24.01.12, 10:51
Dziewczynki,

Chciałabym przekazać Wam prośbę o pomoc Pogotowia Rodzinnego z Lublina. Pomóżcie, jeśli możecie... teraz mają czwórkę maluchów, z czego dwoje to wczesniaki-bliźniaki. Mają 8 miesięcy, jeden ma FAS. Poniżej list.

Dzień dobry

Nazywam się Ewa, od ponad 12 lat prowadzę z mężem Pogotowie Rodzinne w Lublinie.(Przyjmujemy do swojego domu maluszki porzucone przez mamy w szpitalu i dzieci z interwencji policyjnych, np z libacji alkoholowych, do czasu uregulowania sytuacji prawnej - a później adopcji- nasza praca to 24 godziny bez urlopów) Wychowaliśmy już 79 maluszków, z różnymi,bardzo często dramatycznymi historiami(kazirodztwo FAS,dzieci upośledzone, tragiczne historie porzucenia dzieci i wiele innych) Pobyt u nas chroni je przed domem dziecka i innymi placówkami publicznymi.

Chcieliśmy zwrócić się do Państwa z prośbą o wsparcie naszego Pogotowia i mamy nadzieję, że znajdą się ludzie o wielkich sercach, ktorzy zechcą wspomóc nasze dzieciaki. zwracamy się z prośbą o używane ubranka i zabawki oraz inne artykuły dziecięce. Czasem może nie ma komu oddać używanych rzeczy po dzieciach, czy wnukach, a nam naprawdę bardzo się przydadzą i przyjmiemy je z ogromną wdzięcznością. Może mają Państwo znajomych, którzy nie mają co zrobić z ubrankami po dzieciach.

Dzieci jakie do nas trafiają, to chłopcy i dziewczynki w wieku od kilku dni do 7 lat.( Obecnie mamy czwórkę dzieciaczków) Będziemy ogromnie wdzięczni, jeżeli zechcą Państwo podarować nam używane ubranka, czy zabawki z których Państwa dzieci już wyrosły. Przyjmiemy każdą formę pomocy.

Oczywiście dla potwierdzenia, mogę przesłać dokumenty potwierdzające prowadzenia Pogotowia w moim domu.

Pozdrawiamy serdecznie

Nasze dane:

Pogotowie Rodzinne
Ewa i Krzysztof Guziak
20-448 Lublin
Ul. Sierpińskiego 55

tel. 817487331
e-mail: ewaguziak3@wp.pl

(dokumenty sprawdzone, wszystko się zgadza)
Obserwuj wątek
    • mamciakasia Re: WAŻNE 24.01.12, 13:45
      Jeśli pewne , postaram się pomóc.
      • mama-cudownego-misia Re: WAŻNE 24.01.12, 13:55
        Pewne na 100%, Pani przesłała wszystkie dokumenty, umowy na bycie rodzina zastępczą, skan dowodu osobistego, etc.
    • nati1011 Re: WAŻNE 24.01.12, 16:44
      a czy mogę tą prośbę powielić?
      • ola_mi Re: WAŻNE 24.01.12, 16:52
        nati011 skoro prośba jest zamieszczona na publicznym forum, to pewnie możesz,a nawet to jest wskazanesmile
        • mamaduo Re: WAŻNE 24.01.12, 18:07
          MCM a mozesz zapytac czy potrzebuje maskotek (pluszaki)? nie chce w ciemno wysylac, bo nie wiem, czy tego typu zabawki im potrzebne. Ja sie ich pozbywam ze wzgl. na alergie dzieci na kurz i mam ze dwa worki.
          • mama-cudownego-misia Re: WAŻNE 24.01.12, 18:11
            Mysle, że bedzie zachwycona, ale zaraz zapytam.
          • mamaduo Re: WAŻNE 24.01.12, 18:11
            albo nie pytaj, bo dostrzeglam mejla i sama napisalam tongue_out
            • mama-cudownego-misia Re: WAŻNE 24.01.12, 18:12
              hehe smile Dzieki Ci, dobra kobito smile
      • mama-cudownego-misia Nati 24.01.12, 18:12
        Myślę, ze tak smile.
        • mama-cudownego-misia Re: Nati 24.01.12, 18:16
          Ale mozesz tez napisac do tej Pani i spytać.
    • nati1011 Mama-cudownego-misia 24.01.12, 20:08
      proponuję dla dobra tej rodziny utajnić adres zamieszkania - wystarczy mail i ew telefon - wiesz, to forum otwarte, a świrów nie brakuje.

umieściłam list na zamkniętym forum smile
      • mama-cudownego-misia Re: Mama-cudownego-misia 24.01.12, 20:31
        Eee... Ale to są dane dostępne w necie: www.pomocwiecej.pl/pogotowie_rodzinne.html
      • mama-cudownego-misia Re: Mama-cudownego-misia 24.01.12, 20:36
        No i oczywiście jak tylko ogłosimy, co trzeba poprosimy squirolka, żeby cały wątek usunął, żeby potem pani nie miała spamu w skrzynce.

Gorąco zachęcam klubik do wysupłania grosza smile
        • asiek1982_8 Re: Mama-cudownego-misia 24.01.12, 21:07
          Ja wolę przesłać pieniądze. McM podaj nr konta.
          • zdunia1979 Re: Mama-cudownego-misia 24.01.12, 21:17
            Ja mam sporo ubranek, bucików. Wyślę! Buziaki
            • mama.rozy Re: Mama-cudownego-misia 24.01.12, 21:46
              czy masz jakiegoś maila,na którego można wysyłac prywatne wiadomości-chodzi mi o bezpieczeństwo tego pogotowia,a nie chce robic zamieszania na forumwink
              do mnie można pisac na pocztę gazetową
              • mama-cudownego-misia Re: Mama-cudownego-misia 24.01.12, 22:28
                Mam: mama-cudownego-misia@gazeta.pl

Słuchajcie, dziewczynki, skopiowałam cały list łącznie z danymi adresowymi, bo:
                1. w ten sposób znacie adres wysyłki
                2. nie jest to zadna tajemnica, skoro adres widnieje na stronie Fundacji Pomóc Więcej, a apel został zamieszczony na kilkudziesięciu portalach, jak np.:
                klockowo.pl/article/kid,5661/aid,4709/
                www.biznesmamy.pl/viewtopic.php?f=23&t=1091
                www.mojawyspa.co.uk/forum/84/37145/Swiety-Mikolaj-pilnie-poszukiwany,80
                www.meritum-news.com/NEWS/?p=9569
                Słuchajcie... Wiem, że mamy tu bardzo silną reprezentację "starych ciotek", których aktywność sprowadza się do przysłowiowego siedzenia na kanapie, hodowania zmarszczek i "mania za złe", ale nie dajmy się marudom smile Pomóżmy dzieciakom i ich wyjątkowym opiekunom, którzy chcieliby dla nich wszystkiego, co najlepsze i nie wahają się aktywnie o to walczyć.
                Po prostu, jeśli macie jakieś niepotrzebne ciuszki czy zabawki, wyślijcie. Myślę, ze w takim miejscu przydałaby się też pościel, soczki itd. Generalnie co kto może i na co ma ochotę!
                • mama.rozy Re: Mama-cudownego-misia 25.01.12, 09:23
                  Twoja poczta nie odbiera maili-tak mi się wyświetliło;że nie masz aktywnego konta
                  wiem,że ta pani udostępniła swoje(dzieci)dane adresowe na różnych portalach i stronach.sęk w tym,że takie dane z reguły sa tajne,dla dobra dzieci.chociażby ze wzgledu na specyfikę przyjmowanych dzieci do placówki,gdzie nie jest wpuszczany każdy z ulicy...
                  nie wiem,dlaczego te dane krążą po internecie
                  i nie jest to czepianie się,uwierzcie.jeśli będę miała odpowiedź z innych pogotowi opiekuńczych napiszę,jak to wygląda pod względem prawnym
                  • mama.rozy wyjasnione:) 25.01.12, 11:19
                    osoby,które prowadzą inne pogotowia mówią,że ochrona danych w takim wypadku jest sprawą indywidualną.tzn.zależy od placówki.Jeśli oni uznali,że robią dobrze,to mają do tego prawosmile
                    Tak samo jest ze zbiórką rzeczy-nie jest to powszechnie praktykowane,w sumie zależy od ośrodka,który placówkę prowadzi,ale niektórzy tak robią.
                    • mama-cudownego-misia Re: wyjasnione:) 25.01.12, 11:35
                      Zapewne ci państwo będą Ci niewypowiedzianie wdzięczni za okazane zaangażowanie i pomoc...

• mama-cudownego-misia Re: Mama-cudownego-misia 25.01.12, 12:19
                    No, i masz rację - coś się wyrąbało gazecie, też się nie mam jak odezwać. Ale jak wkleisz adres mama-cudownego-misia@gazeta.pl bezpośrednio w okienko adresata, to e-mail dojdzie.
          • mama-cudownego-misia Asku1982 24.01.12, 22:30
            Nie znam, ale napisz do tej Pani - wspiera ich Fundacja Pomóc Więcej, może za ich pośrednictwem da się coś wpłacić?
            I daj znać, jeśli się da - kompletuje jakieś ciuszki i zabawki, ale może faktyczni wpłata by była łatwiejsza.
    • mama-cudownego-misia Nowiny 25.01.12, 11:41
      Dostałam od Pani Ewy niesamowicie ciepłego maila o jej dzieciach, aż się łezka w oku kręci. Nie przytoczę całości, bo i nie wypada, i głupio, al przytucze kawłek, który najlepiej mówi, czego i po co potrzebują:

"Tak na prawdę w naszym pogotowiu wszystko się przyda, ubranka szybko się niszczą przy takiej ilości dzieci i prań ( w grudniu musieliśmy wymienić 5 letnią pralkę na nową ponieważ pierze się u nas 3-4 razy dziennie, nie wazne czy to zwykły dzień czy święto..) dzieci odchodza także do rodzin biologicznych, a tam wiadomo, "bida aż piszczy" czasem nie mają ci rodzice nic, i wtedy ja organizuję zbiórkę wśród znajomych, lub tak jak teraz wśród obcych ludzi o dobrym sercu. Do tej pory utrzymujemy kontakty z rodzicami biologicznymi wielu dzieci które u nas przebywały."

Dzieciaki małe, obu płci, "na teraz" najbardziej się przydadzą ubranka tak do roku-półtorej, ale w każdej chwili może tam trafić większe dziecko, więc jeśli macie niepotrzebne już ubranka, zabawki, wyslijcie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka