Dodaj do ulubionych

druty knit pro

04.03.11, 10:34
Dziewczyny bardzo zachwalacie te druty.Spojrzałam na nie w sklepie internetowym,no i ta cena...trochę mnie poraziła.Dlatego pytam się czy wiecie czy można je dostać gdzieś w Warszawie w sklepie.Bo przed takim zakupem warto byłoby je obejrzeć i dotknąćwink
Obserwuj wątek
    • elaelisheva Re: druty knit pro 04.03.11, 14:09
      O ile mi wiadomo, to nigdzie ich nie pomacasz, tzn. w żadnym sklepie...
      Przyjdź na szarotkowe spotkanie w niedzielę, to nie tylko pomacasz, dziewczyny dadzą Ci też nimi porobić.
      Ja osobiście jestem wielbicielką HiyaHiya, li i jedynie...
      Knit Pro też są niezłe, ale to jest już kwestia osobistych preferencji - nie to dobre co dobre, tylko to dobre co kto lubi...
      • malgoha1 Re: druty knit pro 04.03.11, 17:55
        "Święta racja"- po przeczytaniu na forum entuzjastycznych opinii, miałam je sobie kupić zamykając oczy na cenę. Na szczęście na katowickim spotkaniu wzięłam je do ręki i stwierdziłam, że to dobre druty, niewarte tej ceny. Moje Pony, Prymy i Erco są równie dobre lub lepsze smile Stanowczo weź do ręki przed kupnem !
        • dominola0 Re: druty knit pro 04.03.11, 19:14
          No rzeczywiście na szarotkach mogę pomacaćwink zresztą chyba macie rację,ja mam jedne na żyłce drewniane zwykłe bambusowe i je uwielbiam, a kosztowały na Włościańskiej.....7zł.
          • dominola0 Re: druty knit pro 04.03.11, 20:42
            Tylko,że takich zwykłych bambusowych nie było na dłuuugiej żyłce,np.150cmsad znam tylko te drogie knit pro,a mi chodzi o drewniane.A hiya hiya to jakie?
            • elaelisheva Re: druty knit pro 04.03.11, 21:33
              Hiya z wymiennymi końcówkami to metalowe.
              Normalne są bambusowe i metalowe, zobacz tutaj:
              www.shopatron.com/products/category/1328.0.1.1.41972.0.0.0.0
              Ja osobiście kocham te:
              www.shopatron.com/products/category/1328.0.1.1.57452.0.0.0.0
              • dominola0 Re: druty knit pro 05.03.11, 11:04
                No fajne są te hiya hiya drewniane ale jak to kupować? Nigdy nie kupowałam nic z zagranicy..;-(
                • elaelisheva Re: druty knit pro 05.03.11, 18:32
                  Całkiem prosto się kupuje. Porozmawiamy na szarotkowie, wszystko Ci powiem.
            • elaelisheva Re: druty knit pro 04.03.11, 21:37
              A sprawdzałaś tutaj:
              www.toiowo.sklep.pl/index.php?cat_id=96
              Te bambusowe Takumi miałam w ręku i są bardzo fajne, nie wiem czy znajdziesz rozmiar i długość, ale fajne są. Mają też żywy sklep, można pomacać...
              • ziczac Re: druty knit pro 04.03.11, 22:37
                > Mają też żywy sklep, można pomacać...

Już nie mają
                pasja.waw.pl/
                Chyba że mają też te druty pod Centralnym. Zapytać zawsze można.
                • elaelisheva Re: druty knit pro 05.03.11, 11:00
                  No to faktycznie przeoczyłam, dawno u nich nie byłam. Ale na Centralnym mogą mieć, jak nie mają to zawsze można miłą Panią poprosić, żeby sprowadziła...
        • nessie-jp Re: druty knit pro 05.03.11, 18:42
          malgoha1 napisała:

> "Święta racja"- po przeczytaniu na forum entuzjastycznych opinii, miałam je sob
          > ie kupić zamykając oczy na cenę. Na szczęście na katowickim spotkaniu wzięłam j
          > e do ręki i stwierdziłam, że to dobre druty, niewarte tej ceny.

A ile one właściwie kosztują? Ceny, które widziałam, były całkiem przeciętne
          • malgoha1 Re: druty knit pro 05.03.11, 19:28
            Ja zachłanna istota przymierzałam się od razu do całego kompletu smile
    • mim_maior Re: druty knit pro 05.03.11, 11:44
      Zależy, co chcesz nimi robić. Ja do robienia chust z cienkich wełen nie znalazłam lepszych niż akrylowe Knit Pro - są wystarczająco "tępe", żeby włóczka się nie ześlizgiwała, no i mają znakomite, giętkie żyłki. A te są też doskonałe do robienia "magiczną pętelką", co ostatnio wypróbowałam i bardzo sobie chwalę.
      Ale jeśli robię z grubszych włóczek z domieszkami akrylu, to zdecydowanie wolę moje stalowe "no name", które odziedziczyłam po babci mojego męża smile
      • dominola0 Re: druty knit pro 05.03.11, 15:49
        Chusty jeszcze nigdy nie dziergałam ale właściwie wolę drewniane bo są właśnie "tępe"i oczka nie zjeżdżają.Kupiłam sobie addi jedną długą parę bo robię sweter na okrągło.Tak się z nimi męczę ,że koszmar.Oczka zsuwają się ,ciężko się dzierga,nie ma najmniejszej radości.A były takie drogie...uffff....dobrze,że tylko jedna para,żadnego metalu nigdy!wink
        • dominola0 Re: druty knit pro 05.03.11, 19:15
          Moje addi z żyłką kosztowały 34 zł
          • mareju Re: druty knit pro 05.03.11, 20:22
            Nie mam wiele kasy ale knit pro i addiki mam ...są rewelacyjne
    • mim_maior Re: druty knit pro 06.03.11, 20:19
      Jak się tak zastanowić, to moje KP nie były takie drogie - zestaw kosztował 126 zł i dostałam za to 8 par drutów i cztery żyłki różnej długości, co w praktyce daje 32 pary drutów z żyłką, czyli niecałe 4 zł za parę smile Ale jeśli ktoś jest bardziej podejrzliwy, to i tak musi przyznać, że jeśli policzyć tylko za 8 drutów, to 15,75 zł za parę też nie majątek, prawda?
      Nie, nie, nie jestem przedstawicielką KP na Polskę - po prostu nie mogę się nacieszyć tymi giętkimi żyłkami!
      • dominola0 Re: druty knit pro 07.03.11, 09:19
        Rozumiem dziewczyny i wiem ,że knit pro sa chyba naprawdę fajne.już sobie je pomacałam,obejrzałam,no......i oczywiście kupuję!wink
    • apsik1 Re: druty knit pro 07.03.11, 10:56
      druty jak druty, mam jedną rarę i przyznaję, że u mnie zachwytu brak. Na drutach robię od wielu, wielu lat i w moich rękach najlepiej leżą druty z długą żyłką firmy prym. Są fajnie zakrzywione w miejscu gdzie podczas robienia leżą małe palce. mam nawet druty mojej mamy z NRD i pomimo, że to państwo już"nie istnieje" druty sprawują się dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka