violaszelag 06.03.09, 08:31 Co wy na to i wszystko na ten temat, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violaszelag Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 08:34 Dagmarka powinna tu grac 1 skrzypce,a propo tego wzoru jestem na dobrej drodze,tylko wloczke musze kupic ,bo to moim zdaniem chyba musi byc stanowczo jakis mocherek,mam racje czy nie ,ale nocke zaliczylam z lapkami Odpowiedz Link
dagny14 Re: Różnica pomiedzy rzędami a okrążeniami 06.03.09, 08:38 Tych pierwszych skrzypiec może niekoniecznie;ale przyklejam wpis z innego wątku na początek Tak dla całkowitej jasności ,jeśli chodzi o ten wzór.Nie jest tak skomplikowany,na jaki wygląda. Troszkę treningu i pójdzie jak po maśle. Różnica pomiedzy przerabianiem w rzędach i okrążeniach ,nie polega tylko na zamianie oczek lewych na prawych w tej drugiej metodzie. Rzędy nieparzyste przerabia się od prawej do lewej,a parzyste od lewej do prawej.Natomiast okrążenia wszystkie zaczyna się tak jak rzędy parzyste- od prawej. Poniżej schemat dla rzędów www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/91da38971f37e709.html Odpowiedz Link
dagny14 Re: update- aktywny link 06.03.09, 08:40 aktywuję link z poprzedniego wpisu: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/91da38971f37e709.html Odpowiedz Link
betka135 Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 09:42 Jestem ZA. Im więcej nas będzie borykało się z problemem, tym więcej będzie postów z róznymi zapytaniami a wiadomo - wiedzy nigdy za dużo. Dzisiaj kończę tunikę, jutro zszywam i od niedzieli zabawa z "łapkami". Mam śliwkową i wrzosową angorę RAM i oliwkową sasankę, nie wiem którą wybrać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
violaszelag Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 10:20 Dagmarko ty w tym wzorku jestes mistrzynia,ale chcialabym oppwiedziec nocne zmagania z lapami,ja mam w domu tesciowa po udarze i z racji tego ze nie mogla spac,siedzialam kolo niej z drutkami i babci nagle drzemka "mala,15 min,to ja do kuchni na papieroska i wiecie co juz mialam ladny kawalek a tu przychodze sprute,czyzbym miala na nowo robic,padlam wtedy.........,nic dodac,nic ujac Odpowiedz Link
ivoncja Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 10:38 Violu, to jeden z dowodów na to, że palenie szkodzi... Odpowiedz Link
violaszelag Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 10:44 wiem,i to doskonale,caly czas zastanawiam sie kiedy przestac,ale to jest ciezko,przynajmniej mi Odpowiedz Link
violaszelag Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 11:03 dODAM TYLKO ZE U mARANTY TEZ PODSUNELAM TEN TEMAT,MOZECIE TAM WPASC Odpowiedz Link
violaszelag Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 11:36 zaczynamy od o brz,dalej raport,najpierw powtarzac 4 rzedy 3 razya pozniej od 13 rzedu tez 4 rzadki powtarzac 3 razy,dagmarko jak zle to popraw Odpowiedz Link
dagny14 Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 11:45 Dokładnie tak i wychodzi 24 rzędy na wysokość. Odpowiedz Link
violaszelag Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 12:29 a jak sie ciesze,ja juz zakumalam,tylko nos w schemacie,i robotke probke na lancuchach musze miec przed babcia,alez jej sie chce pruc Odpowiedz Link
annamay Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 06.03.09, 17:26 I ja sie zabralam za niedzwiedzie lapki,jestem juz w polowie sweterka bardzo wciagajacy wzor i wcale nie taki straszny na jaki wyglada,da sie nawet robic przy ciekawym filmie Odpowiedz Link
betka135 Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 18.03.09, 08:23 Potwierdzam to co pisze annamay - nie taki straszny ten wzorek, choć nie obyło się bez wpadki. Robię na okrągło, mam już 3 wysokości motywu, dzisiaj zmieniam druty na mniejsze. Jak dojdę do pach zwrócę sie o pomoc co z tymi rękawkami - chciałabym dłuższe, takie 3/4. Pozdrawiam wszystkie Forumki Odpowiedz Link
annamay Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 18.03.09, 09:26 Ja wlasnie doszlam do momentu gdzie rozdziela sie robotke od razu ciezko mi bylo przestawic sie na "odwrotne" robienie wzoru ale mozna sie przyzwyczaic i do tego, co do rekawow to ja tez chcialam zrobic dluzsze wlasnie szukam wskazowek. zapraszam do siebie jak macie ochote annamay- annamay.blogspot.com/ Odpowiedz Link
dagny14 Re: Dłuższe rękawy 18.03.09, 09:28 Zobaczcie u Anpar: anpar40.blogspot.com/2009/03/krociutko.html Ona robiła rękawy 3/4 Odpowiedz Link
barbarella10 A może szal ? 18.03.09, 17:15 picasaweb.google.com/mortasigita/Megzti#5157205322456790098Ładny... Odpowiedz Link
betka135 Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 19.03.09, 08:22 Z jakiej robisz włóczki i na jakich drutach, bo ja robię na 4 angorką RAM (500m/100g)i kończę 4-tą wysokość motywu i jeden motek już za mną. Mam jeszcze jeden ale mi nie wystarczy, muszę zamówić. Wogóle to ta bluzeczka jakaś duża wychodzi, ale to nic - najwyżej będzie tunika. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link
annamay Re: DZIERGAMY ON_ LINE NIEDZWIEDZIE LAPY MO 19.03.09, 19:28 ja robie z bardzo cienkiego moherku na trojkach i wydaje sie rozmiarowo odpowiednia na mnie chyba poradze sobie rowniez z rekawami ale co tak naprawde z tego wyjdzie powiem wam po zakonczeniu. Odpowiedz Link