Dodaj do ulubionych

odstawiłam leki

23.07.07, 09:01
choruje na chad od 1996 roku i własnie od 3 dni odstawiłam leki czuje sie
dobrze nareszcie koniec zamulenia pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aurelia_aurita Re: odstawiłam leki 23.07.07, 13:19
      3 dni to bardzo krótko. o wiele za któtko, żeby cokolwiek stwierdzić. bądź
      przygotowana na to, że organizm, przyzwyczajony do chemii, może się różnie
      zachowywać.
      sama odstawiłaś czy pod kontrolą lekarza?
      • anita19811 Re: odstawiłam leki 24.07.07, 10:09
        pojechałam do swojego psychiatry i strasznie sie zdenerwował ze odstawiłam leki
        powiedział ze napewno juz niedługo czeka mnie szpital psychiatryczny wiec
        wróciłam do leków ale innych topamax i olzapin i czuje sie świetnie sen sie
        wyregulował i nastruj tez Pozadrawiam
    • jakespear Re: odstawiłam leki 23.07.07, 20:49
      ja odstawilem w lutym i od razu wpadlem w depresje nie polecam odstawiania lekow
      • agatorka Re: odstawiłam leki 24.07.07, 11:49
        ja też odstawiłam, nie z decyzji- po prostu gdy wyjechałam na długą majówkę
        zapomniałam wziąć leków i było wszystko ok, więc wtedy postanowiłam sprawdzić
        czy na pewno są mi potrzebne. po ponad miesiącu okazalo się, że są zdecydowanie
        potrzebne. drugi raz już sobie nei pozowlę na taka samowolkę (ale,z drugiej
        strony, wiem to bo sprawdziłam...)
    • inwyt Re: odstawiłam leki 24.07.07, 12:54
      Ja też raz zapomniałam o lekach, a właściwie o samej wieczornej dawce, ale za to
      przez dwa dni pod rząd - teraz zamierzam ustawiać sobie budzik jak nie będę
      pewna czy nie przysnę. Efektem była deprecha i jazdy z agresją, dopiero jak mi
      lekarz zwiększył dawkę leków i dodał drugie to zaczyna mi być lepiej uncertain
      • bluelagoon to kiedy my bedziemy mogli je odstawic????nigdy? 25.07.07, 22:19
        • com_sui Re: to kiedy my bedziemy mogli je odstawic????nig 25.07.07, 22:21
          Czasem myślę, że ChAD to nie najgorsze "coś",
          co się trafiło.

To ledwie problemy z nastrojem. Powaga.
          To nie nowotwór, nie epilepsja, cukrzyca czy coś w ten
          poważny deseń.
          • bluelagoon Re: to kiedy my bedziemy mogli je odstawic????nig 25.07.07, 22:26
            fakt sa gorzsze choroby
            • agatorka Re: to kiedy my bedziemy mogli je odstawic????nig 26.07.07, 19:02
              dziś dr powiedział mi,ze w takich przypadkach jak ja (cokolwiek to mogło
              znaczyć) standardowym postepowaniem jest przyjmowanie leku przez 5 lat- po tym
              okresie mozna zastanawiac się nad odstawieniem leku. I tez zwrócił uwagę, ze
              jest mnóstwo chorób (nie tylko psychicznych), przy których trzeba leki przyjmoac
              cale zycie i można zyc normalnie- ja na razie tak się czuję (gdy biorę leki),
              normalnie, i samo "branie leków" mnie nie boli- ale to tycie, włosy i brak
              alkoholu wink troche tak. bardziej boli mnei wyobrażenie o nie braniu leków, np w
              ciązyi i większa szansa na depresje po porodzie- kiedys tam...
              Prawdę mówiąc sama nieuleczlnośc tej chorby barzdiej porusza moja rodzine niż
              mnie - ja się ogromnie cieszę na razie z tego, ze mogę żyć normalnie, a nie tak
              jak kiedyś, bez diagnozy, bez leków...

i nie mam manii wink
              • anita19811 Re: to kiedy my bedziemy mogli je odstawic????nig 29.07.07, 20:42
                Ja niestety mam złą wiadomość wszystkie neuroleptyki u kobiet podwyższają
                prolaktyne , która jest odpowiedzialna za prawidłowe miesiączkowanie ja mam 250
                a prawidłowa jest ok 30 .Poza tym miałam rezonans magnetyczny i mam
                mikrogruczolaka w mózgu. Więc dodatkowo dochodzi leczenie endykrynologiczne
                -hormonalne. Dziewczyny jeżeli nie macie prawidłowych miesiączek róbcie badania
                na poziom prolaktyny skierowanie od ginekologa jeżeli planujecie w przyszłości
                zajście w ciąże. Pozdrawiam!
    • niewierzacy_w_to Re: odstawiłam leki 10.08.07, 23:17
      Nie odstawiajcie leków! Jeśli bardzo źle na jakiś, ktoś reaguje należy pod
      kontrolą lekarską spróbować czegoś innego.
      Samodzielne odstawianie leków świadczy o niepoważnym podejściu do własnego
      zdrowia. Przerwana terapia na ogół powoduje jeszcze ciężą chorobę.
      Jeszcze jedno - czasem po latach brania np. stabilizatora i braku większych
      epizodów chorobowych, najść może ochota, by sprawdzić czy leki są naprawdę
      potrzebne. Nie radzę sprawdzać - cudów nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka