Dodaj do ulubionych

Zylka do Knit pro

15.09.10, 12:36
Witam wszystkie drutowiczki
Mam pytanie odnosnei zylki do knit Pro. Otoz zakupilam ostatnio moje pierwsze knit pro i 3 zylki w rozmiarach 40, 60 i 100 cm. Z niecierplwoscia i euforia otworzylam paczke i uszlo ze mnie powietrze jak z przeklutego balonika. na opakowaniach sa co prawda podane wymiary takie jak zamowilam, ale same zylki maja jakies rozmiary z kosmosu- ta ktora miala byc niby 60-cio cm ma jakies 37 cm, 40-cm ma moze ze 20 cm..... Jak to jest z tymi zylkami- dostalam jakies zle czy jak? i jak chce miec zylke ktora ma 100 cm to jaka mam zamowic - 200????

Pozdrawiam
Zrozpaczona Iwona
Obserwuj wątek
    • malgoha1 Re: Zylka do Knit pro 15.09.10, 12:41
      Prawdopodobnie jest to długość żyłki razem z drutami. Tak robi większość producentów sad
    • weisefrau Re: Zylka do Knit pro 15.09.10, 12:43
      Ten rozmiar liczy się z przykręconymi drutami. W addikach jest tak samo.
      • watcher_123 Re: Zylka do Knit pro 15.09.10, 13:02
        dzieki za szybka odpowiedz. Moge sie tylko na siebie wkurzac, ze nie zapytalam wczesniej zanim zamowilam. Madry polak po szkodzie. No trudno. nie pozostaje mi nic innego jak tylko kupic lacznik do drutow i jakos to moze wtedy bedzie.

pozdrawiam
        Iwona
        • luna_tika Re: Zylka do Knit pro 15.09.10, 13:51
          Nie wiem gdzie kupiłaś tę żyłkę, ale może można wymienić na dłuższą. Są jeszcze żyłki 120 i 150cm (długość razem z drutami).
          Poza tym, do żyłki 40cm potrzebne są krótsze druty niż standardowe, KnitPro oferuje dwie długości samych drutów, więc sprawdź żebyś jeszcze bardziej nie żałowała smile
          Pozdr
    • x-elka Re: Zylka do Knit pro 16.09.10, 08:58

witam!!
      po prostu kup łączniki i no problem
      • weisefrau Re: Zylka do Knit pro 24.09.10, 19:48
        A gdzie się kupuje łączniki do knit pro? Addiki mają takie ustrojstwo ale o Knit Pro nic nie słyszałam.
        • joanna-olga Re: Zylka do Knit pro 24.09.10, 21:21
          Kupowałam w e-dziewiarce
    • viola0507 Re: Zylka do Knit pro 26.09.10, 11:39
      wszystko mozesz kupic w "Get knitted" mysle nawet, ze jesli wyslesz im swoje Za krotkie zylki to wymiania Ci bez pytania napiszesz tylko jakie chcesz w zamian.
      Laczniki tez maja, ja posluguje sie wlasnie nimi przy robieniu chusty, sa naprawde ok. A zylki mam tylko takie 80 cm.
      • watcher_123 Re: Zylka do Knit pro 28.09.10, 10:13
        dzieki za wszystkei rady, co prawda chwilowo mam inny problem, bo musze nabyc nowe druty. Nie sadzilam, ze knit pro sa takie delikatne - wczoraj podczas wyciagania z robotki, ktora postanowilam spruc zlamal mi sie u nasady.... wszystkiego bym sie spodziewala, ale nie tego, ze przy lekim pociagnieciu drut sie zlamie.... teraz czeka mnie kolejny wydatek na druty i sprawa zylki zeszla troche na bok....

pozdrawiam wszystkie drutowiczki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka