Dodaj do ulubionych

na pewno wiecie

18.08.04, 13:31
ile kosztuje zrobienie dla kogoś dzianiny. Nie wiem ile wziąć za sweter czy
bluzeczkę, kilka razy robiłam coś koleżankom i to był dopiero kłopot, bo
wydawało mi się, że głupio za dużo brać. Możecie poradzić?
Witam wszystkie i wszystkich dziergających. Pozwolicie, że będę tu zaglądać,
postaram się też udzielać.
Dziekuję Krystynie za wzór bluzki - pajęczyny. Poinformuję o przebiegu prac.
Pozdrawiam
Ilona
Obserwuj wątek
    • kajmy Re: na pewno wiecie 18.08.04, 15:59
      Niestety nie mam pojęcia ile można sobie zażyczyć. Dlatego nie robię obcym
      tylko rodzinie. Zawsze to będzie niezapłacone.
      Powodzenia w dzierganiu na drutach i szydełku.
      • ilo.ta Re: no właśnie 18.08.04, 16:21
        niezapłacona robota, jak mówi moja mama, która nie ulega i nie robi "usługowo'
        choć proszą. Ale są tu chyba Panie, które sobie dorabiają w ten sposób. Więc -
        ile?
        • bomasta Re: no właśnie 20.08.04, 21:18
          Myslę że róznie w różnych stronach Polski .To ręczna robota i nie licz że
          bedziesz zadowolona z zapłaty . Jest to normalny rynek podazy , ale ja zawsze
          jeszcze stosuję czynnik ludzki . Jeśli ktoś chce mieć tanio to niech sam się
          nauczy albo kupi w sklepie chinszczyznę . Ja nie robie za pieniadzę i osobom
          którym się wydaje że mozna zrobic sweter w jeden dzień . Myslę ze powinnas
          rozważać ceny w granicach 80-100 za mało trudny sweter a i 200 jesli troszkę
          trudniejszy .
          Bozena
          • ilo.ta Re: no właśnie 23.08.04, 10:48
            O ja cie! A ja za dwie bluzki bez rękawów, ale za to jedna z naszywanymi
            kwiateńkami, druga w prążki, a obie z cieniutkiej włóczki, chcę wziąć 40 PLN.
            Wiem co zrobię. Zamiast pieniędzy otworzę sobie kredyt w postaci udostępnienia
            nagrywarki albo coś. Między koleżankami moze nawet będzie zręczniej. I nigdy
            wiecej nie dam się wrobić w usługi. Szkoda oczu.
            Pozdrawiam
            Ilona
          • kajmy Re: no właśnie 23.08.04, 11:19
            Bożenko, mama pytanie - czy znasz kogoś kto już tyle zapłacił ?
            Trudno mi uwierzyć, że to możliwe.
            • bomasta Re: no właśnie 23.08.04, 20:17
              Jak kiedys pisałam w bloku mojej mamy mieszka pani która sobie dorabia , za
              prostą bluzkę na drutach -40 zł za własne wzorki cienką wełnę cena rośnie,duży
              sweter z kapturem -160 zł .Najdrożej bierze za wykonanie sukieneczek dla
              dziewczynek . Ja żeby się nie denerwowac ( a też i nie muszę brac kasy) robię
              dla własnej satysfakcji według własnego pomysłu i głównie dla rodziny .Powiem
              coś ,miałam do oczyszczenia xero -"gostek "nie miał czym (sama
              kupiłam ),wyżłopał kawę(moją) ,to wszystko trwało 15 minut i zainkasował 80 zł.
              To co on zrobił ja też potrafię . Mam kolezankę która 11 grudnia
              zaproponowała zrobienie 2 duzych swetrów na prezenty ,kiedy usłyszała odmowę
              bo zapóżno zdziwiła się bo to trwa 1 dzień a podobno jej mama umiała robic na
              drutach .
              Bożena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka