lilyrush 08.06.07, 16:52 w sumie przyszło mi do głowy po kilkukrotnym przeczytaniu podpisu Konefki… o co chodzi z tą matką- polką? Matką jestem Polką także Dlaczego nie???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeela Re: MATKA-POLKA 08.06.07, 16:58 Domniemuje, ze Konefce chodzi o stereotyp kobiety cierpietniczej, targajacej siaty z zakupami w zacietym milczeniu, zamiast normalnie poprosic meza, robiacej duzo rwetesu wokol tego, jak poswieca swoje zycie dla prania mezowskich skarpetek, opowiadajacej wszem i wobec, jak to musi ciezko pracowac, a w wolnych chwilach zamiast pojsc do kina, bierze sie za pranie firanek po raz trzeci w danym miesiacu. Odpowiedz Link
lilyrush Re: MATKA-POLKA 08.06.07, 17:17 no tak... a mi sie wydawało, ze wspołczesna matka- polka to wzór dla dzieci jak się starzeć w dobrym stylu: narty w zimie, podróże w lecie, dobry wygląd cały rok... I przykład dla dzieci, ze czasu nie spędza się przed telewizorem. Odpowiedz Link
miedzianakonefka Re: MATKA-POLKA 08.06.07, 18:21 10/10 MATKOM POLKOM mówimy stanowcze NIE... Odpowiedz Link