pchelka831 03.03.10, 11:02 Czy ta włóczka nadaje się na dziecięcą sukienkę robiona na drutach? Przejrzałam moje ulubione pasmanterie i nie ma jasnopopielatej, może ktoś , gdzieś widział? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artesanka Re: Kalinka 03.03.10, 11:21 Zrobić na pewno się da i będzie to cienka dzianina, ale nie lepszy byłby np. Cotton Jeans albo cienki akryl? Kalinka ma tendencję do zahaczania. U edziewiarki jest spory wybór chociaż nie wiem czy znajdziesz taki kolor jakiego szukasz. Odpowiedz Link
pchelka831 Re: Kalinka 03.03.10, 11:24 A cienki akryl nie będzie za mocno grzać? No właśnie to musi być szare i lekkie(na sukienkę bombkę -2 warstwy w spódnicy) w E-dziewiarce oglądałam i nie ma koloru. Odpowiedz Link
bietas Re: Kalinka 03.03.10, 12:35 wydaje mi się że mam w domu sporo szarej Kalinki (co najmniej kilka motków). Jeżeli jesteś przekonana co do swojego wyboru, to napisz na mój gazetowy. Teraz co prawda mam w domu remont i włóczki są niedostępne, ale za kilka dni mogłabym to odnaleźć... Odpowiedz Link
pchelka831 Re: Kalinka 03.03.10, 13:24 włąśnie ja nie jestem pewna czy z kalinki chcę ta sukienkę, bo to dla 1,5 rocznej dziewczynki. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Kalinka 03.03.10, 17:11 Kalinka jest lejąca się, bombka nie wyjdzie za bardzo Odpowiedz Link
artesanka Re: Kalinka 04.03.10, 08:44 Kalinka bardzo grzeje, a dwie warstwy to już na pewno Trudno wymyślić coś dostatecznie cienkiego, żeby dwie warstwy nie grzały mocno i jednocześnie były dośc sztywne na bombkę. Odpowiedz Link