miloszka18 16.11.05, 13:07 img384.imageshack.us/my.php?image=wzr51tz.jpg Znalazłam w waszych postach taki szal, wzór wiem jak zrobić tylko jak te kwadraciki połocząyć razem szydełkiem czy igłą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdzid Re: Proszę o rade. 16.11.05, 13:23 Ja bym połączyła szydełkiem, i to najlepiej w trakcie roboty - w ostatnim rzędzie kwadratu oczkami ścisłymi albo półsłupkami dorabiamy do kwadratów juz zrobionych. Nie będzie wtedy tyle roboty z wykończeniem szala. Odpowiedz Link
mamiczu Re: Proszę o rade. 16.11.05, 13:26 Ja właśnie go robię i łączę w ostatnim okrążeniu szydełkiem oczkami ścidłymi w odpowiednich miejscach, Małgosia Odpowiedz Link
bietas Re: Proszę o rade. 16.11.05, 13:23 najlepiej łączyć w trakcie robótki. w połowie łuku z oczek łańcuszka trzeba przeciągnąć oczko łańcuszka przez oczko na środku łuku sąsiadującego kwadratu, a potem dokończyć łuk z oczek łańcuszka robionego kwadratu. hmm.. nie wiem czy jasno to opisałam... Odpowiedz Link
miloszka18 Re: Proszę o rade. 16.11.05, 13:43 Dziękuje dziewczyny za szybki odzew jesteście wspaniałe. Macie racje najlepiej jak połącze kwadraciki w trakcie roboty. Zaraz spróbuje i napisze wam jak mi pszło. Bietas wszystko jasno opisałaś. Jeszcze raz dziękuje. Odpowiedz Link