beaciar 06.02.06, 08:16 Zrobiłam swój pierwszy sweter na suwak.Wszyłąm go i - falbanka Co zrobic , chyba za bardzo naciągnęłam sweter przy wszywaniu. Dobrze myślę. Proszę oradę jak DOBRZe wszyc suwaczek. Bea Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akinomlegov Re: suwak 06.02.06, 09:14 hi, przed wszyciem suwaka zawsze najpierw przypinam go swetra, ktory lezy rozlozony na podlodze, wieloma szpilkami i staram sie go przyszywac wlasnie tak na lezaco, aby kontrolowac i korygowac ewentualne falowanie. Jesli sie sweter faluje to pewnie tez masz za dlugi suwak i wlasnie zbyt mocno naciagnelas sweter. Proponowalabym przed wszyciem suwaka najpierw sweter wyprac. Moze zrob tak z tym juz wszytym suwakiem, bo przewaznie swetry robia sie dluzsze po wypraniu. Jesli nadal bedzie sie falowal, to pozostaje tylko mozliwosc wszycia na nowo. Monika Odpowiedz Link
malgoha1 Re: suwak 06.02.06, 13:33 Możesz też przed szyciem przefastrygować brzeg nieelastyczną kontrastową nitką , wtedy brag nie naciągnie się przy wszywaniu. Odpowiedz Link