Dodaj do ulubionych

"odjechane"druty ?

01.03.11, 22:57
Chce ta droga przestrzec Was, gdyby przyszlo komus do glowy rujnowac sie na "odjechane" (jak to ktos ladnie okreslil kilka watkow wczesniej) druty z rosewood czy hebanu... bylo to tak: pies mojego szanownego (nie moj pies! ja mam tylko prawo wykonywania czynnosci pielegnacyjnych) pogryzl i zjadl moje ukochane druty drewniane knit pro. Poniewaz moim zalom nie bylo konca szanowny oznajmil, ze odkupi tylko mialam podaj numer i dl.
ODKUPIL - drewniane owszem ale z drewna rozanego firmy Latern Moon. Ile baran zaplacil nawet nie pytajcie, bo szlag mnie trafia. Wracajac do drutow: wcale nie sa takie gladkie jak producent (wietnamski) obiecuje, moje knitki uzywane wyslizgaly sie lepiej, koncowka zaokraglona jak w Addi, zylka taka sobie osadzona za to w bajerancki sposob - obraca sie skubana to akurat jest plus.
Najwiekszym minusem jest, ze wloczka zaczepia sie na laczeniu zylki z drutem, to wkurza okrutnie.
Podsumowujac: przereklamowane, przeplacone i wcale nie odjechane
Zastanawiam sie jak je zwrocic, chocby ze strata, psia krew!!!
Obserwuj wątek
    • viola0507 Re: "odjechane"druty ? 02.04.11, 14:11
      Potwierdzam, ponizej przecietnej a do drewnianych knitkow naprawde im daleko. Moje gdzies sa w szufladzie, sprobowane raz. Nie wiem co z nimi zrobic bo "zdobyczne" i glupio byloby mi gdyby ofiarodawca zapytal...
    • kaja500 Re: "odjechane"druty ? 04.04.11, 07:32
      Witam1
      Moje drewniane KnitPro drewniane łączone też strasznie zaczepiają na łączeniu żyłki z tą częścią metalową. Jest to sprawa tylko żyłek bo same druty drewniane są o.k. Zamówiłam kolejne żyłki i parę knitPro na stałe z żyłką i zobaczymy. Jestem tym zniesmaczona bo niektóre prymitywne druty z żyłką z czasów Komuny są lepsze od tych zachwalanych i drogich.
      • hannalom9 Re: "odjechane"druty ? 04.04.11, 07:53
        o kurcze a ja wlasnie je chcialam zamowic a wahalamsie pomiedzy nimi knit deluxe a akrylowymi, moze jednak akrylowe kupic? najgorsze jest to ze tylko moge popatrzec na nie w necie i poczytac wasze opinie, w sklepach nie maja crying
        • joanna-olga Re: "odjechane"druty ? 04.04.11, 08:22
          Myślę, że spokojnie możesz kupić drewniane KnitPro. Żyłki haczą tylko jeśli są niestarannie dokręcone.
          • elaelisheva Re: "odjechane"druty ? 04.04.11, 10:33
            Niestety, nie tylko... Jakość KP zdecydowanie spadła, te pierwsze były lepsze.
            Swoją drogą to ja wolę HiyaHiya, nigdzie nie haczą... Co prawda łączone mają tylko metalowe, ale ja na nich wszystko robię - kwestia wprawy i przyzwyczajenia. Stałe mają też bambusowe - nie wiem jakie są, bo nie miałam w ręku, ale stałe metalowe są ok, więc bambus pewnie też.
            Komplet akryli KP i komplet drewnianych "rosewood" KP leżą i czekają na zdjęcia i wypad na allegro, kurzą się tylko w szufladzie...
            • kaja500 Re: "odjechane"druty ? 04.04.11, 10:40
              U mnie KnitPro haczą nie w miejscu dokręcenia tylko na żyłce w miejscu przejścia żyłki w część metalową, dlatego też zamówiłam ponownie nowe żyłki. Może to też zależy od włóczki-będę eksperymentować. Pozdrawiam
              • elaelisheva Re: "odjechane"druty ? 04.04.11, 10:56
                U mnie haczyły w miejscu połączenia żyłki z drutem, w miejscu połączenia drewna z metalem i na samym drewnie też potrafiły... niestety. Nie chce mi się "walczyć" z drutami, skoro nie muszę.
                Mam nadzieję, że Twoje nowe żyłki będą ok. A tak przy okazji - takie defekty KP w zagranicznych sklepach są wymieniane w ramach reklamacji, u nas chyba też powinny... Firma wychodzi z założenia, że klientka ma mieć dobre druty, bez względu na niedoróbki wytwórcy.
                • joanna-olga Re: "odjechane"druty ? 04.04.11, 14:20
                  Wydaje mi się, że powinnaś reklamować u sprzedawcy. Prawdę mówiąc nigdy nie miałam z KP takich problemów. To co opisujesz wygląda to na jakąś wadę fabryczną. Szczególnie "kostropatość" samych drutów. Zdecydowanie zwróciłabym je do sklepu celem wymiany.
    • viola0507 Re: "odjechane"druty ? 06.04.11, 18:39
      Nigdy nie mialam klopotow z drutami knitpro, nie haczyly wloczki, nie rozkrecily mi sie. Trzeba tylko starannie je przykrecic. Raz tylko przykrecajac nowa zylke mialam problem, gwint na zylce byl jakos spaprany. Odeslalam zylke do sklepu i niezwlocznie dostalam nowa plus ekstra w przeprosiny takie fajne zlaczki zeby polaczyc dwie zylki i zrobic jedna baaaaardzo dluga i dlugopis.
      Moim zdaniem knitpro sa najlepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka