molly_5 28.09.09, 15:47 Jako że ostatnio zakupiłam trochę włóczki w motkach na szale, to wymagały one przewinięcia. Po odpadnięciu obu rąk postanowiłam zakupić zwijarkę. Polećcie drogie dziewczyny jaką i gdzie zakupić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bietas Re: zwijarka do włóczki? 28.09.09, 17:11 www.ebay.com w wyszukiwarkę wpisujesz "wool winder" i wybierasz Odpowiedz Link
mjermak nie polecam z KnitPicks 28.09.09, 18:16 www.knitpicks.com/accessories/Knitting_Yarn_Ball_Winder__D80583.html kupilma ja bo tania byla i zamawialam tam wloczki ale nie ejstem zadowolona, placze sie troszke wloczka bo powierzchnia nie ejst calkiem gladka i zahacza sie czasami, i nie da sie nawinac czasem calego pasma wloczki, nawet tych kupionychw ich sklepie. Moze jakbym miala jeszcze taki specjalny stojak do rozwieszania wloczki to byloby latwiej, nie wiem. www.knitpicks.com/accessories/Knitting_Yarn_Swift__D80083.html Ale keidys w sklepie z wloczkami pani mi zwinela kupiona welne i tylko furkotalo, na mojej sie tak szybko nie da. Odpowiedz Link
malgunia Re: zwijarka do włóczki? 28.09.09, 22:38 Rozwaliła mnei inwencja tworcza.... Ze też nie obejrzałam tego przed ręcznym przewinięciem moich 10 km włoczki na szale www.youtube.com/watch?v=uwBAvauA3Ns&NR=1 Odpowiedz Link
jo-en Re: zwijarka do włóczki? 30.09.09, 11:27 ) ) cudne - w myśl zasady: potrzeba matką wynalazków Odpowiedz Link
tessamac Re: zwijarka do włóczki? 30.09.09, 11:13 ja mam identyczna zwijarke jak Malgosia ale rowniez mam swift (krzyzak czteroramienny krecocy si zrobiony przez mojego meza). Niedawno kolezanka poprosila mnie zebym jej zwinela welne, jej motek byl duzo wiekszy niz moj krzyzak wiec welna sie platala. tak ze potrzebne sa dwie rzeczy zwijarka i krecacy sie krzyzak Odpowiedz Link
dagny14 Re: zwijarka do włóczki? 30.09.09, 11:48 Potrzeba matką wynalazków jest zdecydowanie;swifta posiadam,ale jako zwijarki,czyli "ball windera"używam ...zwijarki do cewek;nawija ekspresowo Odpowiedz Link
molly_5 Re: zwijarka do włóczki? 30.09.09, 12:57 Dzięki Wam dobre kobiety! Czyli ewentualnie czeka mnie zakup dwóch elementów - swifta i wool windera... Wszystko fajnie, cena powiedzmy że z marszu nie przeraża, przeraża jej podwojenie przy doliczeniu kosztów przesyłki z USA((. A z kolei rozbijać na 2 zakupy to nieekonomiczne. No i w jaki swift celować? Medium czy Large? Odpowiedz Link
doskam Re: zwijarka do włóczki? 01.10.09, 14:14 znalazłam coś takiego fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,83709733,83709733,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link