attta 13.02.09, 10:40 Witam, Właśnie wróciłam z Lidla od wczoraj są tam druty na żyłce "80"nr.2,2.5,3,3.5,5,6,pakowane po dwie pary w cenie 5 zł. Sa tez szydełka, druty pończosznicze, druty długie i włoczka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: druty w Lidlu 13.02.09, 11:04 Ja się nacięłam troszkę na Lidlowe druty. Rozmiar po sprawdzeniu miarką się nie zgadza Niby niewiele, o ćwiartkę, ale jednak. Odpowiedz Link
ajlii Re: druty w Lidlu 13.02.09, 15:08 Też nie jestem zadowolona - żyłka jest bardzo sztywna i przeszkadza w robocie. Odpowiedz Link
hermionina21 Re: druty w Lidlu 13.02.09, 15:15 Ja była w Lidlu wczoraj wieczorem. Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami )) Zakupiłam dwa gigantyczne motki tego poliakrylu, chociaż wybierałam się po bawełnę, ale bawełna była w paskudnych kolorach . Nie wiem czy coś z tego zrobię ani kiedy, ale musiałam kupić te gigantyczne motki choćby dla hecy (powinnam sie leczyć, ale to chyba nie uleczalne) )))))))))))) Druty z lidla juz posiadam, ale i tak ich nie używam, albo używam je jako stitch holdery, żeby zwolnić moje ulubione druty Addi turbo, jak wpadne na nowy pomysł )))) Odpowiedz Link
jo-en Re: druty w Lidlu 13.02.09, 20:46 Nie dalej jak dziś rano powzięłam mocne postanowienie: żadnych włóczek i oto leżą przede mną dwa wielkie moty włóczki lidlowej.Też nie wiem, kiedy i co z tego będzie. Ale całkiem sympatycznie wyglądają te monstra ) A poza tym imponująco, bo to 2,5 km włóczki. "Mała" rzecz a cieszy )Jo Odpowiedz Link
kiwi.pl Re: druty w Lidlu 13.02.09, 20:57 2,5 km włóczki??? To raczej "dłuuuuuga" rzecz a cieszy Chyba jutro pojadę do lidla... zapasów nigdy za wiele !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
pyziulka Włóczka w Lidlu? 14.02.09, 15:07 Czy ta włóczka jest dobra gatunkowo? Myślałam żeby sobie z takiego dużego motka torbę (taką szkolną) zrobić. Nada się ona? A ta bawełna na letnie robótki dobra, albo na skarpetki? Właśnie zakupiłam druty w Lidlu i powiem że sa fajne Musiałam co prawda zmiękczyć i wyprostować żyłkę, ale to nie był problem Odpowiedz Link
jo-en Re: Włóczka w Lidlu? 15.02.09, 07:40 Włoczka to poliakril, więc cudów nie należy się spodziewać, choć producent napisał na banderolce , że "z wysokiej jakości nadrukiem żakardowym" ), no i włóczka nazywa się obiecująco "Sensatione", ale chyba na torbę to się nie nada. Teraz siedzę przed tymi dwiema belami i zastanawiam się - na co się nada Jo Odpowiedz Link
pyziulka Re: Włóczka w Lidlu? 15.02.09, 10:12 Jednak wczoraj sobie już kupiłam tę włóczkę, jak i tą skarpetkową (czerwoną i żółtą) no i niebieską bawełnę (prawdopodobnie na bluzkę na lato, ale moze mienie zdanie ). Z tego poliakrylu spróbuję zrobić torbę i zobaczę co z tego wyjdzie - najwyżej spruję. Torba i tak będzie miała podszewkę, więc myślę iż będzie dobrze . o coś takiego mi chodzi, tylko bez klapki: merlin.pl/Torba-szkolna-na-ramie_Carte-Blanche,images_big,1,CB4450.jpg Odpowiedz Link
noelka79 Re: druty w Lidlu 13.02.09, 16:28 Wyłamię się... Mam z lidla druty skarpetkowe i na żyłce i bardzo mi podpasowały. W porównaniu ze zwykłymi drutami tego typu - lepiej wyprofilowana końcówka i połączenie druta z żyłką. Może to jak z nożami, że każdemu inaczej pasuje do ręki. Za to np. nijak nie mogę przemóc się do bambusowych. Wszystkie, które miałam, oddałam teściowej... Odpowiedz Link
kiwi.pl Re: druty w Lidlu 13.02.09, 21:01 Kupiłam dwa komplety na żylce z poprzedniej dostawy i niestety, dla mnie te druty są okropne: strasznie skrzypią gdy się ocierają o siebie. To jest taki nieprzyjemny zgrzyt i nie mogę ich używać. Dla mnie najlepsze są druty Prym... no o addikach to tylko sobie marzę. Odpowiedz Link
igawroc82 Re: druty w Lidlu 14.02.09, 13:46 Ja też się wyłamię. Co prawda nie mam drutów na żyłce, ale skarpetkowe uwielbiam, mam w 2 rozmiarach. Chętnie bym zakupiła na żyłce, chociaż na spróbowanie ale to dla mnie cała wyprawa biorąc pod uwagę ostatni miesiąc ciąży Odpowiedz Link
kawka74 Re: druty w Lidlu 14.02.09, 15:18 Ja najpierw wysłałam się sama, potem męża. Kiedy ja byłam, drutów, włóczek i szydełek było pełno, kiedy on poszedł - zero Właśnie robię sobie czapkę na lidlowych drutach 2,5 na żyłce - idzie całkiem gładko, nie narzekam. aaa Jak zmiękczyć żyłkę???? Jednak jest ciut za sztywna. Odpowiedz Link
pyziulka Re: druty w Lidlu 14.02.09, 15:23 Włóż druty do miski i zalej wrzątkiem na minutkę. Wyjmij i rozciągnij żyłkę. Gotowe Odpowiedz Link
elmateba Re: druty w Lidlu 14.02.09, 20:17 W Olsztynie nie ma problemu z drutami w Lidlu -już ich nie ma.A moę ktoś wie kiedy będa nici bawełniame do szydełkowania? Odpowiedz Link
kiwi.pl nowa VERENA !!! 16.02.09, 10:31 Tak sobie pomyslałam, że dzisiaj to już włóczki w Lidlu nie będzie .... ale była ... to kupiłam wieeeelki motek... niebieski melanż... od rana szukalam w sieci co też mozna z niego zrobić i znalazlam tuniczkę w najnowszej >>>> Verenie <<<: tiny.pl/vb2c Cały ten numer jest do schrupania Odpowiedz Link
thistle Re: druty w Lidlu 16.02.09, 11:33 wieczorem w lidlu na wielickiej(Kraków) był jeszcze pojemnik drutow( zestawy podwójne 2,5/3,5, 2/3, 3/4 5/6, sporo pończoszniczych i szydełek, i w sumie 5 rodzajów włóczki , w tym dwa rodzaje na skarpety. Nikt się o nie nie zabijał. Na akrylu z Lidla zawiodłam się kiedyś srodze, ale nie oparłam się skarpecianej wełnie. Jestem tylko człowiekiem . Odpowiedz Link
ewikonka Re: druty w Lidlu 16.02.09, 15:02 Nie jestem zadowolona. Druty strasznie hałasują i jakoś dziwnie sie na nich robi Odpowiedz Link
pyziulka Re: druty w Lidlu 16.02.09, 15:33 A ja jestem zadowolona. Cena 4 razy mniejsza niz w pasmanterii a druty sa dla mnie dobre. Żyłka moze i jest nieco sztywna, ale mnie to nie przeszkadza - zmiekczyłam ja sobie wrzątkiem i wyprostowałam. Do drutów skarpetowych nie mam zadnych zastrzeżeń - wcale nie hałsauja... Odpowiedz Link
aiszka4 Re: druty w Lidlu 19.02.09, 14:39 Mam proste w rozm. 6 i pończosznicze chyba 3. Nie jestem zadowolona - druty są nieprzyjemne w dotyku, "hałasują" w trakcie roboty i mają fatalne zakończenia: takie jakby ścięte, z brzegami, które haczą włóczkę. Wolę dołożyć i kupić INOX, PRYM, poważnie myślę o kupieniu ADDI CLICK. Ubolewam, że nie mogę nigdzie znaleźć drutów firmy DANA - cena jak w Lidlu, jakość, jak INOX. Mam tylko jedne, z żyłką, które kupiła mi kiedyś igawroc (dzięki, kochana) w sklepie firmowym ANILUXu Odpowiedz Link
igawroc82 Re: druty w Lidlu 19.02.09, 15:13 Jejku, już całkiem o nich zapomniałam Ale cieszy mnie fakt że służą dobrze Odpowiedz Link