listek16 09.10.07, 18:24 Przeglądając osinkę znalazłam to www.berroco.com/exclusives/luanna/luanna.html Piękny Biorę się za tłumaczenie tylko niech ktoś poda te cale na centymetry. Podrawiam Sylwia www.drutki-pierdutki.bloog.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tehah Re: Cardigan Luanna 09.10.07, 19:35 Piękny i jeszcze zdjęcie w takim zestawie kolorystycznym jaki ostatnio pokochałam. Dość tych egzaltacji - 1 cal to około 2,54 cm (dla uproszczenia i szybkich obliczeń biore 2,5). Ale często miarki krawieckie mierzą z jednej strony w calach i wystarczy porównać mairę. Odpowiedz Link
listek16 Re: Cardigan Luanna 09.10.07, 19:44 Oj jak fajnie że jeszcze komuś się podoba We wzorze są dwa określenia na przerabianie dwóch oczek razem: k2tog SSK Wg mojego słowniczka www.yarnstandards.com/knit.html to one oznaczają to samo tylko skąd ten inny zapis? Pozdr. Sylwia www.drutki-pierdutki.bloog.pl/ BTW w swoim albumie maszpiękny rudy golf ze wzorem rombów i chyba warkoczy na karczku- jak się je robi? nie mogę odczytać ze zdjęcia) Odpowiedz Link
erin25 Re: Cardigan Luanna 09.10.07, 20:10 Inaczej się je robi, słowniczek obrazkowy( link z tego forum): www.knittinghelp.com/knitting/basic_techniques/decrease.php Odpowiedz Link
listek16 Re: Cardigan Luanna 11.10.07, 13:30 Dzięki erin jak zwykle jesteś niezasąpiona Wątek będę kontynuować na fotoforum, chciałam pokazać jak on wychodzi ) Pozdr. Sylwia Odpowiedz Link