20.01.13, 13:12
widziałam gdzieś bluzeczkę z karczkiem okrągłym nazywała się budyniowa albo kremowa, chyba nawet u Antoniny ale teraz nie mogę znaleźć. Na karczku miała taki ażur min. jakby spuszczone oczka - wydaje mi się że to wzór zaczerpnięty z Dropsa - proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: pomocy 20.01.13, 13:53
      o to ci chodzi? www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=5986&lang=en
    • ela.kuzma Re: pomocy 20.01.13, 14:11
      Czy to nie ta, u Gazeli ? : dzianinagazeli.blogspot.com/2012/07/smietankowa-bluzeczka.html
      • ella152 Re: pomocy 20.01.13, 15:06
        tak to jest właśnie ta bluzeczka - wielkie dzięki, tylko teraz widzę (przypatrzyłam się tak pobieżnie) że to jest wybitnie do okrągłego karczka a ja chciałam te pionowe "kreski" zrobić na przodzie sweterka - czyli na prosto -może jest na to jakiś sposób ?
        • ela.kuzma Re: pomocy 20.01.13, 15:18
          Hmmm, matematycznie rzecz biorąc, to powinno się dać, dodając we wzorze dodatkowo te zamknięte oczka...zrób próbkę wzoru, zobaczysz jak to będzie wyglądać. A może takie mereżki ? abc_robotek_na_drutach.republika.pl/str/sploty_fantazyjne_merezkowe.html
          • ella152 Re: pomocy 20.01.13, 17:11
            zrobiłam to tak - przerobiłam dwa oczka razem w lewą stronę, dwa narzuty i znowu dwa oczka razem w prawą stronę no ale co po lewej stronie - to się chyba nie uda sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka