Dodaj do ulubionych

Co robic? podejrzenie choroby

21.07.11, 09:25
Czesc wszystkim
przebywam od siedmiu lat za granica i podejrzewam u siebie ChAD tzn moje zycie jak spojrzec jak po sznurku uklada sie w ten scenariusz sad
Osoba ktora duzo mi w tym odkryciu 'pomogla' jest zapoznana dziewczyna zupelnie normalna i szczera osoba - ostatnia depresja zaczela mi sie zaraz jak wyjechala (a moze jeszcze wczesniej)? i teraz utrzymujemy kontakt telefoniczny.

Zakladajac pesymistyczna wersje czy:
1. rzucic prace za granica i pojechac do Polski probowac sobie z nia ulozyc zycie - to moze byc trudne i ryzykowne
2. czy poinformowac ja o swoich podejrzeniach? Poki co mowie ze to depresja ale ilez da sie ciagnac poza tym co jesli bedzie mania
W ostatniej depresji schudlem okolo 15 kg i wydaje mi sie ze tutaj sie juz bede zawsze meczyl moge sie jeszcze tylko nabawic schorzen fizycznych

Co robic?
Obserwuj wątek
    • sapiencja Re: Co robic? podejrzenie choroby 21.07.11, 09:45
      "1. rzucic prace za granica i pojechac do Polski probowac sobie z nia ulozyc zyc
      > ie - to moze byc trudne i ryzykowne
      > 2. czy poinformowac ja o swoich podejrzeniach? Poki co mowie ze to depresja ale
      > ilez da sie ciagnac poza tym co jesli bedzie mania"

Zadajesz nam pytania, ale sam na nie odpowiadasz.

"W ostatniej depresji schudlem okolo 15 kg i wydaje mi sie ze tutaj sie juz bede
      > zawsze meczyl moge sie jeszcze tylko nabawic schorzen fizycznych "

Nie wszyscy ludzie nadają się do życia, poza granicami ojczyzny.
      Może do takich i Ty należysz.
      A, podsumowując. Zastanów się, co jest dla Ciebie ważniejsze. Zdrowie, czy "wypasione" życie na obczyźnie.
    • majagor Re: Co robic? podejrzenie choroby 21.07.11, 09:49
      Co robić?
      Iść do lekarza. W razie potrzeby zacząć się leczyć. A potem zastanawiać się, co dalej.
    • ka_an2 Re: Co robic? podejrzenie choroby 21.07.11, 10:02
      Iść do lekarza. W depresji nie można podejmować życiowych decyzji, to jest po prostu niemożliwe.
      • ankietarrr Re: Co robic? podejrzenie choroby 21.07.11, 10:36
        a moze wyjazd by 'zlikwidowal' wlasnie depresje?
        Poza tym bank mnie sciga za niesplacony kredyt i mam do wyboru albo cos zaoszczedzic na leczenie w PL i pobyt albo zostac i pozwolic im niech sie dobiora
        nie bardzo tu jest pole
        moze poprostu wystarczy wyjazd i schowanie sie w domku w gorach z dala od tego wszystkiego?
        • sapiencja Re: Co robic? podejrzenie choroby 21.07.11, 11:07

"moze poprostu wystarczy wyjazd i schowanie sie w domku w gorach z dala od tego wszystkiego?"

A, bagaż w postaci depresji, gdzie zostawisz? Nigdzie. Zabierzesz go ze sobą.

Ucieczka nic nie zmieni. Spłać ten kredyt. Nie znam banku, który podarowałby długi.
          • ankietarrr Re: Co robic? podejrzenie choroby 21.07.11, 11:21
            moze wlasnie z rodzina byloby inaczej? a o banku zapomnijmy bo nie beda mieli z czego ani kogo sciagac? nie mam (oficjalnie) nic
            • ka_an2 Re: Co robic? podejrzenie choroby 21.07.11, 11:58
              Albo jesteś chory, co stwierdzi lekarz i będziesz się leczył, niezależnie gdzie będziesz albo chcesz uciec przed problemami a to nie jest choroba. Tutaj nikt Tobie nie powie co masz robić, poza idź do lekarza.
    • panna.m.igotka Re: Co robic? podejrzenie choroby 21.07.11, 15:31
      Przede wszystkim skoro masz takie wątpliwości powinieneś udać się do lekarza. Jeśli poważnie traktujesz znajomość z ta dziewczyną, powiedz jej o swoich wątpliwościach. Może nie warto wywracać swojego życia do góry nogami, jeśli nie masz pewności, czy ona też jest Tobą zainteresowana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka