Dodaj do ulubionych

pies i Świder

09.07.06, 12:39
Dzień Dobry, czy moga mi Państwo podpowiedzieć, gdzie możemy przyjezdzać nad
Świder z pieskiem? Interesują nas mniej zaludnione miejsca, tak by nikomu nie
przeszkadzac. Mamy bardzo poczciwego briarda. Nie znamy w ogóle tamtego
rejonu, więc zupelnie nie wiemy, gdzie "zaparkowac". Interesowalby nas takze
jakis nocleg na wydluzony weekend... Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 A więc...... 09.07.06, 14:28
      - jeśli chodzi o pas to właściwie nie ma sprawy ludzie z psami chodzą wszędzie
      bez kagańców i smyczy (co z mojego punktu widzenia - lube jeździć rowerwm to
      jest tragedia).
      - co do miejsca... o tej porze roku wszystki miejsca są zaludnione lub bardzo
      zaludnione. Naprawdę nie ma gdzie szpilki wetknąć
      - jeśli nie znasz miejsca to: kup sobie jakś mapę np. Mazowieckiego Parku
      Krajobrazowego w skali 1:50000 to powinno wystarczyć. Następnie zrób sobie
      któregoś weekendu wycieczkę pieszą lub rowerową wzdłuż Świdra. Wtedy beziesz
      juz mniewięcej zoriętowana.
      - zaparkować można w bezpośrednio nad brzegiem rzeki w rejonie mostu w Świdrach
      Wielkich (chodzi o stary most a nie ten na obwodnicy) W rejonie tego mostu są
      dość dogodne zjazdy nad rzekę ale trzeba o nie popytać tubylców - miejscowy wie
      a obcy nie znajdzie.
      - noclego hmmmm z tym to chyba największy kłopot bedzie. Są podobno jakieś
      hoteliki ale ja o tym nic nie wiem.
      PS
      Bardzo gorąco polecam ujście Świdra do Wisły. Na kąpiel tam zabardzo liczyc nie
      można (trzeba uważać bo woda w tym miejscu jest szczególnie zdradliwa) ale za
      to widoki są fantastyczne! Poza tym w rejonie mostui dawnej wąskotorowki jest
      bardzo sympatyczny parking no itam też jest ładnie, jest piaszczysta plaża.
      Pozdr.
      • marta_i_koty Byłam dziś nad Swidrem... 09.07.06, 19:57
        ...obok mostu kolejki waskotorowej - bylo mnóstwo ludzi, takze z psami -
        przyznaję, ze psy mi zupełnie nie przeszkadzają, nie zauważyłam zreszta, aby
        przeszkadzały komukolwiek...:)
        Jeżeli chodzi o noclegi w Otwocku, to jest marnie, wiem, że w Świdrze, przy
        ul. Majowej (nie znam numeru) sa jakieś "Pokoje do wynajęcia" , czy cos
        takiego.. Nie mam pojecia, jakie tam sa warunki, trzeba po prostu dowiedziec sie
        na miejscu...:)
        • patsik Re: Byłam dziś nad Swidrem... 10.07.06, 00:09
          ej, jest dużo "pokojów/i do wynajęcia" ;)
          jak się zjeżdża do Józefowa z "Wału" - jest coś, co się zwie "U Krystyny"
          w Otwocku na ul. Samorządowej coś jest......

i chyba gdzieś cos jeszcze widziałam, bo właśnie sobie pomyślałam, że jak na
          takie małe miasto to dużo tego mamy....
          • glenkora1 Re: Byłam dziś nad Swidrem... 19.07.06, 22:08
            Z dziećmi i psami nie zbliżajcie się do "plaż", bo jest tam więcej potłuczonego
            szkła, niż piasku. Szczególnie na plaży pod malowniczym mostem wąskotorówki.

Jeśli chodzi o noclegi, jest mnóstwo w samym Świdrze, od ośrodka celników do
            prywatnych kwater np. przy ul. Majowej. Oprócz "hotelu" przy ul.Górnej 88 (i
            tak nie odważycie się tam wejść) - chyba wszystkie są OK.
            • abstrakt2003 nie strasz ludzi 20.07.06, 06:37
              nad Świdem nie jest tak strasznie choć w rejonie tego mostu pijaczki
              rzeczywiscie zrobiłi syf. :(
    • justymon Re: pies i Świder 17.07.06, 16:11
      Bardzo dziekuje za odpowiedzi!! jutro jedziemy posprawdzac, co tam slychac w
      okolicy Świdra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka