Dodaj do ulubionych

ocieplacz dla psa

13.09.13, 15:18
Witam!
Po wielu latach przerwy wzięłam sie za robienie na drutach i wprost oszalałam. Mój sweter jest prawie gotowy (czekam na dostawę włóczki, aby skończyć rękawy), w międzyczasie robię sobie komin. Mam już kupioną włóczkę na ocieplacz dla mojego psa. Czy któraś z Pań ma może wzór na taki strój dla pupilka?
Obserwuj wątek
    • margarytka1155 Re: ocieplacz dla psa 13.09.13, 23:14
      picasaweb.google.com/108412609381528378720/ILoveDog
      picasaweb.google.com/114014010372936572944/DogKnittedSweater02
      www.youtube.com/watch?v=hh2imb2R8hE
      www.psyclops.com/tools/technotes/home/sweater.htm
      chomikuj.pl/Luna3233/*e2*96*baRob*c3*b3tki+szyde*c5*82kowe+-+schematy/*e2*96*a0Ubranka+dla+piesk*c3*b3w
      www.we-dwoje.pl/sweterek;dla;psa;-;zrob;to;sama,artykul,26648.html
      i chyba najlepsza
      plus.google.com/photos/102843166203342673493/albums?banner=pwa
      Miłej zabawy
    • vichta Re: ocieplacz dla psa 14.09.13, 01:00
      chomikuj.pl/vichta/robotki+reczne*2c+handicraft+(free)/druty*2c+knitting/dla+psow+i+kotow*2c+pets
      Kiedys robilam taki sweterek z grubego akrylu dla mojej kieszonkowej psicy. Byl zrobiony wzorem patentowym, zeby byl cieplejszy i zeby sie wygodniej zakladalo (jest elastyczny). A robilam go przymierzajac co chwile na modelce. Przody i tyl byly robione razem, zostawilam otwory na rekawy (takie z glowka) i na kolko od szelek, a pod brzuchem byly guziki. Figa (psica, znaczy) byla czarna, ubranko tez, a guziki duze i czerwone. Wygladala swietnie i prawie dwa razy wieksza smile. A ze zmarzluch byla, to przed spacerem chetnie siadala do zakladania sweterka. Szkoda, ze zdjecia nie mam uncertain
    • plater-2 drops 14.09.13, 07:30
      www.garnstudio.com/lang/pl/kategori_oversikt.php

Po polsku opis chyba tylko jeden, ale w innych jezykach kilkanascie.
      Te, które przestudiowałam były to modele robione na drucie okrągłym.
    • eichhorn5 Re: ocieplacz dla psa 19.09.13, 20:06
      Bardzo Wam wszystkim dziękuje za odpowiedzi i porady
      Vichta, mam jeszcze do Ciebie dwa pytania:
      1) jak dostać się do Twojego Chomika? Zalogowałam się na siebie, chcę wejść na Twoje robótki ręczne i pojawia się informacja, że "folder jest zabezpieczony hasłem".
      2) wyjaśnij mi proszę najprościej, na czym polega ścieg patentowy?

Pozdrawiam.
      • vichta Re: ocieplacz dla psa 19.09.13, 20:36
        Haslo do folderow to: pass. Jest podane w mojej stopce na forum i w opisie chomika.
        Scieg patentowy robisz jak zwykly sciagacz, z ta roznica, ze prawe oczka nie przerabiasz normalnie, tylko wkluwasz drut w oczko z poprzedniego rzedu (tzw. oczko prawe patentowe). W prawych i lewych rzedach tak samo. Jest jeszcze odmiana tego wzoru, kiedy przerabiasz oczka patentowe w co drugim rzedzie, a w pozostalych robisz normalny sciagacz. I taka wersja nazywa sie polpatent. Jest to fajnie pokazane tutaj:
        spec.pl/rozrywka/hobby/sciagacz-patentowy-na-szalik-doskonaly-zobacz-jakie-to-proste
        albo tutaj:
        eksperymentyzdrutami.blogspot.co.uk/2012/06/ile-osob-tyle-nazw-wzor-patentowy.html
        Jak dokladnie przerabiac takie oczko mozesz podejrzec tutaj, choc jest zastosowane w innym wzorze (ktory rowniez nadaje sie na taki ocieplacz):
        www.youtube.com/watch?v=WBy6XCldbs0
        Moze jeszcze dodam, ze ja robilam sweterek zaczynajac od dolu na prosto, jak kardigan. Siegal tak do 2/3 pleckow. Pupa byla nieprzykryta. Ale chyba fajniej by bylo zrobic taki "frak", czyli przykryc plecki az do ogona, a brzuszek zostawic nieubrany w wiadomym celu wink
        • eichhorn5 Re: ocieplacz dla psa 20.09.13, 15:02
          Vichta, bardzo, bardzo dizekuję!
          W weekend biorę się do robótki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka