mareju 21.11.07, 08:17 Może któraś z dobrych duszyczek posiada schemacik na taki sweterek www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f823ae4ed7883a0.html nie umiem go rozszyfrować Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdzid Re: Kochane poradźcie 21.11.07, 10:22 Schemacik to nie, ale moim zdaniem jest on robiony w całości - tzn. ta część gładka łącznie z rękawami. Zaczynamy od tyłu potem dodajemy oczka na kimonowe rękawy i przechodzimy do przodów robiąc skosy dekoltu. Na koniec dorabiamy tą plisę na dole - to jest albo ryż. albo wzór z przeciąganych nitek (przekładamy co drugie oczko bez przerabiania, nitka z przodu roboty, co 2 rz. zmieniamy kolejność). Bardzo pomysłowy i ładny sweterek. Odpowiedz Link
maladanka Re: ale sweterka nie widać:( 21.11.07, 11:52 skopiowałam link i wkleiłam w google - nie pomogło,Zdzisiu poratuj - Odpowiedz Link
zdzid Re: ale sweterka nie widać:( 21.11.07, 12:32 nie w google tylko do paska przeglądarki proszę: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f823ae4ed7883a0.html po prostu brakowało na początku Odpowiedz Link
zdzid Re: Kochane poradźcie 21.11.07, 12:57 Poprawka - przyjrzałam sie dokładniej - zaczynamy od rękawa, potem przechodzi w tył i jeden przód, i dalej nabieramy od nowa oczka na drugi przód i kontynuując tył robimy drugi rekaw. A plisa jest z całą pewnością robiona wzorem z przekładanych nitek, dorobiona do gotowego swetra. Odpowiedz Link
mjermak Re: Kochane poradźcie 21.11.07, 16:16 www.classiceliteyarns.com/pattern_detail.php?patternID=41# kupic ci caly zeszyt??? Odpowiedz Link
mareju Re: Do mjermak 21.11.07, 17:07 No super stronka Gosiu tylko wiesz mnie trzeba łopatologicznie ....narysować napisać bo inaczej ciemna masa Odpowiedz Link
mjermak Re: Do mjermak 21.11.07, 17:16 No to ci mowie ze moge ci ten booklet zamowic i wyslac w ramach ksiazek wymiennych. wyedy bedziesz miala opis po angeilsku i mejmy nadzieje schemat Odpowiedz Link
mareju Re: Do mjermak 21.11.07, 18:00 dobra pod warunkiem, że powiesz jaką chcesz jeszcze książke oprócz gazet Twojego Stylu i Zwierciadła Odpowiedz Link