gogol77
16.07.18, 14:36
Podzielę się z Wami pewnym….. problemem?
Ja od 65 lat (policzyłem – długo przed maturą chodziło się do wychodka i tam potajemnie) - paliłem. Kilka lat temu mocno ograniczyłem i utrzymywałem się w granicach 5-7 dziennie. Ale ostatnio zauważyłem, że coś mi ta liczba rośnie.
W aptece popytałem o jakieś anty. Z wielu propozycji wybrałem gumę Nicorette. W „Przed użyciem przeczytaj…” wyczytałem by nie przekraczać 24 szt/dobę!
Guma uwalnia czystą nikotynę!
No i ze dwa, trzy tygodnie temu – zacząłem żuć
Ja jak na swój PESEL nieźle się czułem, ale miewałem jakieś bóle mięśni, w stawach, w krzyżach itp.
No i coraz częściej zdarzało mi się, że w towarzystwie – snuję jakąś opowieść i…nagle brakuje mi słowa, zapominam nazwiska i takie tam. Obciach!
A w seksie? – „jak cię mogę”
No i żuję tę gumę. Jedną dziennie!!! Tylko! Zgodnie z instrukcją - tę samą ale z przerwami.
I od tygodnia a może więcej czuję, że nic mnie nie boli, sprawność intelektualna wyraźnie lepsza, już rzadko zapominam słów.
A ostatnio TJ mnie pochwaliła cmokając - cytuję: „ale był twardziutki” (forum o seksie, więc wątek to nie będzie off top!)
I mam większy apetyt (kulinarny!) - co z kolei podoba się żonie.
I wczoraj przy obiedzie pytam syna i synowej czy coś wiedzą na ten temat. Opierdolili mnie: to co, nie umiesz w googlach? Ale mówią, że zauważyli, że jak gadam, do wymachuję rękami więcej niż dawniej.
Wpisałem: nikotyna. Wyszło dużo, wybrałem to:
www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/nalogi/dzialanie-nikotyny-jak-nikotyna-wplywa-na-zdrowie_43516.html
No i wszystko jasne!
Jest jedno ale. Absolutny brak zmniejszenia potrzeby zapalenia papierosa!
No więc jest tak: palę dalej te 5-7 dziennie ale dodatkowo dostarczam organizmowi dużą? (jedna guma dziennie to dużo?) dawkę nikotyny. Czyli działam na zwiększenie uzależnienia!!. Co robić? Tak się fajnie czuję, fajnie mi się myśli, fajnie mi stoi - ale do czego to zmierza?
A może to nie guma? Jeden taki mi powiedział, że na 3 dni przed śmiercią to jego dziadek też się świetnie czuł :-(
---------------------------------------------------------------------