Dodaj do ulubionych

Co w Otwocku?

26.06.05, 22:06
Niedługo zamierzamy się tam wprowadzić... Gdzie warto iść? Co warto zobaczyć?
Gdzie mozna odpocząć? Jak spędzić miło czas? Gdzie iść zimą a gdzie latem?
Czego unikać, gdzie robić zakupy, co robić? Co myślicie o okolicach Świdra
Wielkiego? Czy ta woda nadaje się do kąpieli? Czy ktoś już ryzykował?:)

Jak z dojazdem do warszawy? Ile czasu może zająć przedarcie się na wawer? Z
tego co się orientuję jest linia podmiejska 702... a gdzie można zobaczyc
cokolwiek o liniach podmiejskich?

dziekuję za jakiekolwiek odpowiedzi;-)
Obserwuj wątek
    • hiperrealizm Witaj! 26.06.05, 22:08
      Świdry Wielkie! Hmmm... Pewnie kupujecie mieszkanie na nowym osiedlu przy ulicy
      Kraszewskiego?
      • foczka85 Re: Witaj! 27.06.05, 10:27
        Dokładnie;-)

> Świdry Wielkie! Hmmm... Pewnie kupujecie mieszkanie na nowym osiedlu przy
        ulicy
        >
        > Kraszewskiego?
    • francesca12 Re: Co w Otwocku? 26.06.05, 22:11
      Hej foczko,

ale masz nick :P ehm..

Proponuję poczytać starsze wątki i wszystkiego się dowiesz :)
      • avekamil1 Re: Co w Otwocku? 26.06.05, 23:18
        francesca12 napisała:

> Hej foczko,
        >
        > ale masz nick :P ehm..
        >
        > Proponuję poczytać starsze wątki i wszystkiego się dowiesz :)
        >

Nic dodać - nic ująć ... :)
        • avekamil1 Komunikacja Podmiejska 26.06.05, 23:25
          foczko :) .. pytałas sie o komunikację .. to chyba najwazniejsza ...

Linia podmiejska 702 informacje pod adresem www.ztm.waw.pl/baza/20050620/702/TRASY.HTM .
          Minibus który jeździ przez wał i obok torów, adres www.minibus.com.pl/
          • foczka85 Re: Komunikacja Podmiejska 27.06.05, 10:33
            jasne jasne wielkie dzięki a są jeszcze jakieś inne linie prywatne? czytałam na
            forum ze jest kilka... wielkie dzięki za link... a co do tego nic dodac nic
            ująć to czytam na bieżąco prawie wszystkie wątki... jak narazie sowiedziałam
            się o pizzeri milenium chyba na warszawskiej i jakiejs innej... o tym ze duzo
            osob robi zakupy w biedronce;-) ze jest jakas cukiernia fajna tylko jakos nie
            doczytałam gdzie ona jest (o jaki park chodzi?) a o świdrze tylko tyle ze chyba
            jest kilku ryzykantów ale podobno sanepid nie poleca... chciałam zapytać na ile
            to sa aktualne informacje:) no i jak jest teraz czy cos sie zmieniło? moze jest
            cos nowego?:) poza tym kto pyta nie błądzi i wiadomosci nigdy za wiele:)
            • avekamil1 Re: Komunikacja Podmiejska 27.06.05, 14:59
              foczka85 napisała:

> jasne jasne wielkie dzięki a są jeszcze jakieś inne linie prywatne? czytałam na
              >
              > forum ze jest kilka...

Jest jeszcze ARKA i WILGA ale do nich nie mam rozkładów bo one jeźdżą neregularnie :/ zazwyczaj sa pare minut przed minibusem .... ale minibus jeździ najdłużej tzn .. ostatni kurs z wawy jest o 0:00

> a co do tego nic dodac nic
              > ująć to czytam na bieżąco prawie wszystkie wątki... jak narazie sowiedziałam
              > się o pizzeri milenium chyba na warszawskiej i jakiejs innej... o tym ze duzo
              > osob robi zakupy w biedronce;-) ze jest jakas cukiernia fajna tylko jakos nie
              > doczytałam gdzie ona jest (o jaki park chodzi?)

Pewnie chodzi o cukiernię sosenke o Parku miejskim. Jest tam nawet przyjemnie tylko jak cchesz zjeść coś naprawdę dobrego do przejdz się na ulicę kościelną (przy Dużym kościele) a znajdziesz tam slodkości o których cięzko będzie ci zapomnieć (ja teraz mam fazę na kremówki)
              ps.. to nie jest reklama tylko moja opinia...

Jeżeli chodzi o pizzerie to w millenium mozna zjeść dobra pizze i posluchac muzyki (ostatnio były nawet szanty) ale najlepsza pizze jadlem w pizzeri METROPIZZA w centrum miasta koło ADRII (mają pyszne sosy do pizzy, najlepsze jakie jadłem)

Może i duzo ludzi robi zakupy w bieronce... ale jeżeli chodzi o zakupy typu warzywa i owoce to trzeba się przejść na targ POD BIERDRONKĄ (chyba jutro jest dzień targowy) a kupisz tam WSZYSTKO czego zapragniesz i po takich cenach ze ho ho :P

>a o świdrze tylko tyle ze chyba
              > jest kilku ryzykantów ale podobno sanepid nie poleca... chciałam zapytać na ile
              >
              > to sa aktualne informacje:) no i jak jest teraz czy cos sie zmieniło? moze jest
              >
              > cos nowego?:)

Moim zdaniem świdra nie należy się bać ... jeżeli nie jestes jakąś maksymalną alergiczką to spokojnie możesz sie kompać w świdrze .. i nic ci sie nie stanie ... Ja w noc kupały brodziłęm w świdrze i nic mi sie nie stało.

Jeżeli chcesz sobe naprade popływać to zapraszam nad rokolę (nadbrzeż) jest to 11km od otwocka.

Jezeli chcesz jeszcze coś wiedzieć to pytaj
              • foczka85 Re: Komunikacja Podmiejska 30.06.05, 09:21
                wow wow wow!! o takie informacje mi chodziło!! super!! wielkie dzięki!!

jak często są te "dni targowe"?:) i pliss jaką trasę mają ARKA i WILGA??

to chyba ostatnie pytania... no chyba ze możesz mi powiedzieć coś więcej;)
                Otwock ogólnie bardzo mi się podoba tylko musze go lapiej poznać to sie
                zakocham;) hehe
                pozdr
                • michaelandro Re: Komunikacja Podmiejska 30.06.05, 14:40
                  Ja tam się zakochałem w twoim nicku- foczka85 :P Kojarzy mi się z moją pierwszą
                  i jedyną jak dotąd miłością ;)
                  • francesca12 Foczka... 30.06.05, 15:55
                    hmm znaczenie nicka jest, no wiecie sami, jakie... według mnie zmierza, że tak
                    powiem, zahacza o pejoratywne kręgi, ale wierzę, że za nim kryje się
                    wartościowa osóbka :)))

pozdrawiam foczkę85
                    • foczka85 Re: Foczka... 01.07.05, 15:30
                      w kazdym bądź razie dziękuje za pozdrowienia
                      • francesca12 Re: Foczko... 01.07.05, 15:40
                        nie obrażaj się!!

:)
                        Nic nie poradzę na skojarzenia :P

Pozdrawiam
                        • foczka85 Re: Foczko... 05.07.05, 09:36
                          ja? ja bym sie miał obrazić? buahahaha ... nigdy... ale co do nika to juz dzis
                          to gdzies wyjaśniałam... ech wy to macie wogole jakies skojarzenia;)
                  • francesca12 Re: Komunikacja Podmiejska 30.06.05, 15:57
                    Michał, nie przejmuj się :))

"I nigdy nie wiadomo
                    Mówiąc o miłości
                    Czy pierwsza jest ostatnią
                    Czy ostatnia pierwszą”
          • grzeg_sz1 Re: Komunikacja Podmiejska 27.06.05, 16:04
            poza 702 zostaje albo MiniBus albo Wilga, chyba że chcesz spacerować do centrum
            to dochodzi Arka
    • kubek Co to są Świdry Wielkie? 27.06.05, 10:46
      Pytasz-Czego unikać?
      Musisz być ostrożna na forum Otwock to bardzo niebezpieczne miejsce!
      Można tu trafić na bardzo wrednych gości!
      Ale są też i ładne dziewczyny!
      • foczka85 Re: Co to są Świdry Wielkie? 27.06.05, 12:56
        > Musisz być ostrożna na forum Otwock to bardzo niebezpieczne miejsce!

Pytam o Otwock a nie o forum... hehe moze ty nie widzisz różnicy?:>
        > Można tu trafić na bardzo wrednych gości!

np? hmm wrednych, wrednych ... niech pomyślę czy kubek może być wredny?
        > Ale są też i ładne dziewczyny!

co do tego nie mam wątpliwości
        • amigo9 Dni targowe 01.07.05, 14:10
          Targ przy Batorego odbywa się we wtorki i w piątki. Problem polega na tym, że
          stragany składają już ok. 15-16. Niestety wszekie warzywniaki zamykają tutaj już
          o 18. Kiedy odbieracie mieszkanie?
          • foczka85 Re: Dni targowe 01.07.05, 15:47
            do 15-16 "bazarek"
            o 18 zamykaja warzywniaki...???? ej... czyli bede musiała robic zakupy w wawie
            i je tachać autobusem, busem, minibusem:( wcale sie nie ciesze...

mieszkanie odbieramy za rok i jeden miesiąc;) czyli sierpien 2006
            • amigo9 Re: Dni targowe 01.07.05, 23:25
              Po 18, to faktycznie ciężko jest kupić warzywa/owoce i mięso. W niektórych
              sklepach czynnych dłużej są te artykuły ale w bardzo ograniczonym zakresie. To
              jest jedna z tych rzeczy, które mnie osobiście bardzo denerwują. Bo lokalni
              kupcy protestują przed powstawaniem supermarketów, ale pracować dłużej niż do 18
              jakoś nie chcą.
              • foczka85 Re: Dni targowe 05.07.05, 09:37
                jeszcze jest biedronka... i biedronka... i marc pol... gdzies na trasie...
    • avekamil1 Problem z za wczesnie zamykanymi sklepami. 01.07.05, 23:36
      Ja w pełni rozumiem sprzedających ... po godzinie 17 nie oplaca sie stac w sklepie iczekac na jednego klienta... wiem ze czasami szlag trafia jak chcecie kupic kiełbe na grilla a w okolicy nic nie ma ... prawdziwy dochów mają tylko te sklepy ktore maja alkohol ... inną sprawą jest bezpieczestwo sprzedających .. wieczorami b. łatwym łupem stają się osamotnine sklepiki ... w tym przypadku trzeba by bylo zainwestowac w ochronę (ale to nie wystarcza ...

Jak już pisałem Otwock po 18 staje się pustynią po której co jakiś czas przemknie BMW z jakimś łebkiem za kierownicą ... sory ale okolice pawilonów to jest sajgon ... tam nie mozna normalnie przejść żeby nie dostać wpie***l ... Tak więc Otwock nie ma samych uroków .. są też jego wady ... Mnie najbardziej wkurza nasza ukochana poczta .. która jest czynna w sobotę tylko bodajże do 13 ...

• amigo9 Re: Problem z za wczesnie zamykanymi sklepami. 01.07.05, 23:59
        Problemem z bandziorami tłumaczy się właściciel sklepu niedaleko mojego domu.
        Nie oceniam. Ale na pewno znaleźliby się chętni, kupujący nawet po 20, gdyby
        mieli pewnośc, że dostaną wszystkie potrzebne produkty. Kto o zdrowych zmysłach,
        robiłby zakupy w Warszawie, szczególnie jesli nie jeździ samochodem?
        • avekamil1 Re: Problem z za wczesnie zamykanymi sklepami. 02.07.05, 00:16
          amigo9 napisała:

> Problemem z bandziorami tłumaczy się właściciel sklepu niedaleko mojego domu.
          > Nie oceniam. Ale na pewno znaleźliby się chętni, kupujący nawet po 20, gdyby
          > mieli pewnośc, że dostaną wszystkie potrzebne produkty. Kto o zdrowych zmysłach
          > ,
          > robiłby zakupy w Warszawie, szczególnie jesli nie jeździ samochodem?

@amigo9 to naprawdę uwierz mi że ludzie się boją ... przecież gdyby mieli otwarte do późna to by mieli klientów, gdyby mieli klientów to by mieli wiecej kasy.. a to przecież jest celem sklepkarzy...

Ja wiem że by sie znaleźli chętni ... jest nonstop ... ale tam nie ma nic oprócz wódki i coś do wódki ...

przydałby sie pożadny sklep .. jakieś delikatesy ...

ale wlasie podalem powody dla ktorych jeszcze nie znalazł się "aki mądry' co teki sklep otworzy ..
        • chiste Re: Problem z za wczesnie zamykanymi sklepami. 02.07.05, 12:20

> Kto o zdrowych zmysłach,
          > robiłby zakupy w Warszawie, szczególnie jesli nie jeździ samochodem?

Ja.
      • chiste Re: Problem? jaki problem!? 02.07.05, 12:28
        Ja tam nie rozumiem sklepikarzy. Zwłaszcza tych na bazarku. Mogliby posiedzieć
        do 20-tej z tą sałatą i pomidorami.
        Z drugiej strony, nie jest tak tragicznie. Pieczywo i inne rzeczy ze
        spozywczaka można zawsze kupić w Adrii, u Lutka czy w Groszu. SŁomka w Świdrze
        też chyba adziała po 18-tej. Ba - nawet stodoła na Czapelaku działa do 20-tej.
        A foczka to będzie mieć najblżej do świderskiej biedrony; tam czynne do 21.00.
    • chwojka Handel w Otwocku faktycznie powala 03.07.05, 00:24
      o ile "spożywczaków" jest kilka otwartych dłużej o tyle warzyw i owoców po 18.
      nie uświadczysz. Powiem Wam jednak mili moi, że rozpieściła nas ta Wawa, oj,
      rozpieściła - te galerie handlowe czynne do ciemnej nocy, to swobodne
      przebieranie w ciuszkach i inszych specjałach. Byłam ja ci ostatnimi czasy w
      mieście Koszalinie ( byłe wojewódzkie a jakże )i chciałam sobie ( jak to baba )
      ciuchy poprzymierzać. Nie dość, że większość sklepów po 18. była zamknięta (
      nieliczne do 19.) to pani ekspedientka zrugała mnie, że sama biorę ciuchy z
      wieszaka i udaję się do przymierzalni! Cytuję: "a gdzie to takie zwyczaje, żeby
      BEZ WIEDZY SPRZEDAWCY brać ubrania? " Zamurowało mnie ( dodam, że sklep
      wyglądał na samoobsługowy ). A to Polska właśnie. Pozdrawiam.
      p.s. póki co zakupy robię w Wawie ( na szczęście mam samochód ).
      • hiperrealizm Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 03.07.05, 07:16
        Są miasteczka gdzie o 17 wszystko jest zamknięte! Nawet ludzie po ulicach nie
        chodzą.
        A w pewnej miejscowości w piątki piekarnia chelba nie piecze (tylko bułki) więc
        go dostać nie można :)
      • chiste Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 04.07.05, 08:55
        Tak się zastanowiłem nad tymi warzywniakami i uznałem, ze zbieramy piankę z
        g...na.

Panie i Panowie, kto z Was widział "we Warsiafie" warzywniak otwarty po 18-tej?
        Ja nie widziałem.
        Co innego "siupermarkiety". Te są otwarte, ale za to kupowanie marchewy w
        celofanie czy jabłuszek pięknie wykalibrowanych to żadna radocha. Zresztą, kto
        chodzi po ŚWIEŻE OWOCE I JARZYNY do supermarketu? I to po 18-tej!
        Bazarek rządzi! Świeże owoce i warzywa tylko rano i tylko na targu, bazarze czy
        rynku (jak kto woli, skąd pochodzi)!
        • avekamil1 Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 04.07.05, 13:51
          Drogą pantoflową dowiedziałem się że właśnie jest budowany "supermarket" w otwocku ... niedalego m2 po lewej stronie...

Nie wiem ile w tym jest prawdy ale moze brdzie otwarty do 20 .. moze do 22 ?
          • grzeg_sz Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 04.07.05, 14:09
            jest budowany, na miejscu dawnego przedszkola
          • francesca12 Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 04.07.05, 14:18
            W O. potrzebny jest "supermarket". Kto będzie miał ochotę albo potrzebę, to tam
            pójdzie:)

Ale warzywek lepiej tam nie kupować.
            • avekamil1 Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 04.07.05, 17:27
              francesca12 napisała:

> W O. potrzebny jest "supermarket". Kto będzie miał ochotę albo potrzebę, to tam
              >
              > pójdzie:)
              >
              > Ale warzywek lepiej tam nie kupować.

Dlaczeko nie kupować tam warzywek ... może to będzie normalny sklep tylko trochę większy i do późna otwarty ?
              • francesca12 Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 04.07.05, 19:20
                avekamil1 napisał:
                > Dlaczeko nie kupować tam warzywek ...
                To zalezy jaki będzie ten super hiper, w innych hiper warzywa po prostu nie sa
                najlepszej jakości, mimo że ich wygląd na to wskazuje.

może to będzie normalny sklep tylko troch
                > ę większy i do późna otwarty ?

Mogłoby być właśnie tak, jak mówisz :))
                • avekamil1 mmmmmmm Targ w Otwocku ... 05.07.05, 00:47
                  Ja jednak najlepiej czuje sie na targu w Otwocku .. nie wśród romów sprzedajacych buble ,ale wśród prawdziwych rolników sprzedających swoje towary... aż jest miło przejsć i podziwiać prawdziwy targ wrzywny :) ... Właśnie tam mój dziadek i mama nauczyli mnie TARGOWAĆ SIĘ :) Jest to najprzyjemniejsza część zakupów ... ja nawet targuje sie w KDT w wa-wie u wietnamczyków :P ...
        • sobiepanna Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 05.07.05, 09:46
          Czytam i czytam te Wasze żale nad sklepami i nie rozumiem. Ja jestem zadowolona
          z tego, co mam u siebie.
        • foczka85 Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 05.07.05, 10:05
          w warszawie? po 18? powiem ci tak: koło bloku mam 3 sklepy od 6-20 i reme od 10-
          21 poza tym masa nocnych.. siupermarkety... i wogole... ale nie po to sie
          wynosze zeby za tym tesknic... myslałam tylko ze wracając z pracy zaopatrze
          swoj dom, nakarmie rodzine swierzymi produktami ze sklepu w otwocku... jednak
          trzeba bedzie pedzic do jakiegos innego albo wozic ze soba cały dzien zakupy
          jak sie je zrobi rano... ale o czym ja ci pisze... ty sobie po swierze owoce i
          warzywa mykasz autkiem do wawy kiedy ci sie zawidzi... tylko czy ty oby napewno
          jezdzisz do wawy? i nei widziałes tam warzywniaków po 18 otwartych? heh...
          • agatka Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 09.07.05, 22:06
            zawsze można zrobić zakupy na bazarku przed pracą;D
            pozdrawiam,
            Agatka
          • chiste Re: Handel w Otwocku faktycznie powala 11.07.05, 11:53
            foczka85 napisała:

jednak
            > trzeba bedzie pedzic do jakiegos innego albo wozic ze soba cały dzien zakupy
            > jak sie je zrobi rano...

No ale po co wozić? Idziesz do sklepu, wracasz ze sklepu z zakupami, jedziesz
            do roboty.

> ale o czym ja ci pisze...

No właśnie... O czym?

> ty sobie po swierze owoce i
            > warzywa mykasz autkiem do wawy kiedy ci sie zawidzi...

Nie mam autka :(

> tylko czy ty oby napewno
            > jezdzisz do wawy?

14 lat. Raczej nie ma mowy o pomyłce.

Warzywka często kupuje w Warszawie, bo są tańsze niż w Otwocku. I wioze te
            warzywka w siateczce POCIĄGIEM do Otwocka.
    • hiperrealizm Re: Co w Otwocku? 10.07.05, 12:46
      Pizzeria Millenium na Warszawskiej (w rejonie ul Czaplickiego koło klubu Smok)
      polecam! Czynne do 24! Świetna muzyka (wczoraj przynajmniej fajny zespoł grał)
      no i sama pizza wysmienita! :)
      PS
      Szkoda że w Otwocku nie ma więcej takich przyjemnych miejsc!
      • kubek muzyczka troszeczkę,głośno jak na mój gust 10.07.05, 16:37

• kubek Ale jak mają wyłączony ten telebim !!! 10.07.05, 16:38
          I muzyczkę disco to jest de besciarskie miejsce w Otwocku! ;)
        • abstrakt2003 Re: muzyczka troszeczkę,głośno jak na mój gust 10.07.05, 16:38
          To prawda, ale wystraczyło usiąś trochę dalej i było całkiem miło :)
      • francesca12 Re: Co w Otwocku? 10.07.05, 17:09
        Nigdy nie byłam tam w sobotni albo piątkowy wieczór.
        Za to z rok temu w pewne niedzielne późne popołudnie: włączony telebim, mecz,
        faceci przy piwie :(
        Ja z dwoma koleżankami.
        no cóż :P
      • francesca12 Re: Co w Otwocku? 10.07.05, 17:10
        Może powinnam wpaść tam własnie w sobotę wieczorem, to by mi się podobało...
    • hiperrealizm Re: Co w Otwocku? 10.07.05, 12:52
      Jeśli chodzi o kąpiele to niby jest zakaz a i tak wszyscy się kapia lub
      przynajmniej brodzą. Mimo to jakoś nikt nie słyszał o chorobach czy zatruciach
      tym spowodowanych.
      • francesca12 Re: Co w Otwocku? 10.07.05, 17:07
        To kolejny mit związany z O. :)
        • avekamil1 Re: Co w Otwocku? 10.07.05, 18:24
          Znam przypadki kiedy 1 osoba zachorowała na czerwonkę po kąpieli w świdrze, ale to bylo 7 lat temu :0 ... od tej pory nie slyszalem zeby ktos pozniej mial z tym problrmy
          • francesca12 Re: Co w Otwocku? 10.07.05, 19:13
            Ja miałam kiedyś gigantyczne "zimno" na ustach po kąpieli w Świdrze, było to
            hmm, z 10 lat temu :P
            • foczka85 Re: Co w Otwocku? 11.07.05, 11:25
              a ja przedwczoraj przetestowałam ta wode na własnych nogach:) no i teraz chodze
              w opatrunku bo coś mnie dziabło chyba... mam cała nóżkę spuchniętą od kostki po
              kolanko, ale tak czy siek podobało mi się i mysle ze i tak sie bede tam...
              przesadziłam nie kąpać tylko pluskać:) woda jest płytka, całkiem przyjemne
              plaże, szkoda tylko ze duzo ludzi przyjeżdza nad sam brzeg samochodami (jak by
              to była jakaś przyjemność) brudzi śmieci i nie sprząta po sobie:/ Otwock jest
              super szczególnie latem.
              • avekamil1 Re: Co w Otwocku? 11.07.05, 12:02
                A byłaś u lekarza żeby Ci zrobił zastrzyk przeciwko tężcowi ??? ja bym nie ryzykował .... zatrzyk kosztuje 1,50zł ...
                • foczka85 Re: Co w Otwocku? 11.07.05, 19:18
                  poszłam do apteki i powiedziała mi pani farmaceutka bez pytania skad to... ze
                  pewnie się pluskałam w jakiejś wodzie:/ heeee yyyy kurde no... jutro lekarz...
                  zobaczymy co powie... oby mi nogi nie amputowali:)
                  • francesca12 Re: Co w Otwocku? 11.07.05, 19:23
                    Dobrze będzie, przeszłaś chrzest bojowy - Świder już Cię zaakceptuje.

Oj, upał mi szkodzi chyba :P
              • francesca12 Re: Co w Otwocku? 11.07.05, 12:33
                Przeprowadzisz się do O., to się zahartujesz :))
                I nic Ci nie będzie straszne.
                I pewne rzeczy przestaną Cię dziwić:P
                • avekamil1 Re: Co w Otwocku? 13.07.05, 02:07
                  francesca12 napisała:

> I pewne rzeczy przestaną Cię dziwić:P

oj tak ... zgadzam się z f. :) ... kiedyś przez kilka miesięcy nad świdrem przy moście kolejowym leżał wrak samochodu .. :) ... nikt się nie kwapił żeby go stamtąd zabrać :)
                  albo .... zgadnij co może pływac w fontannie miejskiej ???
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  kosze na śmieci :) ...
    • francesca12 Targ przy Batorego 05.08.05, 13:02
      Wdepnęłam na ten targ drugi raz w życiu.
      Pierwszy - dawno temu.
      Jestem w szoku, nie miałam pojęcia co do jego rozmiarów i myślałam, że można
      kupić tam tylko warzywka, bo po nie się wybrałam. A tu i asortyment szeroki:
      mydło i powidło i niedrogo. He, jakoś tak swojsko :P
      Rozbawiły mnie kalosze czy tam gumofilce w bramie i stolik z bielizną :P

Tylko, że można sobie nogę złamać na tym kamienistym deptaku :P

Jedno jest pewne: tam siedzą niskie ceny :)
      • kugliczka Re: Targ przy Batorego 05.08.05, 16:55
        jest nawet kobitka, która sprzedaje rzeczy sprowadzone z Niemiec
        środki czystości i
        kosmetyki...
        • kugliczka Re: Targ przy Batorego 05.08.05, 16:59
          że nie wspomnę kolesi, którzy handlują rzeczami też z Niemiec
          ale zbieranymi z ulicy
          czyli meble, sprzęt gospodarstwa domowego,
          telewizory, stare komputery-
          no i moje ulubione "holendry"
          -a wszystko używane i "na chodzie"
          mają nawet pralki O

• francesca12 Re: Targ przy Batorego 05.08.05, 17:10
            Kolesi nie widziałam, byłam skoncentrowana na pomidorach i na tym, żeby nie
            złamać sobie nogi i nie wybić zębów na bazarowym bruku :P
        • francesca12 Re: Targ przy Batorego 05.08.05, 17:11
          Ciekawe, ile sobie życzy?
          Kosmetyki w .de sa tańsze niż w .pl
          • kugliczka Re: Targ przy Batorego 05.08.05, 17:16
            ogólnie taniej niż polskie odpowiedniki
            • kugliczka Re: Targ przy Batorego 05.08.05, 17:20
              ma nawet kawę i herbatę, no i witaminy
              a co do kawy-rozpuszczalnej oczywiście ;)
              to nie polecam
              musialam pić podwójne porcje żeby choć trochę poczuć jej dzialanie:(
              jakaś ciankawa
              kawa w de. jest chyba droższa niż u nas
              to daje do myślenia;)
              • francesca12 Re: Targ przy Batorego 05.08.05, 17:22
                Kawą się nie interesowałam, rzadko pijam - w pracy przy ciężkiej głowie
                najwyżej.

Ale może jeszcze zajrzę na ten bazarek kiedyś.
                :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka