violaszelag 09.03.09, 11:29 Ciekawe nad czym pracujecie czy wiosennie,a moze jeszcze zimowo np.tak jak ja,nos w schemacie i kto zgadnie,oczywiscie LAPY DAGNOWE,a przy okazji Dagny bardzo mocno dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orangewhatever Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 12:26 ja jeszcze zimowo. warkocze dłubię z Chainette. i następny pomysł też mam zimowy, a może wczesnowiosenny...z resztą ja jestem zmarzlak, więc sweterki są mile widziane prawie przez cały rok Odpowiedz Link
unhumblee Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 13:08 a ja przymierzam sie do kupionej jakis czas temu na allegro wloczki - kid mohair transparent, ale jak zobaczylam jaka to cienizna zwatpilam czy cokolwiek uda mi sie z niej zrobici na co ja przeznaczyc. Orange, wspominalas o niej swego czasu, prosze powiedz, czy cos z niej wydziergalas? Odpowiedz Link
orangewhatever Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 15:15 zrobiłam z niej chustę ażurową mocno. ale została mi jej jeszcze cała masa, i chyba zrobię sobie takie "nic" do narzucania na koszulkę. taki sweterek - mgiełkę. Odpowiedz Link
geesje Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 13:15 Wiosna i może, ale temperatura jeszcze niekoniecznie, więc dłubię coś z owszem cieniutkiej, ale jednak wełenki, plus bawełniane topy w ilościach hurtowych. Łapy - nie ruszają mnie wcale, podobnie jak przy clapotisie nie mogę zrozumieć ogólnego uwielbienia dla tego wzoru Odpowiedz Link
truscaveczka Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 14:20 geesje napisała:Łapy - nie ruszają mnie wcale, podobnie jak przy clapotisie nie mogę zrozumieć ogólnego uwielbienia dla tego wzoru No własnie ja też. Z takich powszechnie kochanych wzorków popełniłam szalik dropsa i BSJ z wielkim bólem Ale za to moje Fale Dunaju podpatrzyło kilka osób Odpowiedz Link
lilka.m.b Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 16:47 No i bardzo dobrze,że Cię nie ruszają! Mamy przecież wolność... ja zaś nie kocham bolerek , poczyniłam dwa , też znane na forum, ale oba miały formę sweterka. Do łap się przymierzam, a kończę listki w kolorze bordo z Merino de lux. We wzorku i sweterku się zakochałam, i pewnie wyprodukuję jeszcze jeden, a wszysko dzięki KATH. Pozdrawiam wszystkie dziergaczki, obojetnie w jaki wzorek wpatrzone Odpowiedz Link
ajlii Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 13:24 Ja pracuję nad rzeczami na wymianki wielkanocne. A także nad kamizelką z jednego kawałka, szalem-narzutką i torbą na wiosnę Odpowiedz Link
truscaveczka Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 14:21 Na razie mam ananasowy szalikochust Z malwy, czyli średnio ciepły. A potem planuję szal lub chustę na letnie chłodniejsze wieczory Odpowiedz Link
mjermak Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 16:06 Ja wczoraj skonczylam BSJ tylko jeszcze zszyc i guziki przyszyc i poleci do poalski mam nadzje, ze dzidzius jescze ponosi bo wiosna w Poslce nie taka nagla jak u nas. Koncze rozpinany bezszwowy sweterekz e zgnilozielonej welny merino i planuje zrobic sobie jakis azurowy topik na lato z wloczki, ktora dostalam od Secret Pala, juz chyba nwet wiem, ktory: 1.bp.blogspot.com/_JnkxTFZaeWE/SbErudR4rfI/AAAAAAAAC14/RmZMd_WnYhs/s1600-h/Twist007_edited.jpg Nadine Tank tunic z pieknej ksiazki French Girl Kniting, ktora nabylam sobie w nagrode za mezne wytrzymanie borowania zebow bez znieczulenia w Polsce. Tylko moze krotszy zrobie ale kto wie, kto wie, moze mi na dlugi wystarczy wloczki. Odpowiedz Link
staua Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 16:45 Ja z jakiegos powodu robie rekawiczki (lapki) - postanowilam sprobowac. U nas nadal zima, wlasnie spadl snieg, wiec moze jeszcze je zaloze - jedna juz skonczylam. Niedzwiedzie lapy sa ladne, ale naleze do tych, to ktorych nie przemawiaja azury, chociaz swegoc zasu zrobilam ze dwa azurowe sweterki. Wzor lap jednak zupelnie mi sie nie widzi w sweterku dla mnie, moze kiedys jakas chusta? Zobaczymy. Na wiosne na pewno zrobie Jasmine Kim Hargreaves. Odpowiedz Link
orangewhatever Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 21:30 śliczny ten Jasmine ja myślę sobie o tym: www.berroco.com/ng4/ng4_flower_child_pv.html zastanawiam się, jak go ugryźć. Odpowiedz Link
staua Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 21:56 Ten mi sie strasznie podoba, skoncze na pewno kupujac te broszurke, ale nie teraz Odpowiedz Link
orangewhatever Re: WIOSENNE DZIERGANIE 10.03.09, 10:15 szkoda, że nie można kupić wersji online. nie mogę nigdzie znaleźć informacji, czy wysyłają do PL. ale znając ceny wysyłek, to pewnie byłaby w cenie książeczki Odpowiedz Link
kiwi.pl Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 19:18 A ja chyba tak pół na pół Sweterek jeszcze z długim rękawkiem, ale już z cienkiej włóczki i z ażurem, czyli trochę zimy, troche wiosny! Odpowiedz Link
czeremcha4 Re: WIOSENNE DZIERGANIE 09.03.09, 22:19 Nectar Kim Hargreaves - gotowe przody i tył, jutro zabieram się za rękawy. Następny w kolejce - "serwetkowy" pulower. Szykuję skok na włóczki - będę się zastanawiać, jak się obkupię. Ania Odpowiedz Link
art-glass-ak Re: WIOSENNE DZIERGANIE 10.03.09, 11:08 A ja zimowo i wiosennie: szalik moherkowy, czapkę i wiosenno-letnią spódnicę Może zabiorę się też wkrótce za drugą część ponczo i sweterk z cieniutkiej wełenki (zmarźlak jestem, więc na naszą wiosnę będzie o.k.). Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: WIOSENNE DZIERGANIE 10.03.09, 11:15 wiosennie - ponczo na czas, kiedy kurtki będzie można zrzucić projekt własny ściegiem francuskim, więc żadna rewelacja, ale zależało mi, żeby mięsiste było, a włóczka ozdobna, więc nic więcej nie trzeba Odpowiedz Link