Dodaj do ulubionych

Problem z chustą Haruni

09.11.15, 01:00
Witam,
Dziergam chustę na podstawie wzoru z tego blogu:
wiolettag.blogspot.com/2011/02/chusta-haruni.html
Chart A nie sprawił mi żadnego problemu, chustę dziergało szybko i przyjemnie smile Zaczęłam dziergać Cart B i rzędy 1-15 tarze nie sprawiły problemu. Wykonałam powtórzenia zgodnie z opisem. Niestety gdy przechodzę do rzędu 17 coś jest nie tak, na końcu zostaje mi za dużo oczek i wydaje mi się, że oczko środkowe nie układa się tak ja powinno... Na schemacie pewna część oczek jest zaznaczona kolorem różowym, zastanawia mnie kiedy się je przerabia a kiedy się je omija, chyba coś źle zrozumiałam... Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • plater-2 Re: Problem z chustą Haruni 09.11.15, 17:00
      Ale gdzie ten schemat ???
      • jo-en Re: Problem z chustą Haruni 11.11.15, 09:49
        Uczyłam się z tego opisu
        maknetawzory.blogspot.com/2010/05/chusta-haruni.html
        • japoneczka01 Re: Problem z chustą Haruni 11.11.15, 11:41
          Czytałaś kometarze pod tłumaczenie? Panie o nickach: niezupełnie, agunia, iwona zgłaszają błędy i makneta odpowiada na nie. Na początku swojego blogu Makneta pisze tak: " Jeśli coś napisałam niezrozumiale nie wahajcie się napisac na makneta[małpa]gmail.com
          Dlatego myślę, że jak napiszesz do niej, to ona najlepiej podpowie co zrobić.
          • bizneswomen1 Re: Problem z chustą Haruni 11.11.15, 12:00
            A masz angielską rozpiskę wzoru? Tam nie ma błędu, możesz porównać. Zrobiłaś już taki kawał chusty, że nie będziesz mieć problemów ze zrozumieniem symboli, patrząc na konkretny rząd i porównując z tłumaczeniem Mankety
            • aleksandra_urszula Re: Problem z chustą Haruni 11.11.15, 14:19
              Bardzo dziękuję za odzew smile zaraz zabieram się do porównywania z oryginałem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka