anuryca 28.10.04, 19:15 Witajcie, jestem tutaj nowa - dowiedziałam się o tym forum z archiwum pl.rec.robotki- reczne. Czy przyjmiecie do swego grona kolejną "robotkującą" ? Pozdrawiam Anuryca Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maro_marecki Re: Jestem tutaj nowa 29.10.04, 08:07 Witaj. Czy możesz napisać coeś więcej o sobie? Pozdrawiam. Marek Odpowiedz Link
anuryca Re: Jestem tutaj nowa 29.10.04, 11:06 maro_marecki napisał: > Witaj. Czy możesz napisać coeś więcej o sobie? > > Pozdrawiam. > > Marek No pewnie Robię na drutach i szydełkiem. Hafty i frywolitki oglądam w sieci, podziwiam, i jak na razie, dzielnie opieram się chęci nauczenia się ich. Robótkuję od pierwsszych klas podstawówki. Podstawowe oczka na druty i szydełko pokazała mi babcia. Bardziej skomplikowanych wzorów nauczyłam sie samam z książki. Moja babcia umiała robić tylko szaliczki prostymi ściegami, ale te przekazane mi podstawy wystarczyły abym złapała bakcyla. Początkowo robiłam na drutach szaliki, opaski itp, a szydełkiem ubranka dla lalek. Później miałam kilka lat przerwy. W I klasie liceum poznałam dziewczyny, która robiła piękne (i dużo) swetry na drutach - dorabiała sobie tym do kieszonkowego. Pożyczyłam od niej kilka numerów Sandry i ... zaczęło się. Ciągle robiłam sobie bądź najbliższym jakieś bluzeczki, sweterki. Po pewnym czasie dołączyłam do tego prace szydełkowe. Pamiętacie taką modę na szydełkowe "siatki" zakładane na wierzch na jednobarwne bluzki? Otóż wyszydełkowałam sobie taką siatkę wykańczaną na dole i na rękawach kwiatkami. Koleżanki były oczarowane i też zaczęły u mie zamawiać takie "siatki" - to były moje pierwsze własnoręcznie zarobione pieniądze Każda siatka była nieco inna, każda miała inne wykończenie. Później zaczęłam robic bluzki z kwiatkokwadratów - też do zakładania na wierzch na inne bluzki. Ach, co to były za czasy Później porzuciłam szydełko na rzecz drutów i co jakiś czas robiłam sobie jakieś sweterki, kamizelki. Przez ostatnie półtora roku miałam przymusową przerwę w robótkowaniu. Teraz znowu opanował mie robótkowy szał. Rzuciłam się na internet w celu poszukania fajnych worków (zaspokajając w międzyczasie głód robótkowy szydełkowym bieżnikiem) no i ... zostałam "chomikiem wzorków". Zamiast wziąć się za coś siedzę i buszuję w sieci Oto i cała moja historia robótkowa. Pozdrawiam Anuryca Odpowiedz Link
gosia_arma Re: Jestem tutaj nowa 29.10.04, 22:01 Jak znalazłam to forum robiłam tylko na drutach i nz szydełku, ale po około pół roku uległam i nauczyłam się krzyżykowć :0)) Zawsze brakowało mi czasu, teraz nie mam go juz wcale Witaj i miłego robótkowania Gosia z Gdyni Odpowiedz Link
agnieszkamat Re: Jestem tutaj nowa 29.10.04, 09:19 Jestem w gronie forumowiczek od niedawna (również)i witam cię bardzo serdecznie.Tutaj jest naprawdę cieplutko i milutko Aga Odpowiedz Link