300 stronicowej książki w formacie A5/A6 ?
Obserwuj wątek
    • erhando12 Re: Jak wydać ? 02.06.09, 10:47
      Zależy od tematu książki, są różne wydawnictwa. Niektóre wydają i jeszcze coś
      płacą autorowi.
      Ale gdybyś chciał wydać sam sobie, to poza drukiem dolicz porządną redakcję, bo
      inaczej możesz się spotkać z ostrą krytyką. W internecie mało kto na to zwraca
      uwagę, w druku - często niemal każdy, gdy ma wysupłać 30 złociszy.
    • ilenia Re: Jak wydać ? 02.06.09, 10:52
      A jaka tematyka?
      • Gość: Sanderus Re: Jak wydać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 12:47
        W sumie fantasy... ale takie inne bo skupiłem się w książce na ludzkiej naturze,
        braku dobra i zła *tutaj czytelnik decyduje kto jest dobry a kto zły* no i takie
        pomieszanie gatunków trochę czyli coś dla każdego.
        • erhando12 Re: Jak wydać ? 02.06.09, 12:52
          Napisz do mnie na priv, spróbuję ci pomóc.
    • dominikjandomin Re: Jak wydać ? 02.06.09, 13:14
      Wejdź na strony www kilku wydawnictw, mają link "dla autorów". Skoro fantastyka,
      to polecam "Runę" oraz "Fabrykę Słów".
      • sanderus911 Re: Jak wydać ? 02.06.09, 21:09
        dzięki za podanie wydawnictw :) na pewno się przyda
    • Gość: karolina Re: Jak wydać ? IP: 82.210.137.* 25.09.09, 11:03
      Jeśli wakacje były dla Ciebie inspiracją i napisałeś ciekawą powieść,
      kryminał, czy cykl reportaży
      – nie odkładaj ich na dno szuflady!
      A może napisałeś pracę dyplomową, która wybija się ponad sztampowy kanon zwykle
      podejmowanych tematów? Twoje badania dały podwaliny nowym tezom? Nie pozwól, aby
      Twoja praca zalegała na półkach uczelnianych archiwów!
      Potrafisz doradzać przy wyborze sprzętu komputerowego; wiesz, który libijski bar
      warto odwiedzić, albo jak przygotować się na wyprawę na Koło Podbiegunowe? Może
      napisałeś poradnik lub przewodnik?
      Jeśli napisałeś tekst i chcesz go wydać – to właśnie Ciebie szukamy! Pomożemy
      Ci spełnić Twoje literackie marzenia i wydać Twoją pracę w formie e-booka!
      Z
      nami masz szansę wyprzedzić konkurencję, pochwalić się swoimi osiągnięciami i
      znaczenie szybciej dotrzeć do docelowego odbiorcy. Internet jest dziś
      największym środkiem przekazu. To tu pojawiają się najlepsze i najbardziej
      efektywne pomysły. Skorzystaj więc z możliwości jaką Ci dajemy i stwórz swoją
      niepowtarzalną reklamę!

Więcej informacji szukaj na www.ardius.pl.
    • Gość: oldi Re: Jak wydać ? IP: 82.160.33.* 25.09.09, 14:47
      To nie to forum - takie tematy są wałkowane na "Wydawnictwa i ich
      obyczaje".
    • sowa8132 Re: Jak wydać ? 28.09.09, 12:13
      www.wydacksiazke.pl
    • sowa8132 Re: Jak wydać ? 02.10.09, 13:37
      Słuchajcie! Jeżeli jesteście zainteresowani wydaniem książki to mogę wam polecić
      dobry sposób. Jest taka strona wydacksiazke.pl – portal skierowany do młodych
      twórców i artystów, który pozwala łatwo i tanio wydać książkę. Sprawną
      dystrybucję zapewnia z kolei portal Wyczerpane i księgarnie partnerskie. Jakość
      druku i oprawy jest naprawdę super, poza tym nadają numer ISBN więc książka
      automatem trafia do Biblioteki Narodowej w Warszawie i Biblioteki Jagiellońskiej
      w Krakowie. Ja w taki sposób wydałam niedawno swoją powieść!!!  Wejdźcie sobie
      na stronę, tam jest wszystko krok po kroku.
      • Gość: czeźwy Re: Jak wydać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 13:53
        sprzedaż przez wyczerpane to sobie możesz gdzieś wsadzić, to nic nie daje!
      • Gość: pismak Re: Jak wydać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 13:58
        >Wejdźcie sobie na stronę, tam jest wszystko krok po kroku.

Zaiste, krok po kroku splagiatowana ścieżka wydawnicza z innego wydawnictwa, porównajcie sobie:

www.mybook.pl/8/0
        wydacksiazke.pl/oferta.html
        Jak macie wątpliwości, kto był pierwszy, porównajcie dorobek obu wydawnictw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka