gosica30 16.10.12, 19:39 Czy ktoś z Was bierze ten lek i czy się po nim chudnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.zabba Re: Topiramat 17.10.12, 15:20 ja brałam i nie chudłam on ma zmniejszać apetyt nie zmniejszał Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: Topiramat 17.10.12, 15:50 Ja tak samo jak Zabba. Jedyny plus to taki, że przynajmniej nie powodował wzrostu wagi. Odpowiedz Link
gosica30 Re: Topiramat 18.10.12, 15:16 A jak się czuliście po tym leku? Czy dobrze działał jako stabilizator? Ja od lat jestem na licie, teraz biore jeszcze olanzapinę. Mam 20 kg nadwagi i mam wielkie nadzieje, co do topiramatu. Odpowiedz Link
dr.zabba Re: Topiramat 19.10.12, 08:40 Topiramat nie jest zarejestrowany jako stabilizator. Były obiecujące badania, ale nie tak obiecujące, żeby dać mu rejestrację. Ja brałam jako dodatek do leków tylko po to, żeby zmniejszyć apetyt. Zamiana lit na topiramat wydaje mi się ryzykowna. Odpowiedz Link
awanturka Re: Topiramat 31.10.12, 14:12 z tego co wyczytałam w literaturze medycznej (nie jestem lekarzem) to, że są doniesienia o skuteczności leku w bulimii - to znaczy, że zmniejsza objawy bulimiczne ale to nie znacza, że zmniejsza apetyt zmniejsza tylko kompulsywne objadanie się jak na mój rozum to wniosek z tego taki jak ktoś ma po prostu apetyt a nie bulimię to ten lek mu go nie ograniczy Odpowiedz Link
schlange969 Re: Topiramat 07.11.12, 19:41 mam topiramat na 100% więc chętnie odkupię w niskiej cenie. obecnie przyjmuję 150 mg na dobę. dawki jakie mnie interesują, to 50 i 100 mg. Odpowiedz Link