Dodaj do ulubionych

ChAD a inne schorzenia

02.07.14, 16:50
Mam też nadciśnienie, wstyd mi.
I tak się zastanawiam, czy ostatnio włączony lek może powodować takie jazdy, że przestaję nad sobą panować. Albo, alternatywnie, mam niezły stan mieszany. Mam 1/5 objawów ubocznych z ulotki: drażliwość, niepokój, koszmarne sny, nosi mnie straszecznie i muszę uważać, aby nie narozrabiać (czytaj: nie nawrzucać nikomu). Dodatkowo czuję bicie swojego serca chwilami, jak w klasycznej nerwicy. W piątek kierunek internista, niech mi zmieni lek. Ale jestem ciekawa, czy doświadczyliście czegoś podobnego. Innymi słowy: czy inne leki a choćby i psychotropy mogły spowodować takie "przyjemności".
Pozdrawiam Wszystkich.
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: ChAD a inne schorzenia 02.07.14, 17:15
      Bierzesz propranolol?
      • dzedlajga Re: ChAD a inne schorzenia 02.07.14, 17:21
        On jest chyba najtańszy a jednocześnie najgorszy ze wszystkich obniżających ciśnienie. Jeśli mogę coś polecić, to moja rodzina bierze prestarium i dobrze im służy. W zależności od dawki 20-40 zł za 30 tabl.
        • 39.a Re: ChAD a inne schorzenia 02.07.14, 17:23
          Jak to rozegrać w praktyce? Żeby lekarz przepisał właśnie ten lek.
          Pozdrawiam z niedaleka, leżę i kwiczę, bezradna całkiem )))
          • dzedlajga Re: ChAD a inne schorzenia 03.07.14, 01:36
            Tu Ci chyba nie pomogę. Ja mam takich lekarzy, że czy to psychiatra czy rodzinna zawsze przepisze mi to co chcę. Chodzi mi o to, że mogę z nimi pogadać, bywa, że coś tam zmodyfikują, bo w końcu od tego są ale nie mam problemu, żeby mi przepisali inny preparat. Nawet na dziennym pani doktor, która jest baaaardzo ostrożna bierze pod uwagę moje sugestie. Nie wiem czy to dar mój czy po prostu mam szczęście do lekarzy
            • dzedlajga Re: ChAD a inne schorzenia 03.07.14, 01:41
              Ja bym chyba powiedziała, jak się czuję po tym amlozeku i że słyszałam, że prestarium jest dobre i co on o tym myśli. A może coś innego zaproponuje. Tak, żeby to jednak lekarz mógł podjąć decyzję. Chyba coś takiego powinien dobrze przyjąć. Trzymam kciuki
      • 39.a Re: ChAD a inne schorzenia 02.07.14, 17:22
        Nie, amlozek 10mg ))

Doceniłam, jak dobrze mam ustawione leki przez psychiatrę.
        Byłam w dużym stopniu zrównoważona. Może ciut nad kreskę.
        Nie jestem.
    • avi_co Re: ChAD a inne schorzenia 02.07.14, 19:41
      Jakiś rok temu do mieszanki psychiatrycznej dołączono mi leki obniżające ciśnienie. Nie odczułam żadnej różnicy w samopoczuciu.
    • ergo_pl Re: ChAD a inne schorzenia 03.07.14, 01:33
      Czemu wstyd?

Jedynym sposobem sprawdzenia, czy koktajl Mołotowa od Amlozeku jest, to odstawić go na chwilę. Tylko jak duże to jest ciśnienie, tzn. czy możesz to zrobić?

• 39.a Re: ChAD a inne schorzenia 03.07.14, 15:12
        Bo wydaje mi się, że za większość chorób cywilizacyjnych odpowiadamy sami.
        Bo gdyby więcej ruchu itd.... Tzn. mój przypadek na pewno da się podciągnąć pod powyższe zdanie.

Wiesz, zmniejszyłam ostatnio 10mg -> 5mg, zaczęłam wariować, że umieram )))
        Dziś nie wzięłam wcale, bo już nie mogę. Ale dla bezpieczeństwa daruję sobie dziś kawę.
        Nie mam już siły, kwetiapina jakby nie działała.
        • ergo_pl Re: ChAD a inne schorzenia 04.07.14, 00:20
          39.a napisała:

> Bo wydaje mi się, że za większość chorób cywilizacyjnych odpowiadamy sami.

Tu bym polemizowała. Skażenie wód, gleby, GMO etc., etc. Jemy świństwa, nawet Ci, co się "zdrowo" odżywiają.
          Jestem niskociśnieniowcem, ale pod wpływem "życia" zaczęło mi strzelać ciśnienie.
          Dostałam na takie okazje wink Captopril.

> Wiesz, zmniejszyłam ostatnio 10mg -> 5mg, zaczęłam wariować, że umieram )))
          > Dziś nie wzięłam wcale, bo już nie mogę.

Tylko mierz to ciśnienie, żeby nie było na mnie wink
          • 39.a Re: ChAD a inne schorzenia 04.07.14, 00:46
            Mierzę, spoko wodza.
            Ale jednak nie dałam rady, tabletka.
            Od tygodnia znowu trudno mi wyjść z domu, może się zmuszę rano...
            To "dolne" mam za wysokie.
            120/100 teraz, Pani Doktor.
            • ergo_pl Re: ChAD a inne schorzenia 05.07.14, 01:41
              Walnęło mi z nerwa 170/90
              http://s17.rimg.info/30edfdc55b636f1e2bd4b0917dd19ec0.gif
              • 39.a Re: ChAD a inne schorzenia 06.07.14, 23:19
                Tolka spakojna.

Coś się pod język chyba wtedy bierze doraźnie?
            • dzedlajga Re: ChAD a inne schorzenia 05.07.14, 16:33
              I jak? Byłaś u lekarza? Coś się udało załatwić innego?
              • 39.a Re: ChAD a inne schorzenia 06.07.14, 23:21
                Jeszcze nie.
                Martwię się, bo pomimo koktajlu Mołotowa by ergo )) miewam i 153/100.
                Zaczynam się jak stary człek źle czuć w upały.
                • 39.a Re: ChAD a inne schorzenia 11.07.14, 16:56
                  No i fajnie. Lek zmieniony. Znów po kwetiapinie śpię jak zabita
                  i kilka godz. po obudzeniu dochodzę do siebie. Ciśnienie jak nigdy.
                  I już nie wiem, co wolę.
                  Jestem spokojniutka, leciutko otumaniona, szał!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka