Dodaj do ulubionych

proszki do prania

08.06.05, 11:06
Mam pytanie do wcześniaczkowych mam:czy pierzecie jeszcze w specjalnych
proszkach typu LOVELA czy JELP czy też w tradycyjnych takich jak sobie
pierzecie?Ja zdecydowałam, że przestawię Alana na zwykłe proszki, konkretnie
VIZIR bo tego używamy. Na razie wyprałam mu poszewki na pościel i nic niby
się nie dzieje. Dodam, że gorsze ciuszki, takie w których "szura" po domu
piorę w pralce, a lepsze ręcznie. Na razie jeszcze nie piorę ich z naszymi. A
jak to u Was?Pa
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: proszki do prania 08.06.05, 11:18
      A my pierzemy w zwykłym Dzidziusiu bo akurat w Selgrosie była promocja i wyszedł duuużo taniej niż Jelp czy Lowela a skład ma podobny bardzo.Ale zaczęłam pościel juz prać jej z naszymi rzeczami,tylko oczywiście pralkę nastawiam na dodatkowe płukanie.Boje się jednak wyprać jej body czy kaftaniki bo to tak blisko skóry(nie to co kocyk),ale mam zamiar zrobić takie doświadczenie-jeden kaftanik uprać z naszymi rzeczami i załozyć jej na próbę.
      • hanti Re: proszki do prania 08.06.05, 11:32
        Ja prałam w dziecięcych proszkach Kubie do roku, a Karolce do pół roczku. Potem
        się odważyłam, sprawdziłam i okazało się że nie są uczulone i pirzemy teraz
        wszystko w bryzie smile))
    • asia_233 Re: proszki do prania 08.06.05, 11:36
      No właśnie bo wiecie co mam wrażenie,że te proszki specjalne nie dość,że drogie
      to jeszcze nie dopierają tak dobrze jak zwykłe .Pozdrawiam.
    • mamaigora1 Re: proszki do prania 08.06.05, 11:42
      A ja jakos odwagi nie ma na przerzucenie sie na zwykły i Igorowi piore nie
      dość, że oddzielnie to tylko w Lovelli - chyba musze to zmienić wink
      • asia_233 Re: proszki do prania 08.06.05, 11:48
        Nie ma sie co dziwić, bo z tego co piszesz Twoje dziecko jest chyba alergikiem,
        co oczywiście nie znaczy,że sprawdzi się to też w stosunku do proszku do
        prania. Pozdrawiam. Pa
        • edytkax Re: proszki do prania 08.06.05, 12:54
          a ja zawsze prałam w jelpie a ostatnio uprałam w naszym proszku tzn Persil ale
          dostał jakiś krosteczek nie wiem czy to od tego bo tylko na szyji i karku ale
          były upały i myśle, ze mogły to być potówki, jednak już nie eksperymentuję.
          Kupiłam teraz Persil dla dzieci - nowość i jest super, pieknie pierze i
          dopiera - gorzej z ceną...26 zł za 3 kg
    • axamit1 Re: proszki do prania 08.06.05, 21:05
      na poczatku, jeszcze bedac w Polsce -do okolo 5 miesiaca zycia Krystiana-
      pralismy w Jelpie/loveli (w zaleznosci co akurat bylo dostepne). Po przyjezdzie
      do Niemiec okazalo sie, ze specjalnych proszkow dla dzieci po prostu...nie ma!
      No, byl jeden zel do prania -niby -ubranek niemowlecych, ale smierdzial
      okropnie, wiec zrezygnowalismy... Pierzemy w persilu, sprawdza sie doskonale.
      Ale juz np. Perwoll wywolal alergie u calej naszej trojki..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka