aga.p.p 13.12.07, 20:59 Zabieram się za czapkę dla 11-latki i utknęłam: z braku modelki nie wiem jaki to powinno mieć rozmiar. Podpowiedzcie, jaki obwód głowy mają przeciętnie dziewczynki w tym wieku? pzdr, Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojkam5 Re: czapka - jaki obwód 14.12.07, 07:51 Ja niedawno robiłam całą serię czapek dla prawie 11 letniego syna nie wiem dokładnie ile cm ma w obwodzie ale może pomoże taka informacja: na drutach 4 potrzeba 85 - 90 oczek w zależności od wzoru. na moim blogu jest sesja zdjęciowa mojego syna w takich czapkach. poza tym dzieci w tym wieku z reguły mają głowy odrobinkę mniejsze od dorosłych - ja śmiało mogę chodzić w jego czapkach. Odpowiedz Link
ka_thy Re: czapka - jaki obwód 14.12.07, 09:08 11 lat to taki wiek, że moze to być jeszcze dziewczynka albo już kobieta. Więc musisz wziąc pod uwagę jakie to dziecko jest, ale myślę, że musisz przyjąć obwód głowy jak dla dorosłego. Moja 9-latka ma 54 cm obwodu głowy, ja mam 56 cm, więc to już są niewielkie różnice. Odpowiedz Link
aga.p.p Re: czapka - jaki obwód 14.12.07, 23:36 Dzięki za podpowiedzi - czapa gotowa, wzór taki, że wyszło one size (sprawdzone na kilku głowach) Odpowiedz Link