magdalenam1975 07.05.07, 22:52 Dostałam wczoraj od mojej kochanej Babci 2 kg owczej wełny. Jest śliczna, ręcznie przędziona , gruba i co najważniejsze najprawdziwsz owcza!!! No ale teraz mam znowu kłopot .... co z niej zrobić? Pomóżcie proszę! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogdap1 Re: Prawdziwa owcza wełna 08.05.07, 09:12 Ja gdybym miała taka wełnę to zrobiła bym sobie płaszcz najlepiej z elementów , moja kuzynka dodatkowe podszyła go materiałem i nosi do pierwszych przymrozków .Każdy pyta ile za niego dała bo wyglada bosko.Połaczyła dwa kolory .powodzenia .Bogda Odpowiedz Link
dorfi123 Re: Prawdziwa owcza wełna 08.05.07, 11:20 Pomysł z płaszczem jest rewelacyjny, bo owcza wełna trochę gryzie i sweterki blisko ciała nie wchodzą w grę. A jeśli płaszcz będzie na podszewce, to nie będzie gryzł, a będzie przyjemnie grzał w jesienne chłody. A na płaszcz na pewno Ci tej wełny wystarczy. Odpowiedz Link
eirenne Re: Prawdziwa owcza wełna 08.05.07, 14:48 ja mam płaszczyk, cały jest wykonany podwójnym ściągaczem i ma stójkę Odpowiedz Link
mjermak bogdap1 pokaz plaszcz kolezanki!!! 08.05.07, 16:08 zrob zdjecie!!! bo ciekawie to brzmi ja bym tez zrobila plaszcz albo zakiecik, fajnie by wygladal takiw stylu chanel, dopasowany a robiony w sposob dosc "przasny" czyli np sceiciem ryzowym czy francuskim prawym, lamowki wykonczone ciemniejsza welna, drewniane guziki itd ale forma jak najbardziej klasyczna i elegancka. jak to 100% welna mozesz ufarbowac . jak nie chcesz nic do noszenia to mzoesz zrobic torbe i sfilcowac. a wlasciwie z takiej ilosci duuzo toreb, kolorowych tez. Odpowiedz Link
maladanka płaszczyk lub komplecik 08.05.07, 16:47 nie wiem jakie masz wymiary -i co lepsze dla Ciebie. Polecam podszycie cieniutkim polarem A może nic z ciuchów tylko wspaniałą ekologiczną narzutę? Odpowiedz Link
lady_huncwot Re: Prawdziwa owcza wełna 14.05.07, 21:24 Sprawdź jeszcze jaki ma zapach ta wełna po zmoczeniu. Niestety, "owczy" zapach nie należy do przyjemnych. Ale może tutaj nie będzie tego problemu. Odpowiedz Link