Dodaj do ulubionych

pytanie o prevenar

18.04.11, 21:18
Witam-moja córka Julia 28 tydz 730g miała trzy dawki prevenaru refundowane dzis byliśmy na 4 i w przychodni powiedzieli,że powinniśmy za nią zapłacić.Czy tak jest w istocie?Czy nie powinien być refundowany cały cykl szczepienia?Trochę jestem skołowana-czy któraś z mam też miała taki problem?Z góry dziękuję za odpowiedzi

Obserwuj wątek
    • nastjaa Re: pytanie o prevenar 18.04.11, 22:30
      Nie jestem pewna, ale w przepisach chyba był określony wiek "do roku". Też się nad tym zastanawiałam - czeka nas w najbliższym czasie ostatnia dawka i miło by było gdybyśmy nie musieli płacić. Podejrzewam jednak, że nasza Pediatra załatwi sprawę.
    • karro80 Re: pytanie o prevenar 18.04.11, 22:37
      Laski 4 dawka wypada po skończonym roku przecież, bo musi w sumie. Mysmy nie płacili za żadną, ale szczepinei w przychodni przyszpitalnej.
      • zuzu-and-more Re: pytanie o prevenar 19.04.11, 08:33
        Prevenar jest za darmo tyko do ukończenia pierwszego roku zycia. 4 dawka więc odpłatnie. U nas 150 zł bodajże w przychodni. Pozdrawiam
    • maly-mateuszek Re: pytanie o prevenar 19.04.11, 08:33
      my też niepłaciliśmy za wszystkie dawki a mati jak dostawał czwartą dawkę miał 18miesięcy
      • moja-anuleczka Re: pytanie o prevenar 19.04.11, 09:49
        My nie płaciliśmy a Ania miała 18 m-cy.
        • aga.n.f Re: pytanie o prevenar 29.04.11, 22:38
          Franiu pierwszą dawke Prevenaru13 dostał w CZD w lutym tego roku, czyli miał 18 mies, kolejną 2 mies później już w naszej przychodni. Za żadną nie musiałam płacić, bo - jak mi powiedziano - przysługuje mu za free.
          • monika.rz.86 Re: pytanie o prevenar 02.05.11, 11:05
            My za żadną nie płaciliśmy! Dodatkowo dostaliśmy jeszcze darmową ospę.
            • anetamysz Re: pytanie o prevenar 04.05.11, 12:43
              Dziękuję za odpowiedzi.Lekarz sugeruje nam też by zaszczepić Julię na ospę-w związku z tym mam pytanie w jaki sposób załatwiłaś tą szczepionkę za darmo?Czy załatwiła to przychodnia?A może jest jakaś postawa prawna?ps.wydaje mi się moniko.rz86,że się kiedyś poznałyśmy na Karowej przy okazji szczepienia synagisem-pozdrawiam
              • alicjontko Re: pytanie o prevenar 04.05.11, 15:06
                Mogę się mylić bo nie jestem na 100% pewna, ale chyba rożnie jest w różnych miastach, są refundacje z UM i z sanepidu. Alicja dostała bezpłatnie 2 dawki, 3 powiedziano nam już nie będzie refundowana, zaplaciłam (prywatnie u pediatry), dzień później zadzwoniono do mnie z woj poradni szczepień, że jednak mają szczepionki i że tą "po ukończeniu" roku dostanie bezpłatnie. Z tego co się dowiadywalam to z ospą to jest zależne od lekarza, dzieci z obniżoną immunologią jak A. powinny mieć bezpłatnie, zobaczymy jak będzie, idziemy 19 maja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka