Dodaj do ulubionych

Potrzebna pomoc

03.03.13, 21:01
Nie mam problemu z angielskim ale z tym jak to rozumieć : CO 3 sts onto circular needle.Knit 10 rows.Pick up and knit 5 sts along vertical edge of rectangle in each of the 5 garter st ridges. Pick up and knit 3 sts from CO edge. 11 sts.
Będę miała prostokąt 3 oczka na 10 rzędów i co mianowicie mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Potrzebna pomoc 03.03.13, 21:12
      nabrać następnie z bocznego brzegu 5 oczek - z tych oczek brzegowych prostokąta, a potem jeszcze te trzy z dolnego brzegu
      masz teraz na drucie: 3 oczka z górnego brzegu prostokącika, 5 oczek z oczek brzegowych i 3 oczka z tych nabieranych na dole = 11 oczek razem
    • szymbea Re: Potrzebna pomoc 03.03.13, 21:13
      tutaj masz podobny opis tylko, że po polsku
      www.garnstudio.com/lang/pl/pattern.php?id=5804&lang=pl
      u Ciebie w opisie jest nabrać 3 oczka na druty z żyłką, przerobić 10 rzędów oczka prawe, następnie musisz nabrać z boku tych 10 rzędów 5 oczek, przekręcić na kolejny bok i nabrać 3 oczka, wtedy masz 11 oczek, tak jakby trójkąt i robisz sobie dalej według opisu smile

mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi smile

m_constance napisała:

> Nie mam problemu z angielskim ale z tym jak to rozumieć : CO 3 sts onto circula
      > r needle.Knit 10 rows.Pick up and knit 5 sts along vertical edge of rectangle i
      > n each of the 5 garter st ridges. Pick up and knit 3 sts from CO edge. 11 sts.
      > Będę miała prostokąt 3 oczka na 10 rzędów i co mianowicie mam zrobić?
      • althea35 Re: Potrzebna pomoc 03.03.13, 21:56
        Chodzi pewnie o cos takiego:

robotkimaknety.blogspot.se/2010/10/chusta-cz-i.html
        Takie kombinacje alpejskie sa po to zeby poczatek chusty wygladal tak samo jak caly rzad brzegowy na dlugiej stronie.
    • m_constance Re: Potrzebna pomoc 04.03.13, 10:24
      Bardzo Wam dziękuję! Już wszystko jasnesmile
      Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka