podkoweczka5 24.01.09, 14:20 forum.knitting-info.ru/index.php?act=module&module=gallery&cmd=si&img=39936 czy jest ono z prostokątów, czy z trójkątów ,czy trapez? Bardzo proszę o podpowiedz i dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
attta Re: poncho? 24.01.09, 17:58 Moim zdaniem kwadrat)Przy prostokącie nie będziesz miała równych rogów. Na kolejnym zdjęciu gdzie są rzędy francuskie widać ze to nie trójkąty.Ale może jeszcze ktoś się wypowie kto robił coś takiego.Poz Odpowiedz Link
marwitka57 Re: poncho? 24.01.09, 19:37 Ja kiedyś robiłam poncho nie to , ale to były dwa prostokąty. Cala sztuka to zszywanie pozdrawiam M. Odpowiedz Link
attta Re: poncho? 24.01.09, 21:01 Witaj ponownie. Zajrzałam do Diany Extra gdzie są ponchaI albo to jest kwadrat(to co na Twoim zdjęciu )albo dwa prostokąty(52x90)i właśnie to zszywanie) Spróbuje:zszywasz je tak, ze krótszy bok jednego przyszywasz do dłuższego boku drugiego(otrzymujesz literkę L)i teraz.... górę literki L łączysz z "podstawką" literki L ale tak,że powstaje "pętelka" na głowę)Pozdrawiam Odpowiedz Link
podkoweczka5 Re: poncho? 24.01.09, 21:25 Gdzieś w necie widziałam sposoby zszywania, ale nie zapisałam. Od czego zależą wymiary tych prostokątów. Czy te wymiary, które podałaś odnoszą się do tych poncz z diany? Bardzo chciałabym wydziergać takie,ale nie wiem, czy dam radę. Dzięki za podpowiedzi. Odpowiedz Link
attta Re: poncho? 24.01.09, 21:40 Tak, te wymiary są w Dianie . To kwadratowe ma 94x94 i na modelce jest takiej wielkości jak to na Twoim zdjęciu. poz Odpowiedz Link